Aylık Sayılar





              Resimli Mecmua Sayı 50     

Bu ay 50.sayımızla yine birlikteyiz.

50. sayıya ulaştığımız için gururlu, süresi şimdilik belli olmayan bir zamanda sizlerden ayrı kalacağımız için hüzünlüyüz.

İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri” bölümümüz var.

“Popüler Gündem” bölümümüze ilk olarak İngiliz yazar Alice Oseman'ın 'Kalp Çarpıntısı' adlı kitabı, Türkiye'deki kitapçılarda artık zarf içinde satılacağı haberiyle başlıyoruz.

Ardından bir bilgisayar korsanının, dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin resmi internet sitesi üzerinden sanatçıya ait olmayan sahte bir eser sattığı duyuruyoruz. Üçüncü bölümde ise Banksy’in müzayede satıldıktan sonra kısmen parçalanan Kırmızı Balonlu Kız adlı eserinin şimdi Çöpteki Aşk adıyla yeniden açık artırmaya çıkacağının haberini veriyoruz.  

“Ustaya Veda” sayfalarımızda Ferhan Şensoy ve Talat Güreli’yi saygıyla anıyoruz.  

Bünyamin Tan “Saklı Şehir” adlı korku öyküsüyle bizlerle. Öykünün illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’e ait. Hepinize keyifli okumalar.

Elvan Adıgüzel’in hazırladığı Çizgi Romanlı Bulmaca sayfamızın ardından

 Sevcan Mutlu’nun hazırladığı “Bir Tarihçinin Kitaplığından Anekdotlar” bölümünü bulacaksınız. Bu ay bizlere Demet Altınyeleklioğlu’nun yazdığı “Hürrem” kitabını tanıtıyor.  

Sibel Çelikel bu ay “İstanbul Hayaliyle İmtihanım.” adlı öyküsüyle bizlerle. Öykünün illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’e ait. Hepinize keyifli okumalar.

Korkmaz Uluçay “Comic Sohbet” sayfasıyla yine bizlerle.  Bu ay “Sessiz Sedasız.” adlı yazısını kaleme aldı.

Hüseyin Nadir’in yazdığı, Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihni’nin “Kanlı Balta” adlı macerası 50. Sayımızda son bölümüyle bizlere veda ediyor.

Karantinada kafayı sıyıran bir adamın sıradan bir gününü merak ediyorsanız Atilla Bilgen’in yazdığı “Tek Dostum Abajur!” adlı öyküsünü kaçırmayın.  Öykünün illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’e ait.

Züleyha Ekici’nin hazırladığı “Sidera’nın Günlüğü” sayfasında bu ayın konusu; “Stephan Hawking Ve Sayı Duyusu.”

Elvan Adıgüzel’in hazırladığı Çocuk Dergileri Sözlüğü bölümünde “Tina” dergisi anlatılıyor.

Atilla Bilgen’in yazdığı “Karıma Küba’da Olduğumu Söylemeyin!” adlı seyahat tefrikası 50. Sayımızla birlikte sona eriyor.

“Kelimelerin Arka Yüzü” bölümünde Dr Sibel Çelik bu ay bizler için “İnternet Argosu ve Sosyal Medya Kullanma Alışkanlıklarının Gençlerin Sözlü Dilleri Üzerindeki Etkileri.” konusunu kaleme aldı.

50. sayımızın son sayfasında Elvan Adıgüzel’in illüstrasyonu var.

Dergimizin illüstrasyonlarını hazırlayan Mehmet Kaan Sevinç, ve Elvan Adıgüzel’e, tasarım için Gülhan Sevinç’e ,yazıları ve öyküleriyle destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Hepinize keyifli okumalar.

Hayal’et Resimli Mecmua

Gelecek ay olmasa da bir gün mutlaka yeniden buluşacağız…

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

 https://disk.yandex.com.tr/i/AtSRhi60jQXPww

Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

 https://disk.yandex.com.tr/d/k7zxD0r10c4i4Q

Hayal’et Resimli Mecmuayı ONLINE okumak isterseniz:

 https://online.fliphtml5.com/shugq/qioa/




  

         Resimli Mecmua Sayı 49                   

 

Ağustos ayında 49. sayımızla yine birlikteyiz. İçeriğimize geçmeden önce tüm okuyucularımızın Zafer Bayramını kutlarız.

 

İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümümüz var. 

 

 “Popüler Gündem” bölümümüzün ilk sayfasında Cin Ali hikaye serisini resimleyen illüstrasyon Selçuk Seymen’i rahmetle anıyoruz. İkinci sayfamızda Marvel hayranlarımızı üzecek bir haber veriyoruz: “Eserleri defalarca sinemaya uyarlanan çizgi roman sanatçılarına şirket sadece beş bin dolar ödemesi tepki çekti.”

 

Murat Yapıcıer’in hazırladığı “Ustaya Veda” bölümümüzde 19 Ağustos’ta 82 yaşında hayatnı kaybeden Belçikalı üretken çizgi roman senaristi Raoul Cauvin’i anıyoruz.  

 

 Bünyamin Tan “Babil Kütüphanesi” bölümünde sizleri 1880’lere götürüyor ve o dönemde yapılan gerçek elektrikli Frankenstain deneylerini anlatıyor. Hepinizin ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

 

Çizgi Roman Bulmacasının hemen ardından Sevcan Mutlu’nun hazırladığı “Bir Tarihçinin Kitaplığı” bölümü geliyor. Yazarımız ay bizlere İlber Ortaylı’nın Defterimden Portreler kitabını tanıtıyor. 

 

Geldik Züleyha Ekici’nin hazırladığı Sidera’nın Dünyası sayfasına.   Bu ay sizler için Hasarlı Dünya’mızda Yaşam Manifestosunu kaleme aldı. İlgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

 

Sosyal Sorumluluk sayfamızda iki önemli duyurumuz var: 1-Ekoturizm, imar rantının diğer adı olmasın. 2-Yanan Ormanların En Az 50 Yıl İmara Açılmayacağından Emin Olmak İstiyoruz. Umarız bu duyurularımız temenni olmaktan çıkar ve gerçekleşir.

 

Sibel Çelikel’in bu ay Didem Öztabakla zevkle okuyacağınızı umduğumuz Eril-Dişil üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Sıra geldi artık tiryakisi olduğunuz Comic Sohbet’e. Korkmaz Uluçay bu ay sizler için “Ortalık Darmadağın!” adlı öyküsünü yazdı.

 

Hüseyin Nadir’in yazdığı, Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihni’nin “Kanlı Balta” 49. sayımızda bölümü tüm heyecanıyla devam ediyor.

 

“Seyahat Tefrikası” bölümümüzde Atilla Bilgen’in yazdığı “Karıma Küba’da Olduğumu söylemeyin” var. Bu ayın konusu  “Al Paçino İle Randevu!”  Randevunun gerçeleşip gerçekleşmediğini merak ediyorsanız okumaya hemen başlayın.

 

 

Bülent Ecevit’in unutulmaz şiiri “Taka” , Murat Yapıcıer’in muhteşem desenleriyle sizlerle. Beğeneceğinizi umut ediyoruz.

 

 

Dr Sibel Çelikel’in hazırladığı Kelimelerin Arka Yüzü” sayfamızın konusu “İnternet Ve Sosyal Medya Kullanma Alışkanlıklarının Gençlerin Dil Tutumları Üzerindeki Etkileri.”

 

Çizgi Roman Bulmaca sayfamızın ardından Atilla Bilgen’in kaleme aldığı yepyeni bir mizah öyküsüyle karşılaşacaksınız: “Karantinadan Kafayı Sıyıran Adam” Corona virüs nedeniyle evlere hapis olduğumuz günlerde başımızdan geçen trajik hikâyelerden oluşan novella her ay ayrı öykülerle bizlerle olacak. Bu ayki öykünün adı:  “Mahmut Nerede?”

 

Çizgi Roman Bulmaca sayfamızın ardından 49. sayımızın son sayfasında Mehmet Kaan Sevinç’in  Manga Mania’sı var.

 

Eylül ayında 50. sayımızla yeniden buluşalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç'e, Murat Yapıcıer’e, grafik tasarımları için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

 

            49. sayımızın oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek olan tüm arkadaşlarımıza kucak dolusu teşekkür ederiz.

 

            Hepinize keyifli okumalar.

            Hayal’et Resimli Mecmua

 

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb çalışmalarınızı


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

 

https://disk.yandex.com.tr/i/IaAoqVIH4WSCng


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:


https://disk.yandex.com.tr/d/CE2aHXPrw_gyZA


Hayal’et Resimli Mecmuayı ONLINE okumak isterseniz:

 

https://online.fliphtml5.com/shugq/rckc/

 

 




Resimli Mecmua Sayı 48

 

Temmuz ayında 48. sayımızla yine birlikteyiz. İçeriğimize geçmeden önce tüm okuyucularımızın Kurban Bayramını kutlarız.

 

İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümümüz var. 

 

Murat Yapıcıer’in hazırladığı  “Popüler Gündem” sayfamızda Super Mario 64 video oyununun orijinal paketinde hiç açılmamış bir kopyasının, açık artırmada 1,5 milyon dolara satıldığı haberini veriyoruz. 

.

 Bünyamin Tan “Babil Kütüphanesi” bölümünde Osmanlıca Bir Tılsım Kitabıyla aramızda: Tıslım Nedir Ve Ne Tesir Yapar? Hepinizin ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

 

Sevcan Mutlu’nun hazırladığı “Bir Tarihçinin Kitaplığı” bölümünde, Ahmet Şimşirgil’in yazdığı Osmanlı Tarihi-Kayı III kitabı tanıtılıyor.

 

Çizgi Roman Bulmaca sayfamızın ardından Selcan Aktaş’ın hazırladığı N-Ödül sayfasını bulacaksınız. Bu ay, Nobel edebiyat ödüllü Japon asıllı İngiliz yazar KazuoIshiguro'nun “Beni Asla Bırakma” İngilizce adı ile "Never Let Me Go" kitabı var. Keyifli okumalar.

 

Züleyha Ekici’nin kaleme aldığı Sidera’nın Dünyası bölümünda bu ayın konu başlığı; Atmosferin en Sofistike gazı: Oksijen

 

Yeni bir Çizgi Roman Bulmaca sayfamızın çözdüğünüzde Sibel Çelikel’in Kutalmış Bayraktar ile yaptığı röportajıyla karşılaşacak ve Edirne Balon Hangarı hakkında ilginç bilgilere sahip olacaksınız.

 

Sıra geldi artık tiryakisi olduğunuz Comic Sohbet’e. Korkmaz Uluçay bu ay sizler için “Bilmem Nedir?” adlı öyküsünü yazdı.

 

Hüseyin Nadir’in yazdığı, Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihni’nin “Kanlı Balta” 48. sayımızda bölümü tüm heyecanıyla devam ediyor.

 

“Seyahat Tefrikası” bölümümüzde Atilla Bilgen’in yazdığı “Karıma Küba’da Olduğumu söylemeyin” var. Bu ayın konusu  “Dünyanın En Güzel Mojitosun Satıldığı Barda Bir Türk!” 

 

Korku Öykü bölümümüzde usta yazarımızı Bünyamin Tan yepyeni bir öyküsüyle bizimle: “Ruh Fotoğrafçısı”

 

Editörümüz Dr Sibel Çelikel’in hazırladığı Kelimelerin Arka Yüzü” sayfamızın konusu “Bilgisayar Oyunlarının Gençler Üzerindeki Sosyal Psikolojik Ve Dilbilimsel Etkileri”

 

48. sayımızın son sayfasında Murat Yapıcer’in Manga Mania’sı var.

 

Ağustos ayında 49. sayımızla yeniden buluşalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç'e, Murat Yapıcıer’e, grafik tasarımları için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

 

            48. sayımızın oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek olan tüm arkadaşlarımıza kucak dolusu teşekkür ederiz.

 

            Hepinize keyifli okumalar.

            Hayal’et Resimli Mecmua




Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb çalışmalarınızı


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/d/y1FfPBgO0bFfvw


Hayal’et Resimli Mecmuayı ONLINE okumak isterseniz:




 





                                Hayalet Resimli Mecmua Sayı 47 

 

Haziran ayında 47. sayımızla yine birlikteyiz. İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümümüz var. 

 

 “Popüler Gündem” sayfamızda bu ay ilk olarak Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Demir’in, öğrencilik yıllarından başlayıp, 35 yıl boyunca 81 ili köy köy gezerek, dinlediği masalları Anadolu Türk Halk Masalları adlı kitapta topladığını duyuruyoruz. Ardından, Fransa’nın Moselle ilinde yer alan Malbrouck Şatosu, Galyalıların en ünlüsü Asteriks’i Kasım ayının sonuna kadar ağırlayacağını belirtiyoruz.

 

Popüler Kültür sayfamızı, haziran ayında Belçika’da yeni bir Milo Manara sergisinin açıldığı haberiyle sonlandırıyoruz.

 

Bünyamin Tan “Babil Kütüphanesi” bölümünde, Osman Nuri Eralp’in Osmanlıca ilk bilim kurgu öyküsünü inceledi: “Başka Dünyalarda Canlı Mahlûkat Var mıdır?” İlgi ve merakla okuyacağınızı umuyoruz.

 

Sırada Sevcan Mutlu’nın hazırladığı “Bir Tarihçinin Kitaplığı” bölümü var. Bu ay Ahmet Şimşirgil’in “Kayı III- Osmanlı Tarihi: Haremeyn Hizmetinde” adlı kitabını inceliyor. Keyifli okumalar.

 

Selcan Aktaş’ın hazırladığı N-Ödül sayfasında bu ay, 1940’ta Pulitzer ve 1962’de Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen John Steinbeck’in mükemmel ötesi edebiyat eseri Gazap Üzümleri var.

 

Züleyha Ekici’nin kaleme aldığı Sidera’nın Dünyası bölümünda bu ayın konu başlığı; İsyankâr Kentler.

 

Röportaj Bölümünde Bünyamin Tan editörümüz Sibel Çelikel ile sohbet ediyor.  Keyifle okuyacağınızı umuyoruz.  

 

Murat Yapıcıer’in yazıp çizdiği “Olgu İle Algı” çizgi bandın ardından  Sibel Çelikel’in yeni yepyeni bir öyküsü bizi bekliyor: Baltacı Hano Ve Öfkenin Dansı.

 

Sıra geldi artık tiryakisi olduğunuz Comic Sohbet’e. Korkmaz Uluçay bu ay sizler için “Kimde Servis?” adlı öyküsünü yazdı.

 

Hüseyin Nadir’in yazdığı, Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihni’nin “Kanlı Balta” 47. sayımızda bölümü tüm heyecanıyla devam ediyor.

 

Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı Fakabasmaz Zihni’nin Maceraları–2 çıktı. Hala almadıysanız çok şey kaçırdınız demektir.

 

Mizah Öyküsü” sayfamızda Atilla Bilgen “Kadınlar Ve Erkekler! “adlı öyküsünün üçüncü ve son bölümüyle yine bizlerle.

 

Sosyal Sorumluluk sayfamızda “Bu sezon 1 karacanın yaşamının bedeli 1400 TL. 174 karacadan elde edilecek 250 bin TL, Bu canların kaybını telafi eder mi?” diye soruyor ardından var gücümüzle “Av Cinayettir!” diye haykırıyoruz.

 

Çeviri Öykü sayfamızda Murat Yapıcıer, Ellis Parker Butler’in “Zayıfladıkça Zayıfla” adlı öyküsüyle bizlerle.

 

Yeni Çıkan Kitaplar bölümümüzde bu ay Sibel Çelikel’in “Türkiye Türkçesinde Öncelik Filleri Ve İşlevleri “adlı kitabı tanıtıyoruz.

 

“Seyahat Tefrikası” bölümümüzde Atilla Bilgen’in yazdığı “Karıma Küba’da Olduğumu söylemeyin” var. Bu ayın konusu  “Havana Kazan Biz Kepçe!” 

  

 Cyberpunk Öykü sayfamızda İsmet Buğra Haşlamacı “İntikamın İki Yüzü” adlı öyküsünün üçüncü ve son bölümüyle bizlerle.

 

Murat Yapıcıer “Çizgili Şiir” bölümünde “Buluşmak Üzere!” diyor.

 

Dr Sibel Çelikel’in hazırladığı Kelimelerin Arka Yüzü” sayfamızın konusu: “Ekrandaki Kadına Şiddet Görüntülerinin Gençler Üzerindeki Sosyal Ve Psikolojik Etkileri”

 

47. sayımızın son sayfasında Murat Yapıcer’in Manga Mania’sı var.

 

Temmuz  ayında 48. sayımızla yeniden buluşalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç'e, Murat Yapıcıer’e ve Nevra Çelikel'e grafik tasarımları için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

 

            47. sayımızın oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek olan tüm arkadaşlarımıza kucak dolusu teşekkür ederiz.

 

            Hepinize keyifli okumalar.

            Hayal’et Resimli Mecmua



Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb çalışmalarınızı


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

 

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/i/CSLKjZSPafy36w

 


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/d/c2cwNMd-ehdHFQ

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı online okumak isterseniz:

https://online.fliphtml5.com/shugq/oawh/



HAYALET RESİMLİ MECMUA SAYI 46

 

Mayıs bahardır, işçi bayramıdır, hıdrellezdir, Anneler Günü’dür, Samsun’a çıkıştır, sümbüldür, laledir, nergistir. Böyle anlamlı bir ayda 46. sayımızla yine birlikteyiz. İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümümüz var.  “Popüler Kültür” sayfamızda ilk olarak, Leonardo da Vinci tarafından yapılan "Bir Ayının Kafası"(Head of a Bear) adlı bir ayı çiziminin açık artırmaya çıkarılacağını duyuruyoruz, ardından ilginç bir haber veriyoruz: Tenten’in Aşk Hayatı Mahkemeye Düştü!

Bünyamin Tan “Babil Kütüphanesi” bölümünde, Osman Nuri Eralp’in Osmanlıca ilk bilim kurgu öyküsünü inceledi: “Başka Dünyalarda Canlı Mahlûkat Var mıdır?” İlgi ve merakla okuyacağınızı umuyoruz.

“Bir Tarihçinin Kitaplığı” sayfasını Sevcan Mutlu hazırladı.  Bu bölümün konusu; Okay Tiryakioğlu’nun “Kuşatma 1453” Adlı Kitabında İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet.

“Dizi Flim-Haber” bölümünde Game of Thrones dizisinin yeni serisi House of the Dragon’un prodüksiyona başladığını duruyoruz. Murat Yapıcıer’in yazıp çizdiği “Olgu İle Algı” çizgi bandın ardından Selcan Aktaş’ın kaleme aldığı N-Ödül sayfası geliyor.  Bu ay sizlere 1998 de Nobel Edebiyat ödülü alan Jose Saramago’nun en çok bilinen eseri Körlük Kitabını inceledi.

Züleyha Ekici’nin kaleme aldığı Sidera’nın Dünyası bölümde konu başlığı: Yeşil Başkent: “Ljublijana”

“Öykü sayfaları nerede?” diye soranlar bu sayfamızda mola verebilirler. Berra Çelikel sizler için “Ayçiçeği Tarlası” adlı öyküyü yazdı. Keyifle okuyacağınızı umduğumuz bu öykünün illüstrasyonu Nevra Çelikel çizdi.

“Çizgili Dünya” sayfamızın konusu ise: “Kimmeryalı Zambula Yamyamları’na karşı!” İlginizi çektiyse hemen okumaya başlayabilirsiniz.

İllüstrasyonunu Nevra Çelikel’in yaptığı Sibel Çelikel’in kaleme aldığı “Maskesiz Balo” adlı mini öykünün ardından sıra Korkmaz Uluçay ve “Comic Sohbet” sayfasında. “Nasıl Yani? Adlı öyküsünü keyifle okuyacağınızı umuyoruz.

Hüseyin Nadir’in yazdığı, Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihni’nin  “Kanlı Balta” adlı macerasını hepinizin merak ve ilgiyle izlediğinizi biliyoruz. 46. saymızda macera kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor. 

“Mizah Öyküsü” sayfamızda Atilla Bilgen sevimli kahramanı Alper’in yepyeni bir macerasının anlattığı “Kadınlar Ve Erkekler!” adlı öyküsünün ikinci bölümünü yazdı.   

Öykü sayfalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sırada Ellis Parker Butler’in yazdığı Murat Yapıcıer’in çevirdiği “Domuz Domuzdur!” adlı öykü var.

Murat Yapıcıer’in hazırladığı “Sine-Haber” sayfamızda, Batı Yakasının Hikâyesi adlı filmin 10 Aralık 2021’de vizyonda olduğunu duyuruyoruz.

Atilla Bilgen’in “Karıma Küba’da Olduğumu Söylemeyin!” adlı Seyahat Tefrikası “Ah Bir Salsa Bilsem!” bölümüyle devam ediyor.

Çizgi Romanlı Bulmaca sayfamızı çözünce Dr Sibel Çelikel’in hazırladığı Kelimelerin Arka Yüzü” sayfamızı bulacaksınız. Bu ayın konusu hepinizin ilgisini çekebileceğini umuyoruz: “Ekrandaki Kadına Şiddet Görüntülerinin Gençler Üzerindeki Sosyal Ve Psikolojik Etkileri.”

Çizgi Romanlı Bulmaca sayfamızı çözünce 48. Sayımızın son sayfasına ulaşıyor ve Mehmet Kaan Sevinç’in Manga Mania’sıyal sizlere bir aylığına veda ediyoruz.

Haziran ayında 47. sayımızla yeniden buluşalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımları için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

 46. sayımızın oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek olan tüm arkadaşlarımıza kucak dolusu teşekkür ederiz.

 Hepinize keyifli okumalar.

 Hayal’et Resimli Mecmua

 

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb çalışmalarınızı
hayaleteposta@gmail.com
e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

 

 

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/i/wSvVIjFeVIQowA


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz: 

https://disk.yandex.com.tr/d/bW06yqzvfZC1PA 

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı ONLINE  okumak isterseniz:

https://online.fliphtml5.com/shugq/ogob/













        Hayalet Resimli Mecmua Sayı 45

Nisan ayında 45. sayımızla yine birlikteyiz. İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümümüz var. 

Murat Yapıcıer’in hazırladığı “Popüler Kültür” sayfamızda bu ay bir öngörümüz var: 2021 yılının en çok satacak çizgi romanı belli oldu!  Merak ettiyseniz bu sayfamızı kaçırmayın. 

Popüler Kültür sayfamız çevirisini Selcan Aktaş’ın yaptığı “J.J.R. Tolkien’in Kendine Ait Çizimleri İlk Kez Yüzüklerin Efendisi’nde” bölüm ile devam ediyor. 

Usta yazarımız Bünyamin Tan “Babil kütüphanesi” ile bizimle. Bu ay Jules Verne'nin Zacharius Usta adlı öyküsü üzerine yaptığı incelemeyi kaleme aldı. 

Yepyeni bir köşeye başlıyoruz: Bir Tarihçinin Kitaplığı. Sevcan Mutlu’nın hazıtladığı bölümün konusu “İkinci Dünya Savaşı ve “Nefes Nefese” Adlı Roman Üzerine Görüşler.” Severek okuyacağınızı umuyoruz. 

Uzun bir aradan sonra Mehmet Berk Yaltırık “Son Vapur” adlı korku öyküsüyle aramızda. Okurken ürpereceğiniz bu öyküyü bir solukta okuyacağınızı umuyoruz.  

Züleyha Ekici’nin kaleme aldığı Sidera’nın Dünyası bölümde konu başlığı: “Edebiyat Şehri Edinburgh”  Sırada Selcan Aktaş’ın N-Ödül sayfası var. 45. sayımızda tarihe yüz karası olarak geçmiş “Çernobil faciası”nın ardından gazeteci

Svetlana Aleksiyeviç’in yazdığı Çernobil Duası adlı kitabını tanıtıyor.  tanıtımı var. 

İsmet Buğra Haşlamacı “Cyberpunk Öykü” bölümünde “İntikamın İki Yüzü.” adlı öyküsüyle bizlerle.

Murat Yapıcıer’in hazırladığı “Dosya “ sayfamızın konusu: “Kuki” çok komik!” 45. sayımızda Murat Yapıcıer’in yazıp çizdiği “Olgu İle Algı” çizgi bandın ardından 

Sibel Çelikel’in yeni bir öyküsü var. “İlk Korkum” adlı öykünün illüstrasyonu Nevra Çelikel’e ait.

 Korkmaz Uluçay “Comic Sohbet” sayfasında “ÇER Çöp” ile bizlerle. Keyifle okuyacağınız bu yazıdan sonra... 

Hüseyin Nadir’in yazdığı, Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihni’nin “Kanlı Balta” adlı macerasının dördüncü bölümü geliyor. 

“Mizah Öyküsü” sayfamızda Atilla Bilgen bizlerle. Bu ay sevimli kahramanı Alper’in yepyeni bir macerasını kaleme aldı. Kadınlar Ve Erkekler!  

Çizgi Romanlı Bulmaca sayfamızı çözünce Murat Yapıcıer’in  “Sine Haber” bölümü sizi bekliyor olacak. 

“Seyahat Tefrikası” bölümümüzde Atilla Bilgen’in yazdığı “Karıma Küba’da Olduğumu söylemeyin” var. Bu ayın konusu  “Renklerin Müzikle Dans Ettiği Şehir.” Burası neresi diye merak ettiyseniz bu bölümü kaçırmayın deriz.   

Çizgi Romanlı Bulmaca sayfamızı çözünce Dr Sibel Çelikel’in hazırladığı Kelimelerin Arka Yüzü” sayfamızı bulacaksınız. “Peyami Safa’nın “9.Hariciye Koğuşu” adlı eserindeki ruhsal çöküntü ifade eden dil göstergeleri ve metaforik yapılar” adlı incelemeye son noktayı koyuyor. 

45. sayımızın son sayfasında Mehmet Kaan Sevinç’in Manga Mania’sı var.

Mayısı ayında 46. sayımızla yeniden buluşalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımları için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

            45. sayımızın oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek olan tüm arkadaşlarımıza kucak dolusu teşekkür ederiz.

            Hepinize keyifli okumalar.

            Hayal’et Resimli Mecmua


Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb çalışmalarınızı
hayaleteposta@gmail.com
e-posta adresimize gönderebilirsiniz.




Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/i/8qthzOvUdTeC2Q



Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:
https://disk.yandex.com.tr/d/Q0xbwXN6pFtk_A




Hayal’et Resimli Mecmuayı online okumak isterseniz:
https://fliphtml5.com/shugq/baqt







Hayalet Resimli Mecmua Sayı 44


  2017 yılının Mart ayında yayınlamaya başladığımız dergimiz bu ay itibarıyla beşinci senesine giriyor.

Dördüncü senemizi ardımızda bırakmanın sevinciyle hepinize merhaba. 44. sayımızın ilk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümü var.

Güncel Haber sayfamızda ABD’li çocuk kitapları yazarı Dr Seuss’un 6. kitabının ırkçı görseller barındırdığından dolayı basılmayacağı haberini veriyoruz. Popüler Gündem’de ise bir grup Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin sosyal ve kültürel imkânları kısıtlı öğrencilerle atölyeler yapmak üzere Ayvalık’a doğru yola çıktıkları yolculuğun kitaplaştığı haberini veriyoruz:”Biz Sizleri Çok Sevdik.”

Popüler Kültür Sayfamızda Mehmet Kaan Sevinç, Elon Musk’a direnen 350 kişilik köyün hikâyesiyle bizlerle: “Hayalden Gerçeğe”

Ustaya Veda sayfamızda aramızdan genç yaşta ayrılan usta oyuncu Rasim Öztekin’i saygıyla anıyoruz. 

Bu aydan itibaren yepyeni bir bölümümüz daha var: N-Ödül. Selcan Aktaş’ın hazırladığı bu bölümde Nobel ödülü kazanmış kitapları yakından tanıyacağız. İlk bölümde Mo Yan’ın “Kızıl Darı Tarlaları “ adlı kitabı var. 

Sırada Sibel Çelikel’in yepyeni bir öyküsü var: “Terapist Koltuğunda Şeytanın Avukatlığı” Keyifle okuyacağınızı umduğumuz bu öykünün illüstrasyonu Nevra Çelikel’e ait.

Hasan Türkoğlu’nun hazırladığı Çizgi Roman Oku-yorum sayfamızda bu ayın konusu; Silver Surfer’in (Gümüş Sörfçü) Son Yolculuğu.

Bu ay başlayan başka bir yeni bölümümüz ise Züleyha Ekici’nin hazırladığı “Sidera’nın Dünyası.” Bu ayın konusu; Silikon Vadisi.

Sıra geldi ürpermeye! Korku Öykü’de her zamanki gibi Bünyamin Tan bizlerle. Bu sayımızda “Gökyüzündeki Alamet” adlı nefis öyküsünün ikinci ve son bölümünü bulacaksınız.

Artık tiryakisi olduğunuz Comic Sohbet bölümümüzde Korkmaz Uluçay “Babam Onu Döver” adlı yazsıyla bizlerle. 

Hüseyin Nadir’in yazdığı Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihnin’nin “Kanlı Balta” adlı macerasının üçüncü bölümü 44. sayımızda.

Gelmiş geçmi,ş en büyük kılıbık olan Korkmaz Gözükara’nın son macerası “Kimsin Sen!” Atilla Bilgen’in kaleminden bizlerle.

Hayvanlara Adalet için Hayvan Hakları Yasasını talep ettiğimiz Sosyal Sorumluluk duyurumuzun ardından sizlere güzel bir haber veriyoruz: Rize’nin İkizdere ilçesinde evcil hayvan satışı yasaklandı.

Yeni Çıkan e Kitaplar sayfamızda Onur Diler’in deprem temalı yeni kitabının Google Play raflarında olduğunu duyuruyoruz.

Murat Yapıcıer’in hazırladığı Sine Haber sayfamızda Predator-5 olası özetini bulacaksınız.

Geldik Atilla Bilgen’in yazdığı “Karıma Küba’da Olduğumu Söylemeyin!” adlı seyahat tefrikaya. Bu ay “Başka Küba Yok!” diyor yazarımız. İllüstrasyon Mehmet Kaan Sevinç’e ait.

Ustaya Veda sayfamızda Red Sonja’nın efsanevi çizeri Frank Thorne var. Usta çizer  90 yaşında hayata veda etti.

Elvan Adıgüzel’in hazırladığı Çizgi Romanlı Bulmaca Sözlüğünün ardından dergimiz Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği bir Manga Mania ile sona eriyor.

Nisan ayında 45. sayımızla yeniden buluşalım derken öykü illüstarsyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e ve grafik tasarımları için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

44. sayımızın oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Hepinize keyifli okumalar.

Hayal’et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb  çalışmalarınızı

hayaleteposta@gmail.com

e-posta adresimize gönderebilirsiniz. 

Facebook takip sayfamız

https://www.facebook.com/hayaletresimlimecmua/?ref=bookmarks

 

İnstagram Linkimiz

https://www.instagram.com/hayalet8237/




Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/i/95FPhUmDKXWHuA

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/d/qv-ujbQd5Ag8eg


Hayal’et Resimli Mecmuayı online okumak isterseniz:

https://fliphtml5.com/shugq/tjck










Hayalet Resimli Mecmua Sayı 43

 

Subay ayında 43. sayımızla hepinize kucak dolusu merhaba. İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümü var.

e-Kitaplar bölümümüzde 45’in üzerinde eseri olan Onur Diler’in deprem temalı yeni eseri “Deprem” adlı kitabı tanıyoruz. 

            “Popüler Gündem” sayfamızın ilk bölümünde sizlere bir duyurumuz olacak. Salgında ön saffa mücadele eden sağlıkçıların deneyimleri “Ateş ve İhanet”  adlı kitapta toplandı. 

            Kardeş Dergimiz olan Lunapark Çocuk Dergisini sevdiklerinizle paylaşmayı unutmamanızı rica ettikten sonra sıra  geliyor.

Hayvanlara Adalet için Hayvan Hakları Yasasını talep ettiğimiz Sosyal Sorumluluk Duyurumuza.

Babil Kütüphanesine ve dolayısıyla Bünyamin Tan’a geliyor. Yazarımız bu ay “Türk Edebiyatında İlk Edgar Allan Poe’ Çevirileri” bölümünü hazırladı.

            Can Yayınlarından Müge Koçak’ın Yankı adlı kitabının çıktığı haberini okuyacaksınız.

            Kara Mizah Öykü bölümünde Atilla Bilgen “Kimsin Sen!” adlı öyküsünün birinci bölümüyle bizlerle.

Çizgi Romanlı Fark Bulmacası sayfamızın hemen ardından yeni çıkan kitaplar sayfası var.

            öğrenir öğrenmez “Comic Sohbet” bölümünü bulacaksınız. Korkmaz Uluçay bu ay “Ne İş olsa Kızarım” yazısıyla aramızda.

            Hüseyin Nadir’in yazdığı, Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizidiği Fakabasmaz Zihni’nin “Kanlı Balta” adlı macerasının ikinci bölümüyle bizlerle.

            Ve geldik Korku Öykü bölümümüze. Usta yazarımız Bünyamin Tan “Gökyüzündeki Alamet” adlı öyküsünün birinci bölümüyle aramızda.

Çizgi Romanlı Fark Bulmacasının sonucunu öğrendikten sonra…

            Atilla Bilgen’in kaleme aldığı Küba seyahatini anlattığı “Karıma Küba’da Olduğumu Söylemeyin!” tefrikasında bu ay sırada  “Varadero’da Saklı Disneyland!  Var. Küba ve Disneyland ne alaka diye merak ediyorsanız bu bölümü kaçırmayın.

            Ustaya Veda sayfamız geliyor. Bu ay 21 Ocak 2021 Perşembe günü Brüksel'de 97 yaşında vefat eden Jean Graton’u anıyoruz.

            Sibel Çelikel “Son Cinayet” adlı öyküsüyle bizlerle. Hepinize keyifli okumalar.

            Fantastik Şiir köşemizde Yusuf Gürkan Günah Koleksiyoneri ile bizlerle.

            Geldik Fantastik Öykü sayfamıza. Efe Sarıtunalı “Havari!” adlı öyküsüyle bizlerle. Keyifli okumalar.

            Bu ay dergimiz her zaman olduğu gibi Mesut Ekener’in yarattığı “Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerasıyla bitiyor.

 

Mart ayında 44. sayımızla yeniden buluşalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e ve grafik tasarımları için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

 

 43. sayımızın oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

 

Hepinize iyi okumalar.

Hayal’et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb  çalışmalarınızı

hayaleteposta@gmail.com

e-posta adresimize gönderebilirsiniz. 

Facebook takip sayfamız

https://www.facebook.com/hayaletresimlimecmua/?ref=bookmarks

 

İnstagram Linkimiz

https://www.instagram.com/hayalet8237/



Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

https://yadi.sk/i/F7y8biC-K91jWw

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

https://yadi.sk/d/grTTBsAs1C8utg 


 

 






Hayal’et Resimli mecmua Sayı 42

Merhaba

Alışılmadık bir yılın ardından yeni umutlarla yeni bir yıla girdik. Hastalıktan, kuraklıktan ve afetlerden uzak bir yıl temennisiyle tüm okurlarımıza mutluluklar dileriz

Kırk ikinci sayımız her zamanki gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümüyle başlıyor. Hemen ardından “Popüler Gündem.” geliyor. Bu sayfalarımızda sokak sanatının efsanevi ismi Banksy hakkından kısa bir bilgi ve Batman'i Tim Fox isimli siyah bir karakter canlandıracağını bulacaksınız.

“Babil Kütüphanesi” bölümünde Bünyamin Tan ile bir tarih turu yapacak ve Ormanlar Hafiyesi Meşhur Seyyah Buffalo Bill’in Sergüzeşler’ini okuyacaksınız.

Çizgi Romanlı Kelime Bulmaca bölümünün hemen ardından “Yeni Çıkan Kitaplar” bölümünde Ümit Kireççi sizlerle olacak ve Lal yayınevinden çıkan “Çizgi Roman Senaryosu.” adlı kitabı tanıtacak.

Atilla Bilgen’in okurları Korkmaz Gözükara’yı yakından bilir. Korkmaz Gözükara bu sefer acile düşüyor. Nedenini merak ediyorsanız “Acil Serviste Sıradan Bir Gece” adlı öyküyü kaçırmayın.

Korkmaz Uluçay “Comic Sohbet” sayfamızda sizleri bekliyor. Yazarımız bu ay “Tuşladım Seni!” adlı öyküsüyle aramızda. Hepinizin keyifle okuyacağını umut ediyoruz.

Hüseyin Nadir’in yazdığı Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihni’nin ‘’Kanlı Balta ‘’ adlı macerasına bu sayıda başladık.

Ve geldik “Korku Öykü” bölümümüze. Usta yazarımız Bünyamin Tan yine hepimizi ürpertiyor. Merak ediyorsanız “Cellatlar Gecesi.” adlı öyküsünü kaçırmayın.

Çizgi Romanlı Kelime Bulmaca bölümünün hemen ardından “Ustaya Veda” bölümümüzde 2 Aralık 2020'de kaybettiğimiz Richard Corben'i, casusluk romanları yazarı John le Carre’ni ve Arthur Berckman’ı saygıyla anıyoruz.

Atilla Bilgen’in Küba seyahatini anlattığı “Seyahat Tefrika” da bu ay Kapitalist Küba var. Küba ve kapitalizm kelimeleri size ters geliyorsa okumanızı öneririz.

Sosyal Sorumluluk Duyurumuzun konusu: Yabanım Ben. Yaşam Döngünün Temeliyim.

Bu ay aramıza Murat B Sarı adlı arkadaşımız katıldı ve fantastik bir öyküsünü bizlerle paylaştı: “Günlük.”

“Çizgi Roman-Röportaj” sayfamızda İngiltere'de bilinmeyen, Londra yapımı ünlü İtalyan korku çizgi romanı Dylan Doğ var.

Bu ay dergimiz her zaman olduğu gibi Mesut Ekener’in yarattığı “Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası ile bitiyor.

Şubat ayında 43. Sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e ve grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

42. sayının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm arkadaşlarımızın eline sağlık.

Hepinize iyi okumalar.

Hayal’et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb  çalışmalarınızı

hayaleteposta@gmail.com

e-posta adresimize gönderebilirsiniz. 

Facebook takip sayfamız

https://www.facebook.com/hayaletresimlimecmua/?ref=bookmarks

 

İnstagram Linkimiz

https://www.instagram.com/hayalet8237/


Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

https://yadi.sk/i/-X7YY8CCdMg8PA


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

https://yadi.sk/d/0Xv01HY_ALM_8Q


Hayal'et Resimli Mecmuayı ONLINE  okumak isterseniz YUMPU linki

https://www.yumpu.com/tr/document/view/65192490/hayalet-resimli-mecmua-say-42






 

Hayal’et Resimli mecmua Sayı 41

Merhaba…

Aralık  ayında 41. sayımızla yine birlikteyiz. İlk sayfamızda her zamanki gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümünü bulacaksınız.

Popüler Gündem değişmeyen sayfalarımızdan.

Kardeş dergimiz ‘’Lunapark’’ın kısa bir tanıtımından sonra,

‘’Kitap İnceleme’’ sayfalarımızda yazarımız Aynur Kulak ‘’The Naturalist’’i öneriyor bizlere.

Hayal’et Resimli Mecmuanın klasiklerinden biri haline gelen Sherlock Holmes ile Arsen Lupen’in  Sergüzeştlerinin  bu sayımızda ki bölümünün adı ‘’Saray Rakkasesi’’ Bünyamin Tan’ın kaleminden.

Resimli Türk Mitoloji Sözlüğün illüstrasyon konusu ‘’Alma Ana’’

Hani ilk başta söylemiştik ya ‘’Hayal’et Resimli Mecmua sayı 41 ile tekrar birlikteyiz’’ diye.Atilla Bilgen’de  41.sayımıza binaen ‘’41 Kere Maşallah’’başlıklı bir yazı yazdı.

Korkmaz Uluçay  bu sayımızın Comic Sohbet ’in de  ‘’Sütlü Köfte’’yi yazdı.

Dergimizin ‘’Gaddar Yürekli Savaşçısı’’ Göktuğ  atının başını gün batımına doğru çevirdi  ne yazık ki.

Değerl i ustamız Mesut Ekener’e dergimize verdiği destek için çok teşekkür ederiz.Eline sağlık usta.

Bu sayımızın ilk korku öyküsü Sibel Çelikel’den.’’Her Şey Mümkün’’ Öykü illüstrasyonu çizimi Nevra Çelikel’den.

Sosyal Sorumluluk Duyurumuzun konusu ‘’Hayvana Şiddet Suç Sayılmalıdır’’ yasasının bir an önce çıkması için sizlerin de bu kampanyaya destek vereceğinizden eminiz.

Yazarımız Bünyamin Tan imzalı ilginizi çekecek yeni  bir yazı ‘’İlk Nostaljik  Kitaplar’' başlıklı bu yeni köşemizin konu başlığı ‘’Türkçe İlk Charlie Chaplin Biyografisi :ŞARLO

Atilla Bilgen’in Küba seyahatini anlattığı ‘’Seyahat Tefrika’’nın bu bölümünde hep birlikte Havana’nın Arka Sokaklarını geziyoruz.

Elvan Adıgüzel’in hazırladığı geçen sayımızda başladığımız ve ilgi gören ‘’Çizgi Romanlı Bulmaca’’da bu defa iki resim arasındaki on farkı bulmaya çalışacaksınız.

Dergimizin ikinci korku öyküsü Bünyamin Tan imzalı ‘’Günlük’’

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP), Hayal'et e-dergi ve Kayıp Rıhtım'ın işbirliğiyle gerçekleşen Dinozor Çocuk “ÇOCUKLUK ÇİZGİ ROMAN ANINIZI YAZIN ÇOCUKLARINIZA ÇİZGİ ROMAN SETİ KAZANIN” Yarışması sona erdi.

Yarışma Birincisi

"İhanet" - Eşref Karadağ

 

Yarışma İkincisi

"Sobada Red Kit" – Cüneyt Aksoy

 

Yarışma Üçüncüsü

"Dikkat Et Yakalanma" – Ercan Gür

 

Mansiyon 

"Kapa Çeneni" - Ceyhun Tansu Ebiç

 

Özel Ödül

"Aslında Rengarenktiler" - S. İpek Ortaer Montanari 

 

Çizgi romanı nesillerden nesillere aktarmanın coşkusuyla bu alanda emek veren herkesi kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

 

Mesut Ekener’in yazıp çizdiği ‘’Zalim Zühtü’’nün bu sayımızda da başı dertten kurtulmuyor.

Ocak  ayında yeni yılda yeni sayımızda  yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ediyoruz.

41.sayının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm arkadaşlarımızın emeğine sağlık.

Hepinize iyi okumalar.

Hayal'et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı

hayaleteposta@gmail.com

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

Facebook takip sayfamız:

https://www.facebook.com/hayaletresimlimecmua/?ref=bookmarks

İnstagram Linkimiz

https://www.instagram.com/hayalet8237/

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

 https://yadi.sk/i/2K25wvTK2MXX8w

Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:





Hayalet Resimli Mecmua Sayı 40

Kaım ayında kırkıncı sayımızla yine birlikteyiz. İlk sayfamızda her zamanki gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümünü bulacaksınız.

Popüler Gündem değişmeyen sayfalarımızdan.

Sayfayı çevirince karşınıza çıkan Ustaya Veda sayfalarımızın ,ardından  Çizgi Romanlı Kare Bulmaca ve Resimli Türk Mitoloji Sözlüğü  sayfalarımızı okuyabilirsiniz.

Yeni çıkan Kitaplarda Ömer Faruk Yazıcı’nın yeni çıkan kitabı ‘’Peri Palas’ın tanıtımı var.

Ümit Kireççi’nin hazırladığı “Duyduk Duymadık Demeyin.”bölümü gelecek. Yazarımız sizlere çocukluk çizgi roman anılarınızı yazın çocuklarınız çizgi roman seti kazansın diye sesleniyor.

Babil Kütühanesi’nde Bünyamin Tan, çevirmenliğini Münir Yurdatap’ın yaptığı Sherloc Holmes’ün Arsen Lüpen ile sergüzeştlerinden “Hindistan Ormanları” adlı hikayesini sizler için hazırladı. Keyifli okumalar.

Süheyl Toktan’ın hazırladığı “BD Çeviri” bölümünde bu ay; Fromental ve Floc’h’un  ortak ürünü “Miranda” adlı çizgi karakter var.

Korona günlerinde dünyayı uzaylılar istila eder ve üstüne üstlük dört Türk’ü kaçırırsa ne olur? Merak ettiyseniz Kara Mizah bölümünde Atilla Bilgen’in kaleme aldığı “Büyük Buluşma “ adlı öykünün ikinci ve son bölümünü kaçırmayın.

“Comic Sohbet” bölümünde Sattım Gittim ile Korkmaz Uluçay sizlerle olacak.

Çocuk Dergisi Sözlüğünde Elvan Adıgüzel İş Bankası tarafından yayınlanan Kumbara Dergisinin hikâyesini yazdı 

Aynur Kulak “Kitap İnceleme” bölümünde bu ay sizler için Denis Guedj’nin yazdığı Papağan Teoremi adlı kitabı inceledi.

Bünyamin Tan bu ay sizlere yeni çıkan kitabı Fakabasmaz Zihni’yi anlatıyor. Kitabı henüz okumadıysanız bir an önce tedarik edin ve okuyun. Pişman olmayacaksınız.

“Karıma Küba’ya Gittiğimi Söylemeyin!” adlı seyahat tefrikasında Atilla Bilgen bu ay “Burası Devrimcinin Meydanı!” öyküsüyle aramızda.

Mesut Ekener’in yarattığı Gaddar Yürekli Savaşçı; Göktuğ kaldığı yerden devam ediyor

Bünyamin Tan Korku Bölümünde sizlerle olacak. Yazarımız bu ay “Ölüm Halkası” adlı öyküsünün ikinci ve son bölümünü yazdı. Keyifli okumalar. 

Genel yayın yönetmenimiz Mehmet Kaaan. Sevinç’in sizlerle sohbet ettiği “İşte O Benim Issız Ada’m!” var. Yavaş yavaş tiryakisi olduğunuz bu bölümü keyifle okuyacağınızı umuyoruz.      

Bu ay dergimiz her zaman olduğu gibi Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası ile bitiyor. 

Aralık ayında 41. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ederiz. 

40.sayının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm arkadaşlarımızın emeğine sağlık.

 

Hepinize iyi okumalar.

Hayal'et Resimli Mecmua

 

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı

 

hayaleteposta@gmail.com

 

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

 

Facebook takip sayfamız:

 

https://www.facebook.com/hayaletresimlimecmua/?ref=bookmarks

 

İnstagram Linkimiz

 

https://www.instagram.com/hayalet8237/

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

 https://yadi.sk/i/j3fRW6O9DF44EA

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

 

 https://yadi.sk/d/xDBgpfl5xYCBWQ

 

 Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 40ı ONLINE  okumak isterseniz ISSUU linki

 

 https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_say__40

  

                     






Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 39



Otuz dokuzuncu sayımız ve zengin içeriğimizle yine birlikteyiz. Bu ay tam tamına seksen iki sayfayız. İçeriğimizde neler mi var? Merak ettiyseniz okumaya başlayın.

Bu ay ilk sayfamızda her zamanki M. Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri” bölümü var.

Popüler Gündem bölümümüzde Amerikan Futbol Takımı Denver Broncos Stadyumu, Buccaneers'a karşı oynanacak bir oyun için koltuklarını South Park karakterlerinin karton maketleriyle doldurmasını duyuruyoruz.

Sırada genel yayın yönetmenimiz Mehmet Kaan Sevinç’in sizlerle dertleştiği “İşte O benim Issız Adam!” var. Keyifle okuyacağınızdan eminiz.

Babil Kütüphanesi’nde Bünyamin Tan çevirmenliğini Selami Münir Yurdatap’ın yaptığı Sherlock Holmes’ün Arsen Lüpen İle Sergüzeştlerinden:” Maskeli Süvari” adlı hikâyesiyle aramızda. Keyifli okumalar.

Sırada Ümit Kireççi ve” Duyduk Duymak Demeyin” bölümü var. Sizlere; çocukluk çizgi roman anınınızı yazın çocuklarınıza çizgi roman seti kazandırın diye sesleniyor.

Mesut Ekener’in yarattığı Gaddar Yürekli Savaşçı: Göktuğ tüm hızıyla kaldığı yerden otuz dokuzuncu sayımızda devam ediyor.

Aynur Kulak “Kitap İnceleme” sayfasında Paralel Evrende Ara Dünya adlı kitabını sizler için okudu ve değerlendirdi.

Korona günlerinde dünyayı uzaylılar istila eder ve üstüne üstlük dört Türk’ü kaçırırsa ne olur? Merak ettiyseniz Kara Mizah bölümünde Atilla Bilgen’in kaleme aldığı “Büyük Buluşma” adlı öyküsünü kaçırmayın deriz.

Sosyal Sorumluk bölümümüzde bu ay Kuzey Ormanları 'Muhafaza Ormanı' ilan edilmeli ve mutlak koruma altına alınmalıdır diyoruz. Ayrıca hayvanların yaşamak istediğini vurgulayıp avcılığın yasaklanması isteğimizi yüksek sesle haykırıyoruz.

Mitoloji Sözlüğü sayfamızda M. Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Abası” kelimesinin anlamını açıklıyoruz.

Ve sırada Bünyamin Tan ve Korku Öyküleri bölümü var. Yazarımız bu ay sizler için Ölüm Halkası adlı öyküyü kaleme aldı. Keyifli okumalar.

Comic Sohbet sayfamızı Korkmaz Uluçay hazırladı.  Bölüm başlığı “Ne O Öyle?” Merak etiyseniz ne duruyorsunuz okumaya başlayın.

Yeni çıkanlar sayfamızda bu ay köşemizde Black Canary adlı kitap var.

“Sesini Kaybeden Prenses.” Bu güzel öyküyü Sibel Çelikel yazdı. Hoşunuza gideceğini umuyor ve sizleri bu sayfaya bekliyoruz.

Efe Sarıtunalı Fantastik Öyküler bölümümüzde “Yaz Biterken!” adlı öyküsüyle sizlerle. 

Ustaya Veda sayfamızın bu ayki konuğu Joaquín Salvador Lavado Tejón

Sine Haber bölümümüzde DC sinematik evrenindeki yeni karakterlerden biri olan Black Adam için çalışmaların sürdüğünü bildirip Black Adam filmi ile ilgili gelen son bilgileri size iletiyoruz.

Sırada Fantastik bir öykümüz var. “Lanetli!” adlı öyküyü Haluk Çevik yazdı. Keyifli okumalar.

Biraz yorulduysanız dergimizin bu sayfasına bir ayraç koyalım! M.Kaan Sevinç’in illüstrasyonuyla G.Orwell’in özlü bir sözünü okuyalım.

Genç Yazarımız Liza Çanakçı bu ay “On Sayfa mı Yüz Sayfa mı?” diye soruyor. Merak ettiyseniz Liza sizleri sayfasına davet ediyor.

Sırada Bünyamin Tan’ın hazırladığı Eskimeyen Öyküler bölümü var. Bu ay Osmanlı Türkçesine çevrilmiş bir Jules Verne hikayesi va: Bir Doktorun Rüyası!

Soluklanmak için okumaya ara verdiğinizde size bir duyuruda bulunmak istiyoruz. Yazarımız Bünyamin Tan’ın kitabı çıktı. Fakabasmaz Zihni’nin Maceraları-1 Porsuk Kültür Yayıncılığı tarafından basılan kitabın başarısı daim olsun diyor ve bu yolculuğunda yazarımızı yalnız bırakmayacağınız ümit ediyoruz.

Kısa Film Yarışması bölümüzde bir duyuru yapıyoruz: İklim Krizini Kim Çekiyor?

Atilla Bilgen’in yeni seyahat tefrikası “Karıma Küba’da Olduğumu Söylemeyin” bu ay “Küba Yolcuları Kalmasın!” bölümüyle devam ediyor.

 Otuz dokuzuncu sayımız her zaman olduğu gibi Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası ile bitiyor.

 

Kasım ayında 40. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için  Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ediyoruz.

 

39. sayının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

 

Hepinize iyi okumalar.

 

Hayal'et Resimli Mecmua

 

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı  

hayaleteposta@gmail.com

 

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

 

Facebook takip sayfamız:

 

https://www.facebook.com/hayaletresimlimecmua/?ref=bookmarks

 

İnstagram Linkimiz

 

https://www.instagram.com/hayalet8237/

 


Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 39 u PDF formatında indirip okumak isterseniz


https://yadi.sk/i/0KQkJ_vcGP-nKA


Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 39 u CBR formatında indirip okumak isterseniz

https://yadi.sk/d/gThHGhtxmYeI2A


Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 39 u ONLINE  okumak isterseniz ISSUU linki


https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_sayi_39





Hayalet Resimli Mecmua Sayı 38



Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:

 

https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_say__38

 

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

 

https://yadi.sk/i/cuo_wcdUQnATng

 

Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:   

 

                   https://yadi.sk/d/Ho-mr0_J5jG-XQ 




 Otuz sekizinci sayımızla yine sizlerleyiz. Aylardan eylül olunca Turgut Uyar’dan bir şiirle merhaba diyelim; Temmuz çoktan bitti/ Ağustos da bitecek/ Eylülde ellerin üşüyecek/ Isınmak için geleceksin/ Biliyorum…/ Eylül tam bu işe göredir; / gel bağışlayalım birbirimizi.


Her zaman olduğu gibi dergimize ve M. Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri” bölümüyle başlıyoruz.

 Popüler Gündem sayfamızda “İstanbul Sözleşmesinin önemini vurguladıktan sonra Ümit Kireççi “Duyduk Duymadık Demeyin” bölümünde Beni Kahramanım Yansıtır yarışmasının iptal edildiğini duyuruyor.

 

Popüler Kültür’de sembolik bir gün de olsa meraklıları için anlamı büyük olan 25 Eylül Çizgi Roman Gününü hatırlatıyoruz ve

2014'ten beri 21 Eylül Batman Günü olarak kutlanıyor. İlerleyen sayfamızda bu vesileyle Batman Gününüzü kutluyoruz.

 

Dan Brown, fırtınalar estiren kitaplarının ardından şimdi sesli kitap özelliği de taşıyan ilk resimli çocuk kitabı ‘Hayvanlar Senfonisi’ ile çocuk okurlarını selamlıyor.

 

Otuz sekizinci sayımızla birlikte illüstrsyonlarıyla sevip beğendiğiniz Mehmet Kaan Sevinç artık yazılarıyla aramızda. Bazen dertleşecek bazen geçmişin tozlu sayfalarını aralayıp anılarından bahsedecek. İlgiyle okuyacağınızı umduğumuz yazı dizisinin ilk bölümü “Nereden Başlasam Nasıl Anlatsam.”

 

Babil Kütüphanesi’nde Bünyamin Tan çevirmenliğini Selami Münir Yurdatap’ın yaptığı Sherlock Holmes’ün Arsen Lüpen İle Sergüzeştlerinden:”Siyah Güller” adlı hikâyesiyle aramızda. Keyifli okumalar.

 

Mesut Ekener’in yarattığı Gaddar Yürekli Savaşçı: Göktuğ tüm hızıyla kaldığı yerden devam ediyor.

 

Liza Çanakçı bu ay “Çınar Ağacı.” adlı öyküsüyle bizlerle. Hepinize keyifli okumalar.

 

Kitap İnceleme sayfamızda Aynur Kulak bizlerle olacak. Bu ay sizler için Gaston Leroux’un Sarı Odanın Esrarı adlı kitabını inceledi.

 

Atilla Bilgen bu ay Kara Mizah öyküsü “Komutan Ammokodu.” İle aramızda. Haktamur Gezegeninden gelen Ammokodu neyi peşinde? Merak ediyorsanız kaçırmayın.

 

Ve bir canlıyı öldürmenin sporu, turizmi, hobisi, ihalesi olamaz diyoruz.

 

“Comic Sohbet “ Bölümümüzde Korkmaz Uluçay “Yetişin A Dostlar!” yazısıyla bizlerle.

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu, babacan adamı, meyhaneci rollerinin değişmez karakteri Faik Çoşkun’u “Dipnot” bölümüyle anıyoruz.

 

Bu ay Z kuşağının merceğimizin altına aldık ve tüm yönleriyle inceleyip elimizden geldiğince sizleri bilgilendirmeye çalıştık.

 

Kendisi de Z kuşağı olan yazarımız Liza Çanakçı’da “Z Kuşağı.” adlı yazısıyla kendi gözünde z kuşağını yazdı.

Korku Öykü sayfamızda her zaman olduğu gibi Bünyamin Tan var. Yazarımız “İlham” adlı öyküsü sizler için yazdı. Keyifli okumalar.

 

Bu sayımızdan itibaren yeni bir illüstrasyon serisine başladık’’Resimli Türk Mitoloji Sözlüğü’’İllüstrasyon çizimi Mehmet Kaan Sevinç.

 

 

Çizgi Film İncelemeleri” Bölümünde Ümit Kireççi bizlerle. Yazarımız bu ay “Tom Ve Jerry’le Kafayı Bulmaya Hazır mıyız?” diye soruyor.

 

 

Atilla Bilgen bu ay yepyeni bir seyahat tefrikasına başlıyor. “Karıma Küba’da Olduğumu Söylemeyin.” İlk bölümün başlığı  “O beni Ayvalık’ta Sanıyor!” Keyifli okumalar.

 

Fantastik öykü sayfamızda bu ay Efe Sarıtunalı  “Hayaletin Hikâyesi” adlı öyküsüyle sizlerle.

 

Sine Haber sayfalarımızda Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan ve 12-18 Ekim tarihleri arasında salgından dolayı alınan tedbirler kapsamında çevrimiçi ortamda gerçekleşecek olan Engelsiz Filmler Festivali ile ilgili bilgileri okuyabilirsiniz.

 

Otuz sekizinci sayımız her zaman olduğu gibi Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası ile bitiyor.

 

Ekim ayında 39. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ediyoruz.

 

38. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

 

Hepinize iyi okumalar.

 

Hayal'et Resimli Mecmua

 

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı  

hayaleteposta@gmail.com

 

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

 

Facebook takip sayfamız:

 

https://www.facebook.com/hayaletresimlimecmua/?ref=bookmarks

 

İnstagram Linkimiz

 

https://www.instagram.com/hayalet8237/





Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 37


Ağustos ayında 37. sayımızla yine birlikteyiz. 

Dergimizin içeriğine girmeden önce tüm okurlarımızın bayramını kutlarız. 

37. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

Hepinize iyi okumalar. 

Hayal'et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı  

hayaleteposta@gmail.com 

e-posta adresimize gönderebilirsiniz. 

Facebook takip sayfamız: 

https://www.facebook.com/hayaletresimlimecmua/?ref=bookmarks 

İnstagram Linkimiz 

https://www.instagram.com/hayalet8237/ 

Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:

https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_sayi_37  

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

 https://yadi.sk/i/O2OgD-4WRycL1g

   Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

                                                    https://yadi.sk/d/htQiSwKZLvbXpw


            Her zaman olduğu gibi bu ay da ilk sayfamızda illüstrasyonunu  M. Kaan Sevinç’in yaptığı  “Sözüm Meclisten İçeri” bölümü var. Popüler Gündem’de Turhan Selçuk’un ünlü çizgi roman kahramanı Abdülcanbaz, ’ sanatçının doğum günü 30 Temmuz da Google’da Doodle olduğu haberi var. 

            Ümit Kireççi “Duyduk Duymadık Demeyin” bölümünde Çrop Yarışma duyurusunu yapıyor.  

             Atilla Bilgen’i takip edenler yarattığı Alper, Korkmaz Gözükara, Homeros Hüsnü ve Maşallah Karayılan kahramanları yakından bilir. Bunlar korona günlerinde uzaylılar tarafından kaçırılırsa ne olur? Merak ediyorsanız “Bir Onlar Eksikti!” adlı tefrikanın ikinci bölümünü kaçırmayın deriz.

            Süheyl Toktan bu ay efsanevi oyuncu Audrey Hepburn’un özelliklerinden esinlenerek 23 yıl önce Giancarlo Berardi’nin kaleminden yaratılan Julia hakkında bilgi veriyor.

            Babil Kütüphanesi’nde Bünyamin Tan, çevirmenliğini Selami MünirYurdatap’ın yaptığı Sherlock Holmes’ün Arsen Lüpen İle Sergüzeştlerinden: “Mukaddes Heykel.” adlı hikâyesiyle sizlerle. Keyifli okumalar.

            Mesut Ekener’in yarattığı Gaddar Yürekli Savaşçı: Göktuğ tüm hızıyla bu sayımızda kaldığı yerden tüm heyecanıyla devam ediyor.

            Genç yazarımız Liza Çanakçı bu ay yepyeni bir öyküsüyle bizlerle; “Renklerin Gizemi.”

            “Dosya” bölümümüzde bu ay  “Howard Philips Lovecraft 130 Yaşında.” adlı bölüm var. Amerikalı gerilim, korku, fantezi ve bilimkurgu yazarı Edgar Allan Poe‘nun izinden giderek gotik üslubun en önemli temsilcisi olan Lovecraft’ı merak ediyorsanız bu incelemeyi kaçırmayın deriz.

            Korkmaz Uluçay  “Comic Sohbet” sayfasında “Boş İşler Bunlar’’ başlıklı yazısı ile aramızda.

            Atilla Bilgen’in seyahat tefrikası “Ne İşim Var Vietnam’da?” artık sona geldik. Final bölümünün adı  “Paradan Para Kazanan Ülke, Singapur!”  Keyifli okumalar.

            “Korku Öykü” bölümünde Bünyamin Tan bizlerle. Yazarımız bu ay hepinizin ilgiyle okuyacağını sandığımız “Ölüm Çığlığı.” adlı öyküsünü kaleme aldı.  

            Çrop Yarışması sonuçlandı. Çizgi Roman Ve Yerel Doku yarışmasını kazanan Eren Kasapoğlu’nu tebrik ediyor ve yarışmayı kazandığı yazıyla sizleri buluşturuyoruz. 

            Yeni Çıkan Kitaplar bölümünde bu ay Yenişehirli Mehmed Vehbi Efendi adlı kitap var. Yazarımız Bünyamin Tan kaleme aldı ve Gece Kitaplığı yayınevi tarafından basıldı.

            Sine Haber sayfalarımızda ilk olarak 8.Boğaziçi Film Festivali’nin bu yıl 23-30 Ekim tarihlerinde düzenleneceğini ve 31.Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması finalistlerinin belli olduğunu duyuruyoruz. 

            “Eskimeyen Öyküler” sayfamızda geçen ay kaybettiğimiz usta yazar Adalet Ağaoğlu’nu saygıyla anıyor ve onun “Karanfilsiz.” Adlı öyküsünü yayınlıyoruz.

Fantastik Şiir sayfamızda ‘’Kalbi Düşlemekten Yorgun Kadın’’ başlıklı yeni şiir Yusuf Gürkan’ın kaleminden.

            Dergimiz  “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası ile bitiyor. 

            Bu ay 70 sayfayla karşınızdaydık. Eylül ayında 38. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ediyoruz.

Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 36

    Kavurucu sıcakların başladığı şu günlerde 36. sayımızla yine karşınızdayız. Dergimizin ilk sayfasında her zamanki gibi M. Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri” bölümü var. “Popüler Gündem” sayfamızda ilk olarak Hello Kitty adlı çizgi karakterin yaratıcısı Japon firmanın CEO’su 92 yaşında görevi bıraktığı, ardından da Mersin sahilindeki sinema binasının duvarlarına, corona virüsüyle en ön safta mücadele eden meslek grubu sağlık çalışanlarını yansıtan resimlerin çizildiği çizildi haberleri var.

            Ümit Kireççi “Duyduk Duymadık Demeyin” bölümünde Çrop Yarışma duyurusunu yapıyor. 

            Atilla Bilgen’i takip edenler yarattığı Alper, Korkmaz Gözükara, Homeros Hüsnü ve Maşallah Karayılan kahramanlarını yakından bilir. Bunlar korona günlerinde uzaylılar tarafından kaçırılırsa ne olur? Merak ediyorsanız bu ay başlayan “Bir Onlar Eksikti!” adlı tefrikayı kaçırmamanızı öneririz.

             Babil Kütüphanesi’nde Bünyamin Tan bu ay çevirmenliğini Selami MünirYurdatap’ın yaptığı, Sherlock Holmes’ün Arsen Lüpen İle Sergüzeştlerinden: “Şöhret Uğruna.” adlı hikâyesiyle sizlerle. Keyifli okumalar.

            Mesut Ekener’in yarattığı Gaddar Yürekli Savaşçı: Göktuğ tüm hızıyla bu sayımızda kaldığı yerden tüm heyecanıyla devam ediyor. 

            Genç yazarımız Liza Çanakçı bu ay yepyeni bir öyküsüyle aramızda: “Mektup”

            Murat Yapıcıer bu ay yeni incelemeyle bizlerle. Can ile Afacan'ın Babası: ROBA. Bu keyifli dosyayı ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

            Atilla Bilgen’in seyahat tefrikası “Ne İşim Var Vietnam’da artık sona iyice yaklaştık. Bu ay sırada “Ben Thanh Markette Pazarlık.” bölümü var. Keyifli okumalar.

Kitap İnceleme sayfamızda Aynur Kulak bizlerle ve bu ay sıradaki kitap Bryan Hurt tarafından derlenen “Gözetleme Listesi.”

Bünyamin Tan’ın korku tefrikası “Geçmişten Gelen Kâbus” ikinci bölümüyle bizlerle. İyi okumalar. 

Sırada Efe Sarıtunalı’dan merakla okuyacağınız bir bilim kurgu öyküsü var: “Saadet.”

Abdullah Emre Aladağ bir fantastik öyküyle bizlerle:”Meçhuliyetler Kitabı.”.

Çizgi Roman Okurları Hangi Çizgi Romanları Öneriyor?” dosyamıza ulaştığınızda Oğuz Can Acar’ın hazırladığı “Çizgi Roman Bir Bütündür.”, Hüsnü Çoruk’un düzenlediği “Dünden Bu Yana Klasikler” ve Ümit Yaşar Özkan’ın kaleme aldığı “En Baba Süper Kahraman: Göçmen.”  sayfaları sizi bekliyor olacak. Hepinize keyifli okumalar.
            Eren Kasapoğlu “Okuduklarım Önerdiklerim” bölümünde;  Çizgi roman için verecek örnek çok, evet, peki ya en sevdiklerim? Bakalım neler çıkacak? Diye söze başlıyor. Gerisini merak ettiyseniz bu bölümü kaçırmayın.
Hemen arkasından Korkmaz Uluçay sözü alıyor ve “Çizip De Versene!” diyor.

Dergimiz  “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası ile bitiyor. 

Bu ay 80 sayfayla karşınız daydık. Ağustos ayında 37. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ediyoruz.

36. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

Hepinize iyi okumalar.

Hayal'et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

Facebook takip sayfamız:


İnstagram Linkimiz


Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


              Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

                                      https://yadi.sk/d/Ho-mr0_J5jG-XQ


Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 35


Yazın başlangıcı olan haziran ayındayız. Sıcaktan kavrulacağımız günler bizi bekliyor,  umarız bu günlerde normalleşmeyi abartmayız ve tek derdimiz terlemek olur! 

35. sayımızla yine huzurlarınızdayız. Bu sayımızda bir ilke imza attık ve iki dergi birden çıktık.

Hayalet- derginin yanında Hayalet öykü dergisini indirmeyi sakın unutmayınız. 

İçeriğimiz her zaman olduğu gibi yine zengin. Dergimizin ilk sayfasında Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri” bölümü var. 

 “Popüler Gündem” sayfamızda ilk olarak Amerika Birleşik Devletlerinde George Floyd’un polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren olayları inceliyoruz, ardından ünlü sanatçı Banksy ‘Çığır Açan’ adlı resmini bir hastaneye hediye etmesini irdeleyip, Harry Potter‘ serisinin yazarı JK Rowling jRowling’in yeni kitabını salgın yaşayan çocuklara hediye olarak ücretsiz online yayınlayacağını duyuruyoruz. 

“Fashion Humor” sayfamızda Süheyl Toktan, karikatürist Russell Patterson’ın çizgileriyle flappers kavramından örnekler veriyor.

Babil Kütüphanesi’nde Bünyamin Tan, Selami Münir Yurdatap’ın Sherlock Holmes’ün Arsen Lüpen İle Sergüzeştleri serisine ait “Gece Çocuğu” adlı hikâyesini sizler için hazırladı.

Mesut Ekener’in yarattığı Gaddar Yürekli Savaşçı: Göktuğ tüm hızıyla bu sayımızda kaldığı yerden tüm heyecanıyla devam ediyor. 

“Duyduk Duymadık Demeyin” sayfamızda Ümit Kireççi bir yazı yarışmasının duyurusunu yapıyor; “Çizgi Roman Okurları Hangi Çizgi Romanları Öneriyor?”

Murat Yapıcıer’ın hazırladığı “Dosya” bölümünde, Şirinler’in babası olarak bilinen ve asıl adı  Pierre Culliford olup Peyo diye tanınan Belçikalı ünlü karikatürist hakkında  bilgi veriyor.

Atilla Bilgen’in seyahat tefrikası “Ne İşim Var Vietnam’da?” bu ay sırada “Mekong Deltası” var. Keyifli okumalar.

Yeni Çıkan Kitaplarda Melih Ekener’in yazdığı Mesut Ekener’in çizdiği Yarasanın Günlüğü adlı kitabın tanıtımını yapıyoruz. 

Bünyamin Tan’ın korku tefrikası “Geçmişten Gelen Kâbus” ilk bölümüyle bizlerle. Keyifli okumalar. 

35. sayımızda Elvan Adıgüzel kılıçlı kahramanların usta çizeri Abdullah Turan’ı inceliyor. Hepinizin bizler gibi keyifle okuyacağınızı tahmin ediyoruz. 

Dergimiz  “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası ile bitiyor. 

Bu ay 88 sayfayla karşınız daydık. Temmuz ayında 36. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ediyoruz.

35. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

Hepinize iyi okumalar.

Hayal'et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 
hayaleteposta@gmail.com

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

Facebook takip sayfamız:

https://www.facebook.com/hayaletresimlimecmua/?ref=bookmarks

İnstagram Linkimiz


Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


              Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:

                                                https://yadi.sk/d/Iygo3hwNoC0wjg





Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 34



Hayalet Derginin 34. sayısı ile hepinize kucak dolusu Merhaba.
Eninde sonunda bu günler bitecek ve güzel günlere yelken açacağız, ancak o zamana kadar biraz daha sabır. Lütfen zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım diyor ve dergimizin içeriğine geçiyoruz.
            Bu sayımızda da her zamanki gibi illüstrasyonunu M.Kaan Sevinç’in yaptığı  “Sözüm Meclisten İçeri” bölümüyle başlıyoruz. Hemen ardından “Popüler Gündem” sayfamızda,  Adanalı Ressam Karikatürist Erbil Işın’ın korona virüsü çizdiği romandan bahsediyoruz.

            Babil Kütüphanesi’nde Bünyamin Tan, Malkaralı Osman Nuri’den Cinai Bir Hikâye: “Katiller Salonu- Afyonlu Şerbet.” bölümüyle aramızda.

            Muratlı Meslek Lisesi için Bünyamin Tan’ın kitap kampanyası devam etmektedir. Katkılarınız için teşekkürler.

            Mehmet Berk Yaltırık bu ay yine bir korku öyküsüyle aramızda: “Kayıp Zabit!” Umarım siz de bizim gibi okurken keyif alırsınız.

            “Duyduk Duymadık Demeyin” sayfamızda Ümit Kireççi hepinize sesleniyor: “Çizgi Roman Okurları Hangi Çizgi RomanlarıÖneriyor?”

            Gaye Keskin 34. sayımızda “Kayboluş.” adlı öyküsüyle aramızda.

            Mesut Ekener’in yarattığı Gaddar Yürekli Savaşçı: Göktuğ tüm hızıyla bu sayımızda da devam ediyor. 

            Genç yazarımız Liza Çanakçı yepyeni mini öyküsüyle yine sizlerle: “Sahte Mutluluk.”

             Yusuf Gürkan, oyun incelme bölümünde X Oyun’un 3. bölümünde tekrar bizlerle. Yeni oyunları birlikte keşfetmeniz dileğiyle.

            Atilla Bilgen korona günlerini anlatan yepyeni bir öyküyle sizlere merhaba diyor. “Sosyal Mesafe Mesafesi!” İlgiyle ve gülerek okuyacağınızı umuyoruz.

            Yeni Çıkan Kitaplar bölümümüzde çevirmenliğini yazarlarımızdan Bünyamin Tan’ın yaptığı “Kaldea- İlk Zamanlardan Asurların Yükselişine - Zenaide A. Ragozin” ve Mehmet Azim’in yazdığı “Çocuk Edebiyatı Yayınları Editörlüğü” kitaplarını tanıtıyoruz.

            Yazarımız Bedia Yılmaz yepyeni bir öyküsüyle aramızda “Üşüyorum!” Keyifli okumalar.

             Murat Yapıcıer’ın hazırladığı “Dosya” bölümünde sizlere Arthur “BERCK” Berckmans hakkında bilgilendiriyor.

            Bu ay aramıza yeni bir yazar arkadaşımız katıldı: Müge Koçak, fantastik bir öyküsüyle bizlerle: Kurban Avoraz’ın 3 Gecelik Tiradı!”

            Aynur kulak kitap incelemesiyle yine aramızda. Bu ay sizlere Losi Havilio’nun kaleme aldığı “Küçük Çiçek.” Adlı kitabını tanıtıyor.

            Atilla Bilgen’in seyahat tefrikası “ Ne İşim Var Vietnam’da?” bu ay “Cu Chi Tünelleri!” öyküsüyle devam ediyor.  Umarım severek okursunuz.

            “Bilim Kurgu Öykü” Sayfamızda Kasvet Ulu “Arayış!” adlı öyküsüyle bizlerle. Severek okuyacağınızı umuyoruz.

             “Korku Öykü” bölümünde Bünyamin Tan bu ay sizler için “Soğuk Su’daki Haç!” adlı öyküyü yazdı. Severek okumanız dileğiyle.

            34. sayımız “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası ile bitiyor. 

            Bu ay tam tamına 92 sayfayla karşınız daydık. Haziran ayında 35. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ediyoruz.

34. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

Hepinize iyi okumalar.

Hayal'et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

Facebook takip sayfamız:




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


              Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:





Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 33




Hayalet Derginin 33. sayısından hepinize kucak dolusu sevgiler.
Corona Virüs salgınının bitmesini evlerinizde kalarak beklediğinizi biliyoruz, sıkılmamanız için bu ay içeriğimizi bu ay her zamankinden zengin tuttuk ve tam yüz beş sayfayla çıktık.
Bu ay dergimize M.Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde her zamanki gibi “Sözüm Meclisten İçeri” bölümüyle başlıyoruz. Hemen ardından “Popüler Gündem “ sayfamız geliyor. Ümit Kireççi bu ay oldukça ilginç bir konuyu inceledi: “Comics’lerden Gelen Salgın Uyarıları… Veya Gelmeyen…”
                “Babil Kütüphanesi” bölümünde Bünyamin Tan bu ay Venedik Sokağı Cinayeti’ni yazdı.
                Muratlı Meslek Lisesi için Bünyamin Tan’ın kitap kampanyası hala devam etmektedir. Katkılarınız için teşekkürler.
                Mehmet Berk Yaltırık bu ay yine bir korku öyküsüyle aramızda: Lampijeroviç. Umarım siz de büyük bir keyifle okursunuz.
                Mesut Ekener’in yarattığı Gaddar Yürekli Savaşçı: Göktuğ tüm hızıyla devam ediyor.   
      Daha sonra yeni bir öykü ile yolculuğunuza devam edeceksiniz sevgili okuyucular. Liza Çanakçı’nın yazdığı “Gözlüklü Genç” isimli öyküyü severek okuyacağınızı umuyoruz.
                Murat Yapıcıer, belki de hepimizin tanıdığımızı bile bilmeden sevdiğimiz Albert Uderzo’yu (Asteriks’in çizeri) bu bölümdeki dosyasında inceliyor.
                Atilla Bilgen bu ay yepyeni bir öykü ile aramızda: “Bayandan Satılık Araba!”
                Yusuf Gürkan, oyun incelme bölümünde X Oyun’un 2. bölümünde tekrar sizinle birlikte. Yeni oyunları birlikte keşfetmeniz dileğiyle.
                Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği ve hepinizin merak ve keyifle takip ettiği “Karacaoğlan” adlı tefrika var.
 Bedia Yılmaz yine eşsiz bir öyküyle bizleri büyülüyor. Çaresiz Çığlık öyküsünü umarız sizler de beğenerek okursunuz.
                Sayfalar ilerledikçe Erol Bostancı’ya kulak vereceğiz. Kendisi bizlere Çizgi Roman Cenneti Belçika’dan Çizgili Haberler verecek.
                Aynur kulak muhteşem bir kitap incelemesiyle huzurlarınızda olacak. H.P. Lovecraft’ın, Nyarlathotep adlı kitabının derinliklerine hep beraber iniş yapacağız.
Atilla Bilgen’in seyahat tefrikası “ Ne İşim Var Vietnam’da?” bu ay “Saigon’da Yılbaşı” öyküsü devam ediyor.  Umarım sizler de severek okursunuz.
Bünyamin Tan, Eskimeyen Öyküler Bölümünde, Reşat Nuri Güntekin’den Bir  “Aşk-ı Memnu” Hikâyesi: Deniz Banyosu” ile sizlerin karşısında olacak.
                Elvan Adıgüzel,” Cağaloğlu’ndan Fransa’ya, Karaoğlan’dan Yandım Ali’ye Bir Ulu Çınar: Suat Yalaz” bölümü ile sizlerin karşısında olacak. Türk çizgi romanının efsanesi hakkında eşsiz bilgiler paylaşacak.
33. sayımız “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası ile bitiyor. 
Bu ay tam tamına 104 sayfayla karşınız daydık. Mayıs ayında 34. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ediyoruz.

33. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

Hepinize iyi okumalar.

Hayal'et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

Facebook takip sayfamız:




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:



Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:



              Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:




Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 32



Bahar mevsimin ilk ayı da olsa, kış mevsimi gibi insanı donduran, kazma kürek yaktıran, türlü vergilerin ödeme zamanı olduğundan sıkıntıyla anılan mart ayına 32. sayımızla girmiş bulunmaktayız.

Mart ayının dertlerini unutturacak zengin bir içerikle karşınızdayız.
Bu ay tam tamına 124sayfayız.

Dergimizi yayına hazırlarken arka arkaya gelen iki ölüm haberiyle sarsıldık. Suat Yalaz ve Abdullah Turan’ kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun.

Dergimizin ilk sayfasını ve kapağımızı bu yüzden bu iki ustamıza ayırdık.

 “Sözüm meclisten içeri” bölümümüzde Mark Twain’in özlü bir sözü M.Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde can buluyor.

Popüler Gündem’de bu ay çocuk kitaplarıyla tanınan Amerikalı yazar, şair ve karikatürcü.Theodor Seuss Geisel var.

“Ustalara Veda” sayfamızda öksüz kalan Kara Murat ve Karaoğlan’ın yaratıcıları Suat Yalaz ve Abdullah Turan’ı saygıyla anıyoruz.

Genç yazarımız Liza Çanakçı bu “Sadece Bir Çiçek mi?” adlı mini öyküsüyle bizlerle.

Yazarımız Bünyamin Tan’ın başlattığı kitap bağısı katkılarınızla devam ediyor. Bu kampanyaya duyarsız kalmadığınız için hepinize teşekkürler.

“Ustaya Saygı” bölümümüzde; 2004 yılında aramızdan ayrılan karikatürist Zeki Beyner’i saygıyla anıyoruz.

Usta yazar Mehmet Berk Yaltırık “Konuşan Kelle!” adlı korku öyküsüyle sizlerle buluşuyor.

“BD Humor” bölümünde Süheyl Toktan sizlere çizgi roman tarihine önemli izler bırakan Komik Bir Kadın-Claire Bretecher’i anlatıyor. Hepinize keyifli okumalar.

“Babil Kütüphanesi “ bölümünde Bünyamin Tan’ın zevkle okuyacağınız ilginç bir konuyla aramızda. Milli Cinayetler Koleksiyonu: Kâğıthane Cinayeti.

Bu kadar yazı yeter diyorsanız devreye hemen Mesut Ekener’in yarattığı kahramanımız Gaddar Yürekli Savaşçı- Göktuğ giriyor.

            Bedia Yılmaz sıcacık bir öyküyle bizlerle. “Haşlanmış Yürek.”

Murat Yapıcıer; 2008’de aramızdan ayrılan, başta Siprou ve Tintin olmak üzere birçok çizgi karakterin yaratıcısı Belçikalı çizgi roman çizeri Raymond Macherot’ı inceliyor. En az bizler kadar ilgiyle okuyacağınızı tahmin ediyoruz.

Atilla Bilgen’in yarattığı Homeros Hüsnü karakteri uzun bir aradan sonra yepyeni bir macerasıyla yeniden aramızda.”Homeros’un sırrı!”

Yusuf Gürkan yepyeni bir bölümle aramızda: Oyun İnceleme.  Bu köşesinde her ay yeni çıkmış oyunları inceleyecek,  rehberler hazırlayacak.  Umarım beğenirsiniz.

Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği ve hepinizin merak ve keyifle takip ettiği “Karacaoğlan” adlı tefrika var.

“Korku Tefrika” bölümümüzde Bünyamin Tan “Rüya” adlı öyküsüyle sizlerle.

Kitap İncelemede her ay olduğu gibi bu ay da Aynur Kulak var ve bizlere “İnsanlarla Kediler Yer değiştirirse ne olur?” diye soruyor. Caitlin Major tarafından yaratılan, Kelly Bastow tarafından çizgi roman haline getirilen ve renklendirilen; Adam Manfried evcil bir adam. Yanlış okumadınız. İçine gireceğiniz dünya evcil insanların olduğu, hayvanların ise her hal ve hareketleriyle insanların yerine geçtiği bir hikayeler bütünü.

Çocuk Dergileri Sözlüğü bölümümüzde  Milliyet Çocuk Klasiği olan Larry Yuma var.

Atilla Bilgen’in seyahat tefrikası “ Ne İşim Var Vietnam’da?” bu ay “Yetim Kalasan Pol Pot!” bölümüyle devam ediyor.

Yazarımız Bedia Yılmaz sizler için Cnr Expo Kitap fuarına gitti ve izlenimlerini yazdı.

“Eskimeyen Öyküler” bölümümüzzde bu Ömer Seyfettin ve keyifle okuyacağınız “Kesik Bıyık.” adlı öyküsü var.

Sine Haber bölümümüzde sizlere 31. Ankara Uluslar arası Film Festivalinin hazırlıklarından bahsediyoruz.

32 sayımızda “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.

 Kapağımızı ve son sayfamızı bu ay yitirdiğimiz Suat Yalaz’a ayırıyoruz. Işıklar içinde uyu büyük Usta.

Bu ay tam tamına 124 sayfayla karşınızdaydık. Nisan ayında 33. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e çok teşekkür ediyoruz.

32. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

Hepinize iyi okumalar.

Hayal'et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

Facebook takip sayfamız:




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:



Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


              Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:





Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 31




31. Sayımızla yine birlikteyiz. İçinde bulunduğumuz ay cüce olsa da dergimiz devasa!
Bu ay tam tamına yüz dört sayfayız. 
Neler mi var içeriğimizde?
Neler yok ki?

Merak ettiğinizi biliyoruz, ama acele etmeyin. Önce kendinize güzel bir kahve hazırlayın, ardından geçin bilgisayarınızın başına ve başlayın okumaya.

Dergimize her zamanki gibi “Sözüm Meclisten İçeri” bölümüyle başlıyoruz. Bu sayfamızda; “Sevmek, mutluluğumuzu bir başkasının mutluluğunun içine gömmektir.”sözüne usta çizer Mehmet Kaan Sevinç illüstrasyonu eşlik ediyor.

Şubat denilince hemen “Sevgililer Günü” akla geliyor. Bu kadar önemli bir güne duyarsız kalamazdık. “Popüler Gündem “ sayfamız aracılığıyla okurlarımızın 14 Şubat Sevgililer Gününü kutladık.

Yazarlarımızdan Bünyamin Tan’ın başlattığı “Kitap Bağışı” tüm hızıyla devam ediyor. Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir kitap da sen ver hepimiz okuyalım.

Mehmet Berk Yaltırık bu ay yine bizlerlerle. Usta yazarımızın “Kara Kedi.” adlı öyküsünü yalnız başınıza okumamanızı öneririz!

Eren Ersoy,  İron Maiden’in şarkısından uyarladığı “Karanlık Korkusu” adlı mini çizgi bantla 32. sayımızda bizlerle.

Bu aramızda gencecik bir yazar adayı var: Liza Çanakçı. Bu adı bir yerlere not edin. İleriki yıllarda sık sık karşılaşacaksınız.

“Babil Kütüphanesi “ bölümünde Bünyamin Tan’ın zevkle okuyacağınız bir hikâyesi var: “Osmanlı Matbuatında Sherlock Holmes –Arsen Lüpen Çekişmesi: Zevk Çılgınlıkları.”

Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ- Gaddar Yürekli Savaşçı” tüm heyecanıyla 31. sayımızda da devam ediyor.

Bedia Yılmaz yepyeni bir öyküsüyle 31 sayımızda: “Son Hayal” Keyifli okumalar.

 “Dosya” sayfamızda Murat Yapıcıer bizlerle. “Kadının Yaşı Sorulmaz! Ama Nataşa 50 Yaşında!” başlığı altında, François Walthéry’in 1970 yılında Spirou dergisinde yayımlanmaya başladığı “Nataşa” (Natacha) adlı çizgi roman serisinin hikâyesini anlatıyor. Okumaya başladığınızda bitirmeden bilgisayarınızın başından ayrılamayacağınızı garanti ederiz.

Atilla Bilgen yepyeni bir öyküsüyle bizlerle: “Noel Baba Evlenirse!”  Evlenirse başına ne geldiğini merak ettiyseniz hemen okumaya başlayın.

Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği ve hepinizin merak ve keyifle takip ettiği “Karacaoğlan” adlı tefrika var.

Henüz dergimizin yarısına yeni ulaştınız! Yorulduysanız kalkın ve bir bardak kahve alın, zira içeriğimiz hala çok zengin.

Bünyamin Tan “Aynalar” adlı tefrikasının ikinci ve son bölümüyle sizlere merhaba diyor.

Sıra geldi “Yeni Çıkan Kitaplar” sayfamıza. Bünyamin Tan’ın tercümesiyle “Borneo’nun Pagan Kabileleri” var.

Erol Bostancı her zamanki gibi bizlere Belçika’dan sesleniyor: “Çizgi Roman Cenneti Belçika’dan Çizgili Haberler.”
Erol Bostancı; senarist olarak uzun kariyeri boyunca sayısız ödül kazanan Raoul Cauvin hakkında bize bilgi vermesinin ardından büyütecini  “Tango”  çizgi romanına çeviriyor.

Gökcan Ablak keyifle okuyacağınızı tahmin ettiğimiz bir öyküsüyle aramızda: “Ay Batımı.”

Elvan Adıgüzel her zamanki gibi  “Çocuk Dergileri Sözlüğü” bölümüyle bizlerle. Bu ay  “Başak Çocuk” Ziraat Bankasının aylık çocuk dergisini yazdı.

Atilla Bilgen’in “Ne İşim Var Vietnam’da” adlı seyahat tefrikası tüm hızıyla devam ediyor. Bu ayki bölüm “Bir gün Kamboçya’da Tarantula Yerken!”

“Hayal Perdesinden Haberler” sayfalarımızda ilk olarak keyifle okuyacağınızı tahmin ettiğimiz bir bölüm var:“Çağımızın Nostradamus’u:“The Simpsons” 

Asteriks çizgi romanlarının yaratıcısı Fransız Rene Goscinny’in heykelinin Paris’te açıldığı haberinin ardından, objektiflerimizi J. Abrams’ın yapım şirketi Bad Robot’a çeviriyor ve Constantine, Zatanna, Swamp gibi karakterlere odaklanan film ve diziler çekileceğinin müjdesini veriyoruz.

“Eskimeyen Öyküler” sayfamızda bu ay “Ferit Edgü ve “Çığlık” adlı öyküsü bizlerle.

31 sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.

Bu ay tam tamına 104 sayfayla karşınız daydık. Mart ayında 32. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e çok teşekkür ediyoruz.

31. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.
Hepinize iyi okumalar.
Hayal'et Resimli Mecmua
Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

Facebook takip sayfamız:


            Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:

            Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


                                 
              Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:




Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 30



Eskiden Ocak ayı geldiği zaman evlerde sobalar yanardı. Üzerinde bırakılan portakal kabuklarının, kestanelerin nefis kokusu odaya yayılırken insanlar etrafında toplanır, üstünde sürekli kaynayan çaydanlıklardan doldurdukları çayları içerken bir yandan da muhabbet ederlerdi. Aslında sobadan ziyade muhabbetin güzelliği insanın yüreğini ısıtırdı.

Şimdi evler kaloriferli ve onların ısıttığı odalarda insanlar ya televizyonun karşısında ya da bilgisayarın. Sobayla birlikte galiba muhabbetler de bitti!

Televizyon izlemekten, sosyal medyada dolaşmaktan sıkılmış ve kendinizi yalnız hissetmeye başladıysanız size güzel bir haberimiz var: Hayalet Resimli Mecmuanın  Ocak sayısı yayınlandı. Sayfaları arasında dolaşırken sobalı evlerdeki o yürek ısıtan muhabbetleri yeniden yakalayacağınızı umut ederek içeriğimize geçiyoruz.

Bu ay tam tamına 126 sayfayız.
İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi “Sözüm Meclisten İçeri” bölümü var. M. Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde hepinizin yeni yılını kutluyoruz.
''
Ersin Burak ustamız 74 yaşında.Doğum gününü kutlar,sevenleri ve sevdikleri ile birlikte sağlıklı, mutlu nice yıllar dileriz.

''Kalem kılıçtan keskindir'' duyduk duymadık demeyin okuyuverin gari...

Hayalet Resimli Mecmua yazarları  Gökçe Mehmet Ay ve Mehmet Berk Yaltırık' a başarı ödülleri...

Yılbaşı özel bölümümüzde “Türklerin Yılbaşı Bayramı Nardugan Ve Ayaz Ata” hakkında kısa bir bilgi veriyoruz. 

Bünyamin Tan Muratlı Mesleki Ve Teknik Lisesi için  “Kitap bağısı” duyurusunu bir kez daha tekrarlıyor. Bu çağrıya duyarsız kalmayacağınızı umuyor ve kitap bağışlarınızı bekliyoruz.

“High -level” Sayfamızda Süheyl Toktan sizlerle. Bu bölümün konusu “Kapas-Sandman’in ölümü.” Hepinize keyifli okumalar.

Bünyamin Tan 30 sayımızda ilginç bir araştırma yazısıyla aranızda: Türkçe İlk Yunan Mitolojisi Kitabı “Mehmet Tevfik Paşa’nın “ESÂTÎR-I YÛNÂNIYÂN ESERİ”  İlgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

“Galeri” Sayfamızda Gökcan Ablak “Bard” adlı yazısıyla sizlerle. Bardın kelime anlamı halk ozanı olup yazısında sizlere tarihsel süreçlerini anlatıyor.

Atilla Bilgen yepyeni bir öyküsüyle sizlerle: “Cenaze Arabası!”
Bu öykünün sonunda Barış Manço’nun 77. yaşını kutluyoruz. “Eh Barış Abi aşk olsun…”

“Dosya” Bölümümüzde  Murat Yapıcıer’ın merceğinde  Paul Deliège ve unutulmaz çizgi roman kahramanı Sipirou var.  Sizlerin de bizler gibi keyifle okuyacağınızı umuyoruz.  
“Dosya” bölümümüzün ikinci kısmında 1961 yılında Maurice Rosy ve Paul Deliège tarafından yaratılan çizgi roman serisi “Bobo” var.

Bu ay “Deneme” sayfamızda Bedia Yılmaz sizlerle.

Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ- Gaddar Yürekli Savaşçı” tüm heyecanıyla 30. sayımızda da devam ediyor.

“Eskimeyen Öyküler” Bölümümüzde bu ay konuğumuz Jack London. Usta yazar,  Can Yayınevi tarafından yayınlanan “Meksikalı” adlı öykü kitabındaki  “İlk Savaş İlk Zafer ” adlı öyküsüyle bizlerle.

 “Çizgi Roman Cenneti Belçika’dan Çizgili Haberler” Bölümümüzde her zamanki gibi Erol Bostancı bizlerle. Bu sayımızda merceğinin altında; Indiana Jones’tan bir asır önce, en baştan çıkarıcı ve maceracı mezar soyguncusu olarak bilinen Armando Catalano ve onun yaratıcısı  Stephen Desberg var. 
Erol Bostancı “Çizgi Roman  Gezegeninden Yenilikler”  bölümünde çizgi roman dünyasındaki son gelişmeleri bizlere anlatıyor.
Gökcan Ablak “Ağ” adlı öyküsüyle bizlerle. Keyifle okuyacağınızı umuyoruz.

Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği ve hepinizin merak ve keyifle takip ettiği “Karacaoğlan” adlı tefrika var.

“Kitap İnceleme” sayfamızda Aynur Kulak bizlerle. 30. sayımızda Ray Bradbury’ın “Cadılar Bayramı Ağacı” adlı kitabını inceledi ve sizler için yazdı.

Yusuf Gürkan 30. sayımızda keyifli bir öyküsüyle aramızda:”Gölge Şairin Hikâyesi”
.
“Sine-haberler” Bölümümüzde “Kill Bill” adlı filmi sevenlere bir müjdemiz var. “Kill Bill 3 geliyooor

Atilla Bilgen’in “Ne İşim Var Vietnam’da?” adlı Seyahat Tefrikasında bu ay “Kamboçya’nın Ufak Tefek Taşları!” bölümü var. Kamboçya’yı merak ediyorsanız bu bölümü kaçırmayın deriz.


Sine- Haber sayfamızda Murat Yapıcıer bizlere “Matrix ve John Wick aynı gün vizyona gireceğini bildiriyor. O gün geldiğinde hangi filme gideceğimizi bilemeyeceğiz anlaşılan.
30 sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.

Bu ay tam tamına 126 sayfayla karşınız daydık. Şubat ayında 31. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e çok teşekkür ediyoruz.
30. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

Hepinize iyi okumalar.
  
Hayal'et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.



  Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:

  Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

                                                     https://yadi.sk/i/couaMbvI3g4vew


                          Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:






Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 29



Sonbaharın o tatlı sert soğuğunu uzaklaştırıp kapıyı usulca aralayarak gelen Aralık Ayında Hayalet Derginin 29 sayısıyla yine yanındayız. 


Hepinize kucak dolusu selamlarımızı iletiyoruz. Bu ay 120 sayfayız. Evet doğru okudunuz tam tamına 120 sayfa. 


29 sayımızda neler olduğunu merak ediyorsanız lütfen okumaya devam ediniz.
Her zaman olduğu gibi “Sözümüz Meclisten İçeri.” bölümüyle sizlere merhaba diyor ve “Dal rüzgârı affetse de kırılmıştır bir kere…” özlü sözünü M. Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde okuyoruz. 


“Popüler Kültür” sayfamızda Çin’in Uygur Türklerine yönelik zulmünü anlatan “Başıma Gelenler” çizgi romanı inceliyoruz. 


Yazarlarımızdan Bünyamin Tan’ın öncülüğünü yaptığı ve Muratlı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine kütüphane kurmak için başlatılan “Kitap Bağışı” kampanyasına katkılarınızı beklediğimizi belirttikten sonra hiç vakit kaybetmeden 38. İstanbul Kitap Fuarına uzanıyoruz. Atilla Bilgen izlenimlerini yazmak üzere fuar alanına doğru yola çıktı ve bizlere “Veni Vidi Bibendum!” adlı yazısını yolladı. Ama içimizden bir his oraya hiç gitmediğini söylüyor! Yanılıyor muyuz? Okuyun ve kararınızı verin.


Sırada “İkinci Kadın Yazısı Festivali “ sayfamız var. 


“Değerini Bilenler İçin Ustasından Altın Öğütler” bölümünde usta çizer-yazar Suat Yalaz resimli roman konusunda altın değerinde öğütler veriyor. Kaçırmamanızı öneririz.


“Eskimeyen Öyküler” bölümünde Bünyamin Tan sizler için çevirisini Vedat Örfi’nin yaptığı ve 1920 yılında neşredilen bir Sherlock Holmes hikâyesini hazırladı. Karanlıklar Padişahı. 


“Dosya” bölümünde Murat Yapıcıer’ın merceğinde bu ay “Evinden Uzak ve Yalnız Kovboy” var. Red Kit’ hakkında merak ettiğiniz etmediğiniz her şey bu sayfalarda. Kaçırmamanızı öneririz. 


Laf çizgi romandan açılmışken aynı mecrada yola devam edelim. “Çizgi Romandan Haberler” sayfamızda Murat Yapıcıer sizleri Çizgi Roma'nın Mikelanj’ı olarak kabul edilen Jonh Buscema’nın eserlerinin sergilendiği İtalya’ya götürüyor. 


Sıra geldi öyküye. Bu sayımızda Gökçan Ablak yepyeni bir öyküsüyle aramızda: Dört Mevsim. 
Okumaktan yoruldunuz mu? O zaman kalkın kendinize bir kahve hazırlayın ve bilgisayarınızın başına yeniden geçin. Zira sırada usta çizer Mesut Ekener var. Göktuğ-Gaddar Yürekli Savaşçı tüm heyecanıyla sizleri bekliyor. 


“Film İnceleme” sayfamızda Bünyamin Tan yönetmenliğini M. Ada Öztekin’in yaptığı “7. Koğuştaki Mucize” adlı filme gitti ve izlenimlerini sizler için yazdı. 


“Çizgi Roman Haberleri” sayfamızda Erol Bostancı sizleri bekliyor. Bu sayımızda hepinizin ilgiyle okuyacağını umduğumuz bir çalışmaya imzasını atıyor:“Hangisi Çizgi Roman Ülkesidir. Fransız-Belçika” 


Sıra geldi Bünyamin Tan’ın keyifle takip edeceğiniz “Korku Tefrikası Aynalar” ilk bölümüyle bu sayımızda başladı. Hepinize keyifli okumalar. 


Süheyl Toktan 29 sayımızda ünlü İngiliz sanatçı Brian Bolland’ın yarı otobiyografik mizahi bandı “Mr Mamoulian’ı inceliyor. 


Kitap İnceleme bölümümüzde Aynur Kulak sizlerle. Bu ay Herman Melville’nin saplantılı bir mücadeleyi anlattığı “Moby Dick” kitabını merceği altına aldı. 


Sırada Atilla Bilgen’in Seyahat Tefrikası “Ne İşim Var Vietnam’da?” var. Öykünün adı “Kamboçya Havası!” Keyifli okumalar. 


“Galeri” sayfamızda yazarımız Gökçan Ablak sizlere “Goblinleri” anlatıyor. Goblinleri merak ediyorsanız kaçırmayın deriz. 


Gökçe Mehmet Ay’ın zevkle takip ettiğiniz Bilim Kurgu Tefrikası “Uzay Akıncıları” bölümünde bu ay “Ufak Bir Yürüyüş” bölümüyle sizlerle. Kaçırmayacağınız umarız.


Sine haberlerde; ilki 18-22 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali’ni hatırlatıyor ardından Joker filminin ikincisinin çekilip çekilmeyeceğine dair dedikoduları iletip Charlie’nin Meleklerinin geri döndüğünü bildiriyoruz. 


Sırada merakla takip ettiğiniz Yaşar Kemal'in yazdığı Münif Fehim’in çizdiği Karacoğlan tefrikası var.


Dergimiz daha bitmedi. Sırada Atilla Bilgen’in yepyeni bir öyküsü var. “Sıradan Bir Gündü!” O gün neler olduğunu merak ediyorsanız kaçırmamanızı öneririz.


Sırada Tolga Cücen’ın hazırladığı “Paneller” bölümü var. Söze “Eli kılıçlı çizgi roman kahramanlarının devrinin çoktan geçtiği düşünülebilir; oysa her şey güzel bir çizginin orijinal bir hikayeyle birleşmesinden geçiyor.” diye başlıyor ve sizlere son zamanlarda türünde yaratılmış en orijinal ve en başarılı işlerden biri olan Scorpion (Akrep) serisini anlatıyor. 


Dizi Haberlerde ise Yüzüklerin Efendisi adlı dizinin ilk sezonu yayınlanmadan ikinci sezonun onayını aldığını ilettikten sonra bizce üzücü bir haberi sizle paylaşıyoruz: The Sımpsons ekranlara veda ediyor. 


29. sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.


Bu ay tam tamına 120 sayfayla karşınız daydık. Ocak ayında 30. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e teşekkür ediyoruz.


29. sayının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık. 


Hepinize iyi okumalar. 

Hayal’et Resimli Mecmua


Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.


Facebook Takip Sayfamız :
https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks


Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_say__29


Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


https://yadi.sk/i/yRC3Se9oE73S6Q


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz: 


https://yadi.sk/d/aNzfBhaPHW_5hQ






Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 28



Sararan yapraklarla başlayan hüzün mevsiminin sonuncu ayı olan Kasım ayına sonunda geldik. Artık havalar daha soğuk. Hafif yazlık kıyafetlerle dışarı çıktığınızda rüzgâr aniden yüzünüze çarpar ve birden anımsarsınız kışın kapıda olduğunu. Eve gelince ararsınız hırkanızı. Ceketler, kalın gömleklere, fularlar çıkartılır gizli yerlerinden. Dışarı çıkarken daha tedbirli davranırsınız, Öyle kafanıza estiği gibi bir kot tişörtle olmaz. Kazak mı giysem acaba diye düşünürken, bir yandan da yağmur yağar mı şemsiyeyi nereye koymuştum yahu diye etrafınıza bakınırsınız. Sonbaharın ruhumuza yansıttığı duyguların en tepe noktasına varışını simgeleyen Kasım ayına hoş geldin derken 


Hayal-et derginin 28. sayısıyla yine karşınızdayız. 


Yine zengin bir içerikle karşınızdayız. İlk sayfamızda her zamanki gibi “Sözüm Meclisten İçeri” bölümüyle merhaba diyor ve Jules Chore’nin özdeyişini M.Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde veriyoruz.


Popüler Gündem’de bu ayın en önemli etkinliklerinden 38. İstanbul Kitap Fuarına bir göz atıyoruz. 


“Kitap Bağışı” sayfamızda yazarlarımızdan Bünyamin Tan okul kütüphanesine kitap bağışı yapmanız için size sesleniyor. Tüm okuyucularımızın bu çağrıya ilgisiz kalmayacağını umuyor ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyoruz. 


“Ustaya Saygı” bölümümüzde geçen ay kaybettiğimiz Tarık Ünlüoğlu’nu Bünyamin Tan’ın kaleminden anıyoruz. 


“BD Çeviri” bölümünde Süheyl Toktan sizlerle. Yazarımız bu ay Çizgi Romanda Mimari üst başlığı altında Bernard Chopuis’in “X 89” adlı öyküsünü el alıyor. 


Eskimeyen Öyküler” de Bünyamin Tan bu ay Ahmet İhsan Tokgöz’ün “Postacı” adlı öyküsünü sizler için yayına hazırladı. 


Sırada Çağrıl Taştan’ın “Truva Atı” adlı öyküsü var. 


“Galeri” Sayfamızda Gökcan Ablak “Paladin.” İle size sesleniyor. 


Atilla Bilgen’in yarattığı Korkmaz Gözükara’dan yepyeni bir macera: “Morg Odasında Kabus!”


“Dosya” Bölümünde Murat Yapıcıer “İyi ki Doğdun Asteriks!” diyor ve yenilmez Galyalıların 60. yaşını kutluyor.


Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ- Uzun Kılıçlı Kahraman” tüm heyecanıyla 28. sayımızda da devam ediyor.


Erol Bostancı; Çizgi Romanın Cenneti Belçika’dan Çizgili Haberler” bölümünde Asteriks ve Obelisk’in yeni ve 38. albümü:“Vercingetoriks’in Kızı”,24 Ekim 2019’da Asterix’in 60. yıldönümü için basıldı.” diye söze başlıyor ve yeni gelişmeleri sıcağı sıcağına yazıyor. 


Bünyamin Tan yepyeni bir öyküsüyle bizlerle “İntikam Gecesi.” Umarım okurken en az bizim kadar keyif alırsınız.


“Dizi Haber.” Sayfamızda “Game Of Thrones” hakkında yeni gelişmeleri sizlere aktarıyor ve


hemen Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği “Karacaoğlan” tefrikasına geçiyoruz.


Sırada Yusuf Gürkan’dan bir öykü var. “Unutulmuş Diyarın Müntehir Ecesi” İlgiyle okuyacağınıza eminiz. 


“ Türk Çizgi Roman Tarihini artık Fransızca olarak da okuyabileceksiniz” Bölümünde Erol Bostan’cı sizler için Fransızca Türk Çizgi Roman Tarihini anlattı. Merakla okuyacağınızı umuyoruz. 


Atilla Bilgen’in Seyahat Tefrikası “Ne İşim Var Vietnam’da?” tüm hızıyla devam ediyor. Bu ay sırada “Sabah Sabah Tai Chi!” var. 


“Kitap İnceleme.” Bölümünde yazarımız Aynur Kulak sizlerle. Bu ay Can yayınlarından çıkan Edgar Allan Poe’nun ünlü eseri “Morgue Sokağı Cinayetleri” kitabını inceliyor. 


Bu ay yepyeni bir tefrikaya başlıyoruz: Fantastik Tefrika. Adil Bars Öztürk’ün kaleme aldığı tefrikanın birinci bölümün adı “Uç Dünya Hikâyeleri- Atuldarya Kütüphanesi.” Keyifle takip etmenizi umuyoruz. 


28. sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.


Bu ay tam tamına 100 sayfayla karşınız daydık. Aralık ayında 29. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak illüstrasyonu için Gökcan Ablak'a ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e teşekkür ediyoruz.


28. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık. 
Hepinize iyi okumalar. 

Hayal’et Resimli Mecmua


Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.




Facebook Takip Sayfamız :https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua__say__28


Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


https://yadi.sk/i/fhkLARIoxobVLw




Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:


https://yadi.sk/d/J5lCIEUbt5Vn9A






Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 27



Ekim ayındayız ve artık deniz mevsimi geçti. Güneşlenmek, bir kıyı kasabasında romantik aşk yaşama hayalleri bir sonraki yıla ertelendi. Sıcaklar usul usul bizi terk etmeye başlarken yapraklar yavaştan sararıp dökülüyor. Kışın soğuğu hafiften kendini hissettirdiğinden ince hırkalar dolaptan çıkarılır. Günler kısalmıştır ve güneşin rengi daha bir sararıp turuncuya dönerken yağmurlar başlar. Bu esnada sıcak evinizde elinizde çayınızla oturuyorsanız durmayın hemen bilgisayarınızı açın. Zira Hayalet derginin 27 sayısı hüznün dolu olduğu bu ayda yüreğinizi ısıtmak amacıyla yayında.


Neler mi var içeriğimizde?


Neler yok ki? Bu ay yüz on iki sayfayla aranızdayız. Evet, yanlış okumadınız tam tamına yüz on sayfa.
İçeriğimizi merak ediyorsanız okumaya devam edin. Sizlere ilk merhabamızı BÜYÜLÜ DÜKKAN DAYANIŞMA sayfamızla başlıyor. 
Ardından Popüler Kültür sayfamız geliyor ve “Stranger Things” dizisiyle ilgili son gelişmeleri veriyoruz.


Ustaya Saygı bölümümüzde geçen ay kaybettiğimiz büyük sanatçı Süleyman Turan’ı Bünyamin Tan’ın kaleminden anıyoruz.


Tevfik Emre bu ay “Kiraz” adlı öyküsüyle aramızda.


“Ani Magazin” sayfamızda Süngerbob var. O artık bir delikanlı! Yirmi yaşında.


Gökçe Mehmet Ay’ın Bilim Kurgu Tefrikası “Uzay Akıncıları “ bu ay “Kuzgun, Maymun ve Aslan” bölümüyle devam ediyor.


“Dizi Magazin “ sayfamızda yayınlandığı sırada tüm dünyada izleyenleri ekrana kilitleyen “Friends!” var. Amerikalı çizgi roman yazarı David Hopkins’in üç yıl kadar önce Friends ile ilgili yazdığı makalesini ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.


Bu kadar yazı yeter biraz da çizgi roman diyorsanız o zaman sıra Usta çizer Mesut Ekener’e gelsin. “Göktuğ- Uzun Kılıçlı Kahraman” tüm heyecanıyla 27. sayımızda da devam ediyor.


Mikro Öykülerde Erol Çelik “44. Kat” adlı öyküsüyle sizlerle.


Ani Magazin’de bu ay “Anime Karakteriyle Evlenen Adamın Öyküsü” var. İlgiyle okuyacağınızı umuyoruz.


Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği “Karacaoğlan” tefrikası var.


Duyduk Duymadık Demeyin sayfamızda önemli bir duyurumuz var. M. Berk Yaltırık ile Ömer Faruk Yazıcı’nın birlikte “Kocakarı Masalları” hazırladılar. Onlara ulaşabileceğiniz link adreslerini sayfamızda.


Hem Okudum Hem Yazdım sayfamızda yazarlarımızdan Mehmet Berk Yaltırık sizler için okuduğu vampir öykülerinden bir seçki yaptı. Keyifle okuyacağınız umuyoruz.


Özgür Hünel bu ay “Güvercin Ayağında Üç Mektup” öyküsüyle aramızda.


Tarihte İz Bırakanlar sayfamızda bu ay Orient Ekspres’ini merceğimizin altına aldık ve tüm detaylarıyla inceledik.


Atilla Bilgen’in “Ne İşim Var Benim Vietnam’da?” seyahat tefrikası bu ay “Biletçi, Başımın Belası!” bölümüyle bizlerle. Biletçinin neden bela olduğunu merak ettiyseniz kaçırmayın.


Kitap İnceleme bölümümüzde Bünyamin Tan sizler için Antonio Tabucchi’nin “Isabel İçin Bir Mandala” adlı romanını inceledi ve kaleme aldı.


Yusuf Gürkan “Hayalet” adlı öyküsüyle bizlerle. Keyifle okuyacağınız umuyoruz.


Gökcan Ablak “Galeri” bölümünde “Cüceler-Dwarfs” yazdı. Bizim gibi severek okuyacağınızı umut ediyoruz. 


Atilla Bilgen’in yeni kahramanı Korkmaz Gözükara yepyeni bir macerasıyla sizlerle; “Bavul!”


“Paneller” sayfamızda Tolga Cücen “Süper Kahramanlarımızın Kısa Tarihini “ yazdı. Kaçırmamanızı öneririz.


Bünyamin Tan yeni bir öyküsüyle aramızda: “Terk Edilmiş Evde Bir Gece” Keyifli okumalar.


Kitap İncelemede Aynur Kulak var. Bu ay bizler için Emile Zola’nn “Nasıl Ölünür?” adlı kitabını merceğinin altına aldı.


Duyduk Duymadık Demeyin sayfamızda bir duyurumuz var. Kısa öyküler seviyor ve okumaya fırsat bulamıyorsanız Yalçın Altın’ın seslendirdiği kanalları ziyaret etmenizi öneriyoruz. Ulaşabileceğiniz kanallar sayfamızda.


27. sayımız hala bitmedi. Sırada Efe Sarıtunalı’nın öyküsü var: “Salatalık”


Zengin içeriğimiz “Sözüm meclisten içeri” bölümümüzle diyor ve M. Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde Richard Bach!ın özlü bir sözünü veriyoruz.


27. Sayımızın son öyküsü Adil Öztürk’ten geliyor; “Cadılar Piri”


Bu ayın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.




Hüseyin Nadir yazdığı, Bünyamin Tan Latin harflerine aktardığı ve M. Kaan Sevinç çizdiği “Fakabasmaz Zihni’nin Harikulade Sergüzesti” ne ''mecbur-mücbir'' sebepten dolayı bu sayılık ara verdik.


Tam tamına 110 sayfayla karşınız daydık. Kasım ayında 28. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e  teşekkür ediyoruz.


27. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık. 


Hepinize iyi okumalar. 

Hayal’et Resimli Mecmua




Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.




Facebook Takip Sayfamız :https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_sayi_27






Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


https://yadi.sk/i/weWTdtUBwTlNMA






Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:


https://yadi.sk/d/LOG2yrFZqJSSeg





Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 26



Aylardan Eylül. Bu Ay ne Ağustos kadar sarı ne Ekim kadar kırmızıdır. Eylül; tek başına bir mevsimdir. İnce bir hüznün, telaşların, hayallerin, vedaların ve merhabaların ayıdır. Sarıdan kızıla dönecek yaprakların, yağmurların, yağmur kokusunun ayıdır. Yazın bittiğini kabul edebilmek, gelecek olan kışa hazırlıklı olmak ve yazın yine geleceğini umut etme ayıdır. Bu ay da insan nereye gideceğim diye düşünmez, zira Eylül her yerde güzeldir. Haydi, durmayın sokaklara vurun kendinizi çünkü artık güneş terletmez, soğuğu ise hiç üşütmez… Ama yine de yağmur serpiştirebilir her an, bu yüzden üzerinize bir şeyler alın, çantanıza bir minik şemsiye atıverin.


Bu ay çok şey bitiyor; yaz bitiyor, sıcaklar bitiyor, havanın geç kararması bitiyor, balkon sefaları bitiyor; ama yine de üzülmeyin. Zira Hayal-et e derginin 26. sayısı Eylül ayında zengin içeriğiyle sizlerle.


Bu ay içeriğimizde neler olduğunu merak ediyorsanız hemen anlatmaya başlayalım. İlk sayfamızda her zamanki gibi “Sözüm meclisten içeri” var ve bu bölümde Emile Zola’nın özlü sözüne M.Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşlik ediyor. 


Mesleğin öncülerinde bu ay Amerikalı karikatürist ve animatör Winsor Zenic Mc Cay hakkında kısa bir bilgi veriyoruz. 


Popüler Kültür sayfamızda korku ve fantazyanın kült dergilerinden Weird Tales’in geri dönüşü hakkında bilgiler bulabilirsiniz. 


Ustaya Saygı bölümünde geçen ay kaybettiğimiz yazar, oyuncu, yönetmen Umur Bugay’ı Bünyamin Tan’ın kalemi aracılığıyla anıyoruz. 


Mikro Öyküler sayfamızda “Ne dilediğine Dikkat Et” hikâyesiyle Erol Çelik bizlerle. 


Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ yepyeni bir macerasıyla 26 sayımızda: “Uzun kılıçlı Kahraman.” 


Gökçe Mehmet Ay “Kabir Pırıltısı” adlı tefrikasının üçüncü ve son bölümüyle aramızda.


Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği “Karacaoğlan” tefrikası var.


Ve yine bir öykü. Bu sefer Bünyamin Tan’dan.”Bir Gün Daha.” Hepinizin keyifle okuyacağınızı sanıyoruz.


“Paneller” Bölümünde Tolga Cücen size merhaba diyor. Bu ayın incelme konusu “Transmetropolitan” Umarız bizim kadar zevk alırsınız. 


Sıra geldi Atilla Bilgen’in seyahat tefrikasına. Bölüm adı “Ha Long Bay yolunda Neriman’ım kolumda İşlerim Yolunda(mı)?” 


Süheyl Toktan “BD Çeviri” bölümünde “Çizgi Romanda Mimari” diyor ve “Henri Gougaud hakkında bilgi veriyor. 


“Tanrılar Ne İle Yaşar?” Merak ediyorsanız Özgür Hünel’in öyküsünü kaçırmayın diyoruz. 


“İlkler” Sayfamızda 14 Eylül 1938 Tarihinde T.C Milli Eğitim Bakanlığı ilkokullarda okutulacak ALFABE kitabını kabul ettiğini hatırlatıyoruz. 


Hüseyin Nadir'in yazdığı,Bünyamin Tan'ın Latin Harflerine aktardığı,Mehmet Kaan Sevinç'in çizdiği
Fakabasmaz Zihni'nin yeni bölümü bu sayıda.


Atilla Bilgen yepyeni bir kahramanla sizlerle: “Korkmaz Gözükara.” Kim mi bu adam? Okuyun ve öğrenin. 


“Kültür Tarihimizden Bir Kesit” sayfamızda Bünyamin Tan 1920’lerde sinema oyuncusu olma hayallerini yazdı. “Nasıl Sinema Oyuncusu Olabilirsiniz?” Kaçırılmaması gereken bir inceleme. 


“Eskimeyen Öyküler” bölümümüzde bu ay Tezer Özlü’yü anıyor ve onun unutulmaz bir öyküsüne yer veriyoruz: “Diskotek Brazil” 


26. sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor. 


Ekim ayında 27. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e teşekkür ediyoruz. 


26. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık. 


Hepinize iyi okumalar. 

Hayal’et Resimli Mecmua


Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.




Facebook Takip Sayfamız :https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz: 


https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_say__26


Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz: 


https://yadi.sk/i/DGbg0n-ZmFvs2w


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz: 


https://yadi.sk/d/3nJrmZvbhniXjg






Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 25



Aylardan Ağustos!
Büyük ihtimalle tatiliniz bitmiş ve gerisin geriye dönmüşünüzdür. Bedeniniz işyerinizdeki koltuğa gömülmüş olsa da, aklınız hala denizde! Ofis ürpertici bir sessizlik içinde, zira çalışanların yarısı hala tatilde. Etraftaki elemanlar da tıpkı sizin izinden yeni dönmüşler ve ortalıkta birer zombi gibi dolaşmaktadırlar. Çalışmak istemediğiniz gibi öğlen kaçamağı yapmak bile içinizden gelmez. Zaten kaçamak yapsanız da sevdiğiniz mekânlar Eylül'e kadar kepenklerini kapatmışlardır. Ruhunuz Ağustos’un uykulu miskin havasına eşlik edercesine sıkılır.


Aylardan Eylül’ün arka penceresi, günlerden Pazar olan Ağustosun o sıkıcı havasından kurtulmak amacıyla arkadaşlarınızı ararsınız; kimseye ulaşamazsınız. Ya tatil dedirler ya da dönüş yolunda. Bir kuru muhabbete hasret kalmanın sıkıntısıyla bari sinemaya gideyim dersiniz, en dandik filmlerin oynadığını görüp vazgeçersiniz. Yapacak bir iş bulamamanın çaresizliğiyle bilgisayarınızı açarsınız. Haberler iç karartıcı, gelen videolar sıradandır. Kapatacağınız sırada bir duyuru görür ve gülümsersiniz.  Hayal-et E Derginin Ağustos sayısı yayında!

25 sayımızda yine dolu bir içerikle huzurlarınızdayız. Her zamanki gibi “Sözüm Meclisten içeri” bölümüyle sizlere merhaba diyoruz. Orhan Veli’nin “İşim gücüm budur benim, Gökyüzünü boyarım her sabah. Hepiniz uykudayken. Uyanır bakarsınız ki mavi…” dizeleri M.Kaan Sevinç’in illüstrasyonuyla sizlerle. Popüler Gündemde Kaz Dağlarındaki ağaç katliamına dikkati çekiyoruz.

Popüler Kültür sayfamızda M. Kaan Sevinç’in anlatımıyla Bugs Bunny’nin 79. yaşını kutluyor, ardından 67 yıldır aralıksız yayınlanan Mad mizah dergisinin okurlarına veda etmeye hazırlanması nedeniyle M. Kaan Sevinç’in kaleminden “Bir Efsane Daha Sona eriyor:MAD” bölümünü okuyoruz. 

“Gittim Gördüm Yazdım” Bölümünde yine Bünyamin Tan var. Bu ay sizler için “Ara Güler’in İzinde İstanbul” sergisini, gezdi ve izlenimlerini kaleme aldı. 

Öyküler nerede diye sabırsızlananları ilk olarak Onur Ataç karşılıyor. “Paşa Oğlu” adlı hikâyesinin üçüncü ve son bölümü 25. sayımızda.

Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Uzun Kılıçlı Kahraman.” “Göktuğ” bu ay da tüm heyecanı ile karşınızda: 


Yazarlarımızdan Tevfik Emre bu ay M.Kaan Sevinç’in konuğuydu ve bizlere “Süvarinin Tozundan” adlı belgeseli hakkında bilgi verdi. Hala seyretmemiş olanlar https://www.youtube.com/channel/UC1z022B6jaBFAlNmj6bT3Xglinkinden bu belgeseli izleyebilirler.


“Nostalji” Bölümümüzde 27 Ağustos 1972 yılında Oğuz Aral yönetiminde yayın hayatına başlayan “Gırgır” dergisini anımsıyoruz.


M. Gökçe Ay 25 sayımızda “Kabir Pırıltısı” adlı öyküsünün ikinci bölümüyle sizlerle. Hepinize keyifli okumalar.


Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği “Karacaoğlan” tefrikası var.


Tevfik Emre bu ay “Mücver” adlı öyküsüyle bizlerle.


“Fantastik Şiir” bölümünde Yusuf Gürkan “Cehennemi Kâbusun Melunu Nedimesi” şiiriyle bizlerle.


“Kültür Tarihimizden Bir Kesit” Bölümünde Bünyamin Tan bu ay “Meşhur Sinema Artistleri Albümü” incelemesiyle bizlerle.


Seyahat Tefrikasında Atilla Bilgen “Adem, Sadem Ve Badem” öyküsüyle bizlerle.


“Kitap İncelemesi” bölümünde Aynur Kulak bu ay Mundi yayınevinden çıkan ve Oyınkan Braıthwaite yazdığı “Kız Kardeşim Seri Katil” adlı romanı inceledi.


Elvan Adıgüzel “Çocuk Dergileri Sözlüğü” bölümünde yine sizlerle. Bu ay seksenli yıllarda Tercüman Çocuk Dergisinin ilave olarak verdiği Yaz Neşesi” dergisini kaleme aldı.


Mikro Öykülerde Erol Çelik “Boyacı” adlı öyküsüyle sizlerle.


Atilla Bilgen bu ay “Kayyum!” adlı öyküyü yazdı.


Yusuf Gürkan “Kitap İnceleme” bölümünde Rock Kitaplığı diyor ve son aylarda okuduğu 3 adet rock kitabından kısa notları bizlerle paylaşıyor.

Hüseyin Nadir'in yazdığı,Bünyamin TAN'ın Latin Harflerine Aktardığı,Mehmet Kaan Sevinç'in çizdiği ''Fakabasmaz Zihni'nin Fevkalade Sergüzeşti KANLI BALTA bu sayımızda başladı.



Özgür Hünel “Kütüphaneci” adlı hikayesinin üçüncü ve son bölümüyle aramızda. 


25. sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.




Eylül ayında 26. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e teşekkür diyoruz.


25. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık. 



Hepinize iyi okumalar. 
Hayal’et Resimli Mecmua




Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 

hayaleteposta@gmail.com

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.


Facebook Takip Sayfamız :https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:
https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_say__25




Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:
https://yadi.sk/i/uQu9eVETp3IMVw




Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:
https://yadi.sk/d/EZD_eoJE_N3rWA






Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 24



Aylardan Temmuz. Alabildiğine bastırmış sıcaklar. Durduğum yerde ter boşalıyor bedenimden. Etrafta muhabbet edecek tek kimse kalmamış. İzni koparan kaçmış denize. Boşalmış tüm şehir ve ben bir başınayım. Sıkıntıdan açıyorum bilgisayarımı ve anında dudaklarımda bir tebessüm oluşuyor: Hayalet -e derginin Temmuz 24. sayısı çıkmış. Soğuk bir içecek alıyor başlıyorum okumaya.


Aylardan Temmuz. Kaçmışım deniz kıyısına. Terledikçe atlıyorum soğuk sulara. Güneş tam tepemde! Bir süre sonra yanıyor bedenim. Kaçıyorum pansiyona. Akşama daha var. O sıkıntıyla açıyorum bilgisayarımı ve dudaklarımda bir tebessüm oluşuyor: Hayalet -e derginin Temmuz 24. sayısı çıkmış. Soğuk bir içecek alıyor başlıyorum okumaya.


Temmuz sayımızda birbirinden ilginç öyküler, araştırmalar, çizgi romanlarla dolu. İçeriğimizi merak ediyorsanız bizden ayrılmayın ve okumaya devam edin. 


Sizlere ilk merhaba mızı “Sözüm meclisten içeri” bölümümüzle diyoruz. Furug Ferruhzat’ın “Çocukluğum beni böyle görse ne yaptılar sana diye ağlardı!” sözünü M. Kaan Sevinç’in muhteşem illüstrasyonu eşliğinde okuyoruz.


“Popüler Gündem” sayfamızda Temmuz sıcağı var.


Bünyamin Tan; Yapı Kredi Kültür Sanat’ın 17 Mayıs 2019 tarihinden itibaren ziyaretçileriyle buluşan ve Atatürk’ün 1927-1938 yılları arasında İstanbul’da geçirdiği zamanları, katıldığı faaliyetleri ve ömrünün son dönemini anlatıldığı Hoş Geldin Gazi sergisine sizler için gezdi ve izlenimlerini “Oradaydık” Bölümünde yazdı.


24 Sayımızda Gökçe Mehmet Ay yepyeni bir öyküsü var: “Kabir Pırıltısı” Hepinize keyifli okumalar.


Yapı Kredi Kültür Sanat şu sıralar Turhan Selçuk’un karikatürlerinden oluşan Turhan Selçuk Retrospektifi sergisine ev sahipliği yapıyor. Bünyamin Tan bu sergiyi gezdi ve “Gittim Gördüm Yazdım” bölümünde izlenimlerini sizlerle paylaşıyor. Ve ardından hiç duraksamadan yeni bir “Gittim gördüm Yazdım “ bölümüne geçiyoruz. Temmuz Ayının en faal yazarı olan Bünyamin Tan bu sefer de 11 Nisan 2019 tarihinden itibaren Pera Müzesi’nde sergilenen Çin mürekkep sanatını çağdaş sanatla ve soyut resim anlayışıyla birleştiren Mürekkepten sergisini gezdi ve her zaman olduğu gibi izlenimlerini sadece Hayalet dergisi için yazdı.


Şimdi sırada Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği “Karacaoğlan” tefrikası var.
“Anime/ Manga İncelemeleri” bölümünde Ahmet Canal bizlerle. Bu sayımızda bölüm başlığı “Berserk ” ve incelemesine konusunu kısaca özetleyerek başlıyor. Guts idam edilmiş ölü bir kadın tarafından doğmuştur ve raslantıyla Gambino isimli bir paralı asker tarafından bulunmuştur... Gambino Guts'ı istemese de eşinin isteği üzerine onu evlat edinmiştir...


“Mikro öyküler” Bölümünde Erol Çelik “Yaşlı Adamın Aynası” öyküsüyle bizlerle.


M. Kaan Sevinç “Uzun boyunlu zürafalar ve büyük burunlu karakterlerin yazısız dünyasına ait çizimleri ile bilinen karikatürist ve çizer desek bilmeyen, tanımayan çok az kişi vardır herhalde.”sözleriyle giriş yapıp “HOŞÇAKAL MORDİLLO USTA.”diyor.


Sırada Özgü Hünel ve “Kütüphaneci” adlı öyküsünün ikinci bölümü var.


Emre İmamoğlu ve arkadaşlarının çektikleri ve film tadında olan “5. SÜVARİ KOLORDUSU” belgeselinin tanıtımını Tevfik Emre İmamoğlunun kaleminden okuyacaksınız. Bu belgeselin ilk üç bölümünü https://www.youtube.com/channel/UC1z022B6jaBFAlNmj6bT3Xg

kanalından seyredebilirsiniz.


“Anısına Saygıyla” bölümünde bu ay Amcabey", "Efruz Bey", "Dalkavuk", "Akla Kara", "Yeni Zengin" gibi tiplerin yaratıcısı. Cemal Nadir Güler’i saygıyla anıyoruz ve ardından usta çizer Suat Yalaz’ın kaleminden “Selam Olsun Cemal Nadir Usta’ya” yazsını keyifle okuyoruz.


Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ- Yeşil Gözlü Büyücü” tüm heyecanıyla 24. sayımızda da devam ediyor.


Seyahat Tefrikasında Atilla Bilgen Vietnam’ı anlatmaya devam ediyor. Bu ay sırada “Psikopat Ruhlu Tuk tuklar” var. Tuk tuklar nasıl psikopat ruhlu oluyor diye merak ediyorsanız bu bölümü kaçırmayın.


“Çizgi Romanı Bir de böyle okuyun.” Bölümünde Tolga Cücen; Çizgi Dünyasının Kaçış Uzmanlarını anlatıyor. Kaçırmamanızı öneririz.


Atilla Bilgen’in “Alper Homeros Hüsnü’ye Karşı! “öyküsünün üçüncü ve son bölümü 24. sayımızda.


Editörümüz Aynur Kulak bu ay “Kitap İnceleme” bölümünde Arthur Canon Doyle’in İthaki yayınlarından yayınlanan “Kızıl Dosya” adlı kitabını merceğine alıyor.


“Çocuk Dergileri Sözlüğü” bölümünde bu ay Elvan Adıgüzel; Mine Söğüt’ün “Sevgili Doğan Kardeş.“ kitabı hakkında kısa bir değerlendirme yapıyor. Çocukluğu Doğan Kardeş dergisiyle geçenlerin kaçırmayacağından eminiz.


Onur Ataç “Paşaoğlu!” Adlı öyküsünün ikinci bölümüne 24. sayımızda devam ediyor. 


Korku Dosyamızda editörümüz Aynur Kulak; Horace Walpole “Korku edebiyatı bir kaçış edebiyatı değil, kaçtıklarımıza dönüş edebiyatıdır.”sözüyle yazısına başlıyor ve bizlere
“H.P LOVECRAFT – Korkunun Ve Deliliğin Ustası.” hakkında ayrıntılı bilgi veriyor.


Bu ayki son öykümüz Tevfik Emre’den: Gülizar Abla.
24. sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.


Ağustos ayında 25. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e teşekkür ediyoruz.


24. sayının oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık. 


Hepinize iyi okumalar. 

Hayal’et Resimli Mecmua


Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.




Facebook Takip Sayfamız :https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:





https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_say__24



Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:



https://yadi.sk/i/3DJwLUZf3gHdxg


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:
https://yadi.sk/d/sRK5M1g8ySazzA






Hayal'et Resimli Mecmua sayı 23




Mayıs Ayında yayınlayacağımız 23. sayımızda sizlere İshak Özlü’nün; “Yine Mayıs geldi/ Mayıs demek erguvan çiçeği demek /Erguvan çiçeği ıhlamur /Ihlamur bahar demek/ Bahar sen demek.” dizeleriyle seslenmek istiyorduk, ancak Hayal’et Resimli Mecmuanın her şeyi olan Gülhan Sevinç’in anneciği Safiye Duman’ın vakitsiz ölümü karşısında bu arzumuzu gerçekleştiremedik. 


Mecburiyetten Mayıs ve Haziran aylarını birleştirdik ve 23. sayımızı iki aylık olarak yayınladık.
Dergimizin içeriğine geçmeden önce Hayal’et Resimli Mecmua yazar çizerleri olarak bir kez daha Gülhan Sevinç’e başsağlığı dileriz.


23. sayımızda 96 sayfayla karşınızdayız. İçeriğimizde neler olduğunu merak ettiğinizi bildiğimizden sözü uzatmıyor ve konuya hemen giriyoruz.


Dergimize her zamanki gibi “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümüyle başlıyoruz. M. Kaan Sevinç’in muhteşem illüstrasyon unun ardından karşımıza “Popüler Gündem” çıkacak ve;


Bünyamin Tan “Kitab-ı Dedem Korkut’un 3. Nüshası Bulundu. Hanım Hey!” diye seslenecek.


Korku Dosyasında editörümüz Aynur Kulak sizler için tuhaf bir hikâye seçti: “Dr. Jekyll ve Mr Hyde”


Bilim kurgu tefrikasında bu ay Gökçe Mehmet Ay “Luemi’nin Hikayesi” bölümüyle bizlere seslenecek.


Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği “Karacaoğlan” tefrikası var.


“Anime” Bölümünde Ahmet Canal “Battle Royale” inceliyor. Meraklıları için kaçırılmaması gereken bir yazı. Konuya yabancı olsanız bile ilginizi çekeceğinizden eminiz.


“Mikro Öyküler” bölümünde; “Çoban Kulübesinde Padişah Rüyası Görmek!” öyküsüyle Erol Çelik var.


Sıra geldi “BD Humor” bölümüne. Süheyl Toktan bu ay “Bianca Castafiore: Diva mı yoksa kova mı?” ile sesleniyor.


Biraz da öykü diyorsanız devreye hemen Özgür Hünel giriyor ve “Kütüphaneci” öyküsünün ilk bölümüyle sizlerle oluyor.


“Yazarın Kaleminden” bölümünde M. Berk Yaltırık; İthaki yayınevinden yeni yayınlanan “Istrancalı Abdülharis Paşa” adlı romanının nasıl yazıldığını anlatıyor. Romanı hala okumamış olanlar varsa şiddetle öneririz. Istrancalı Abdülharis Paşa’nın yolu açık baskısı bol olsun.


23 sayımızda başta Tarkan olmak üzere bir çok çizgi roman karakteri yaratmış olan çek Sezgin Burak’ı saygıyla anıyoruz.


Korku Tefrikasında Bünyamin Tan “Cafer Ağa’nın Saati adlı öyküsünün dördüncü bölümüyle aramızda.


“Çizgi Romanı Birde Böyle Okuyun!” Bölümünde “Tolga Cücen “Çizgilerde Afrika” diyor. Sizin de en az bizim kadar keyifle okuyacağınızı umuyoruz.


Biraz da gülelim diyorsanız devreye Atilla Bilgen giriyor. Gezi Seyahatnamesin de bu ay sırada Vietnam’ın efsanevi lideri “Ho Amca” var.


Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ- Yeşil Gözlü Büyücü” tüm heyecanıyla 23. sayımızda da devam ediyor.


“Kitap İncelemede editörümüz Aynur Kulak bu ay Jonathan Lethem’in “Öksüz Brooklyn” adlı kitabını inceliyor. Kaçırmamanızı öneririz.


Atilla Bilgen’ın unutulmaz iki karakterinin bir araya geldiği “Alper Homeros’a Karşı öykünün ikinci bölümü 23. sayımızda ikinci bölümüyle devam ediyor.


Burada bir durup soluklanıyor ve ardından sizler “Duyduk Duymadık Demeyin.” diye sesleniyoruz: Başlıyoooooor “Fakabasmaz Zihni’nin Harikulade Sergüzeştleri.” Pek yakında hem de 32 tekmili birden. Yazan Hüseyin Nadir Çizen M. Kaan Sevinç Pek yakındaaaaaa


Sırada Onur Ataç ve öyküsü “Paşa Oğlu.” var. Keyifli okumalar.


Film İncelemelerde Bünyamin Tan “Aynalar Her zaman Gerçeği Yansıtır mı? “ diye sorup “Mirrors” filmlerinin 1 ve 2 sini inceliyor. 


Sıradaki öykümüz Tevfik Emre’den: “Diş!” En az bizler kadar keyif alacağınızı umduğumuz bu öykünün ardından ...


Yeni çıkan kitaplarda Metin Savaş sizlerle. “Karanlıkta Savaşanlar. 1984 Üzerine Bir İrdeleme.”


Sırada Reha Ülkü ve “Yeni Çizgi Roman Okumaları” var.


Son Öykümüz Yusuf Gürkan’dan geliyor. Unutulmuş Mezarın Sakini:”Yaşasaydım ve Görseydim.”


23. sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.


Bu ay tam tamına 96 sayfayla karşınız daydık. Temmuz ayında 24. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e sonsuz teşekkürler diyoruz.


23. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık. 


Hepinize iyi okumalar. 
Hayal’et Resimli Mecmua


Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.




Facebook Takip Sayfamız :https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_say__23_







Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:




https://yadi.sk/i/fNvWj7s-y-CSwQ




Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:


https://yadi.sk/d/DuQdth6Kdna7pw






Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 22



Doğayı uykudan uyandıran, hayata tomurcuk veren, ruhumuzu yeniden canlandırıp kolayca âşık olmamızı sağlayan baharın en güzel ayından hepinize kucak dolusu merhaba.
Nisan ayı bildiğiniz gibi neşedir, aşktır, çimen yeşilidir, çağla bademdir, çilektir, yılın ilk pikniğidir, kocaman bir kahkahadır, her günü ayrı bir hava ve her günü insanı kalbinden vuran bir zillidir! İşte 22. sayımızı tüm bunları göz önüne alarak hazırladık.
İçeriğimize geçmeden önce Orhan Veli bu ay için ne demiş ona bakalım: İmkânsız şey / Şiir yazmak / Âşıksan eğer; / Ve yazmamak, / Aylardan Nisan sa...

Bu ay her zamanki gibi “Sözüm Meclisten İçeri” bölümümüzle size merhaba diyoruz. Johann Wolfgang’ın özlü sözü ve M.Kaan Sevinç’in muhteşem illüstrasyonu ilk sayfamızda. Ve hemen ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınızı kutluyoruz.

Bu ay ilk öykümüz Tevfik Emre den sizlere bu ay “Satıcı.” adlı öyküsüyle sesleniyor.Bu keyifli öykünün ardından Biraz ürpermeye ne dersiniz? Hazırsanız sizleri editörümüz Aynur Kulak’la baş başa bırakıyoruz. Korku dosyasında bu ay Brom Stoker’in unutulmaz eseri Dracula’yı her yönüyle inceledi.

Bilim kurgu meraklıları şimdi sıra sizde! Gökçe Mehmet Ay’ın bilim kurgu tefrikası tüm hızıyla devam ediyor. Bu ayki bölümün adı: Turuncu gözlerdeki sır!

“Anime/ Manga İnceleme” Bölümünde Ahmet Canal’ın merceğinde bu ay “Pluto” var. Hepinize iyi okumalar.

Devamında Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği “Karacaoğlan” tefrikasının üçüncü bölümü var.

Çocuk Dergileri Sözlüğünü hazırlayan Elvan Adıgüzel arkadaşımız bundan 74 sene evvel bir 23 Nisan günü yayınlanmaya başlayan efsane çocuk dergisi ''Doğan Kardeş'' için özel bir dosya hazırladı.

Nisan ayında doğup yine nisan ayında aramızdan ayrılan absürt mizahın öncüsü karikatürist, mizahçı, çizgi romancı, senarist, yazar Süavi Sualp’ı saygıyla anıyoruz.


Erol Çelik'in Mikro Öyküsünde ''Kentin Motorları'' adlı öyküsü var.


Yoruldunuz mu? O zaman kalkıp kendinize bir kahve yapıp koltuğunuza oturun. Ve ilk yudumunuzla birlikte bu bölümümüze bir göz atın. Eminim dudaklarınızda buruk bir gülümseme oluşacak. Zira sırada Bünyamin Tan’ın “Zamanda yolculuk” bölümü var.
Sizleri bu ay Yıldız Moran’ın Bir Dağ Masalı Sergisine götürüyor.Ve hemen ardından Bünyamin Tan bu sefer korku tefrikası olan “Cafer Ağa’nın Saati” ile sizlere sesleniyor.

Okan Kasnak ve Cemil Hazman “Çizgi Roman İncelemesi” bölümünde sizlere “Standing Rock Direnişi ve Occupy Avengers” anlatıyor. En az bizler gibi keyifle okumanızı umuyoruz.


Sırada Atilla Bilgen var. “Ne İşin Var Vietnam’da?” adlı Seyahat Tefrikasında bu ay Vietnam’daki ilk akşam yemeğini anlatıyor.

“Kitap İncaleme” bölümümüzde editörümüz Aynur Kulak bu ay Charles C. Mann’ın kaleme aldığı ve Epsilon yayınlarından çıkan “Amerikan’ın Keşfinden Küreselleşmeye 1493 Kısa Dünya Tarihi” kitabını tanıtıyor.

Okumaktan yorulduğunuzu biliyoruz. Bu yüzden devreye hemen Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ- Yeşil Gözlü Büyücü” giriyor ve yorulan gözlerinizi çizgileriyle rahatlatıyor.


Biraz da gülelim diyorsanız Atilla Bilgen’in “Alper Homeros’a Karşı!” adlı öyküsünü kaçırmayın diyoruz. Okurları Atilla Bilgen’in yarattığı Alper ve Homeros karakterlerini bilirler ve bu iki karakter ilk defa aynı öyküde buluştular. İki bölümlük öykünün ilk bölümü 22. sayımızda.


“Duyduk Duymadık” bölümümüzde 5 Mayıs Pazar günü Kocaeli kitap fuarında Erol Çelik’in imza gününü hatırlatıyoruz.


Ve sıra ikinci öykümüzde: Onur Ataç “İblisle Giden!” sizlere bu ay adlı öyküsüyle sesleniyor. Umarım sizler de bizim kadar keyif alırsınız.


“Fantastik Şiir” de Yusuf Gürkan “Yeraltının Karanlık Ecesi” adlı eserinin ikinci bölümüyle aranızda.


22. sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.

Bu ay 90 sayfayla karşınızdaydık. Mayıs ayında 23. sayımızla buluşmayı umarken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e sonsuz teşekkürler diyoruz.

22. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.

Hepinize iyi okumalar. 

Hayal’et Resimli Mecmua


Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


hayaleteposta@gmail.com


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.




Facebook Takip Sayfamız :https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks




Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua__say__22


Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:


https://yadi.sk/i/OulkyiysA5hFuw




Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:


https://yadi.sk/d/mai5rboX12YuHQ




Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 21



Kapıdan baktıran, kazma kürek yaktıran, kışı tatile yollayıp bahara merhaba diyen Mart ayında 21. sayımızla yine huzurlarınızdayız.

İçinde bulunduğumuz bu günlerde baharın getirdiği yorgunluktan dolayı “Üzerimde acayip bir tembellik var… Canım yataktan kalkmak bile istemiyor… “ şeklindeki sızlanmalarınız arttı. Bunun farkındayız işte bu sayımız bahar yorgunluğunuza birebir gelecek. Okurken kâh kahkahalar atacak, kah gerileceksiniz ama sonunda üzerinizdeki yılgınlıktan eser kalmayacak.



İçeriğimizde neler mi var? Merak ediyorsanız sizleri bir alt satıra davet ediyoruz!

Sizlere ilk merhabamızı “Sözüm meclisten içeri” bölümümüzle diyor ve M. Kaan Sevinç’in muhteşem illüstrasyonu eşliğinde tüm hikâyelerin nasıl başladığı hakkında ufak bir ipucu veriyoruz

Ardından Popüler Gündem” sayfamız var. 
kediler ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Tam şu an bir öykü iyi gider diyorsanız Onur Ataç imdadınıza “Karakoncolos” adlı öyküsüyle yetişiyor.

Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği “Karacaoğlan” tefrikasının ikinci bölümü var.

Tevfik Emre; bu ay yepyeni bir öyküsüyle aramızda: “Bekçi”

Sıra geldi korku dosyamıza. Aynur Kulak bu ay Mary Shelley’in ünlü eseri Frankenstein’i inceledi. Ve devamında Zeynep Aydın'dan ''Frankenstein Üzerine Bir Analiz''yazısını okuyabilirsiniz... Korku türü dendiğinde ilk akla gelen bu karakter ve yazarı hakkında merak ettiğiniz her şey otuz iki tekmili birden bu dosyada.

Biliyorum biraz ürperdiniz. O zaman gerginliğinizi alma işini usta çizer Bülent Arabacıoğlu’na bırakalım. Yeni çıkan kitaplar bölümünde unutulmaz karakteri En kahraman Rıdvan’ı anımsamak bile dudaklarımızda ister istemez bir tebessüme yol açacak.

Bilim kurgu tefrikasında bu ay Gökçe Mehmet Ay “Hayal kırıklıklarımla keskinleşen kılıcım” bölümüyle bizlerle.

“Uyarı! Bu manga ve anime de yetişkinlere yönelik içerikler bulunmaktadır. 18 yaşından küçüklerin okuması ve izlemesi önerilmez .” diyerek “Gangsta” adlı animeyi Ahmet Canal'ın kaleminden inceliyoruz.

Sıra; Korku tefrikamızda. Bünyamin Tan “Cafer Ağa’nın” adlı öyküsünün ikinci bölümüyle sizlerle.

Usta yazarımız Mehmet Berk Yaltırak: “Hem okudum hem de yazdım. Ne okudum” bölümünde okuduklarını sizlerle paylaşıyor.

Çocuk Dergileri Sözlüğünde Elvan Adıgüzel bu ay “Yüzbaşı Volkan’ın Çocuk Dergileri Yolculuklarını inceliyor ve aynı zamanda yaratıcısı Ali Recan’ı rahmetle anıyoruz.

Yoruldunuz. Ama suç baharda! Şimdi kalkın kendinize bir kahve yapın. Biz burada sizleri bekliyoruz.

Kahvenizden aldığınız ilk yudumla birlikte Atilla Bilgen sizlere merhaba diyor ve “Ne işim var benim Vietnam’da” diye soruyor. Seyahat tefrikasının ikinci bölümünde uzun uçak yolculuğun ardından kahramanımız nihayet Vietnam’a ulaşıyor!

Editörümüz Aynur Kulak, Friedrich Nietzsche’nin “Putların Alacakaranlığı” eserini “Kitap İnceleme” bölümünde sizler için araştırdı.

Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ- Yeşil Gözlü Büyücü” tüm heyecanıyla 21. sayımızda da devam ediyor.

Biraz gülümsemeye ne dersiniz? Atilla Bilgen “Türk Filmi!” adlı öyküsünün ikinci ve son bölümüyle sizlerle.
Bitti sandınız değil mi? Siz okumaktan yorulmadığınız müddetçe bizler devam etmekten vazgeçmeyeceğiz!

“Çizgi Romandan Sinemaya” adlı araştırma bölümümüzde sıra. Süheyle Toktan Fransız sinema geleneğinin büyük komedyeni Jacques Tati’yi anlattı.

Evet şimdi sırada usta yazar Erol Çelik ve “Cellâtlar Kahvesi Öyküleri” var. “Kıpti” öyküsünü okumamızın ardından “Yazarın Kaleminden” bölümünde kitabın yazım hikâyesini okuyacağız.

Bu ayki son incelememiz; Ümit Kireççi ‘nin kaleme aldığı ve 1992 yılında çizgi roman dünyasına kazandırılan Infinity Gauntlet efsanesinin anlatıldığı “Infinity Gauntlet’in Gözden Kaçanını Nicholas Cage’den izlemek”

21. sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.

Bu ay tam tamına 106 sayfayla karşınız daydık. Nisan ayında 22. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e sonsuz teşekkürler diyoruz.

  21. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.  

Hepinize iyi okumalar.   
                               
Hayal’et Resimli Mecmua


Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 

hayaleteposta@gmail.com

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.




 Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:


 Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:



 Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:






Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 20



Doğanın için için uyandığı, gökyüzünün karasını ala çalmaya hazırlandığı Şubat ayında, 20. sayımızla yine karşınızdayız. 

 .
İçinde bulunduğumuz ay cüce ay olsa da içeriğimiz her zaman ki gibi devasa!


Bu ay bir sürprizimiz var. 20. sayımızla birlikte yeni bir seriye başlıyoruz: Korku. Alt başlığımız bu ay; Mumyalar.


Başka neler mi var? Merak ediyorsanız okumaya devam edin.






Ahmet Tarık Tekçe’siz film sevgililer günsüz Şubat olmaz derler. Bu yüzden ilk sayfamızda sevgililer gününe ayırdık. Popüler Gündem’de Nilüfer Canöz “Kültür endüstrisi ürünü olarak 14 Şubat sevgililer günü” yazısıyla aramızda.

Onur Ataç “Efgen” adlı öyküsüyle hepimizi hayrete düşürecek.

Ardından sıra Tevfik Emre’de. Usta öykücümüz bu ay bizlere “Burdayım.” diyor. Nerede olduğunuz merak ediyorsanız okumanızı öneririz.

“Çizgi Dünyasından Haberler” Bölümünde; 12 senelik bir aradan sonra yeni maceraları ile yola çıkan “Mister No” var.

Bilim Kurgu Tefrikası; Gökçe Mehmet Ay’ın “Hedefini Arzulayan Mermi!” bölümüyle tüm heyecanıyla devam ediyor.

Bu ay hem çizgi roman hem de öykü meraklılarını mest edecek bir tefrikaya başlıyoruz: Karacaoğlan. En büyük halk şairimizin romanlara mevzu olacak yaşam öyküsünü; Yaşar Kemal kaleme almış, Münif Fehim resimlemiş.

İlk olarak 29 Ekim 1959’da Fransız çizgi roman dergisi ''Pilote'' de yayınlanan ve ilk albümü 1961 yılında basılan Asteriks; 60 yaşında. Bu vesileyle 20 Sayımızda Asteriks’e mutlu yıllar diyoruz.

Bu ay yeni bir korku tefrikasına başlıyoruz: “Cafer Ağa’nın saati” Bünyamin Tan bu tefrikanın ilk bölümüyle aramızda.

“Hem Okudum Hem Yazdım” Bölümünde usta yazarımız Mehmet Berk Yaltırık okuduklarını sizlerle paylaşıyor.

Yusuf Gürkan bu ay yepyeni bir öyküyle bizlerle; “Gecenin Kırık Düşleri.” Umarım sizlerde bizim kadar keyif alırsınız.

Çizgi Roman Dünyasından Haberlerde Tex’in 700’üncü sayısının Şubat ayının başında İtalya’da basıldığını müjdeliyoruz.

Elvan Adıgüzel; “Çocuk Dergileri Sözlüğü” bölümünde “Yaman Haftalık Çocuk Dergisini” merceği altına alıp hem inceliyor hem de bizlere o eski günleri yeniden yaşatıyor.

“Fotoğraflara Fal Bakan Adam!” Bu mikro öyküyü Erol Çelik yazdı. Keyifli okumalar.

Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ- Yeşil Gözlü Büyücü” tüm heyecanıyla 20. sayımızda da devam ediyor.

“Kitap İnceleme” Bölümümüzde Aynur Kulak Can yayınevi tarafından yayınlanan “Portatif Edebiyatın Kısaltılmış Tarihi” adlı kitabıyla sizlerle.

Ve nihayet sıra yeni bölümümüze geldi: KORKUTANLAR.
Aynur Kulak bu yeni korku bölümünde mumyaları kaleme aldı. Mumyalar: Ölümsüz Vücutlar- Ölümsüz Korkular Hepinize keyifli korkular!

Gerilen sinirlerinizi gevşetme rolünü bu ay Atilla Bilgen üstlendi. Gezi Tefrikası “Ne işim var benim Vietnam’da?” ilk bölümü başlıyoooooor.

Uzman Görüşünde bu ay Yakup Kamer “Gazetelerde Günlük Çizgi Roman Bantları.” konusunu işliyor.

Biz yazmaktan siz okumaktan sıkıldınız ama dergimiz hala bitmedi. Dediğimiz gibi ay cüce ama dergimiz devasa!

Sırada “Kısa Film” var. Erol Çelik yazıp yönettiği “Kırmızı Battaniye “ adlı filmi hakkında merak edilenleri yazdı.

Yeşilçam filmlerini özlediniz mi? O zaman Atilla Bilgen’in yeni öyküsü tam sizlere hitap ediyor: “Türk filmi!” İki bölümlük öykünün birinci bölümü 20. sayımızda. Keyifli okumalar.

Duyduk Duymayın Demeyin! En Kahraman Rıdvan’a can veren, Tipi Tipi yaratan usta çizer Bülen Arabacıoğlu’nun sergisi 16 Şubat-10 Mart arası Kadıköy Karikatür Evinde. Okuyanlar okumayanlara, duyanlar duymayanlara iletsin.

Süheyl Toktan üstat Çizgiromanda Sinema sayfalarında ''Louise Brooks Pandora'nın Kutusu ya da Sonu Olmayan bir Gece Masalı '' nı kaleme aldı.

Sıra geldi Eskimeyen Öykülere. Bu ay usta yazar Samim Kocagöz’ün “Motor” adlı öyküsü bizlerle.

20. sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.

Bu ay tam 96 sayfayla karşınızdaydık. Mart ayında 21. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e sonsuz teşekkürler diyoruz.
 
20. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.  


Hepinize iyi okumalar.                                  

 Hayal’et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 

hayaleteposta@gmail.com

e-posta adresimize gönderebilirsiniz.




 Hayal’et Resimli Mecmuayı internet üzerinden okumak isterseniz:



 Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:




 Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:





Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 19



Yeni yılın ilk ayında 19. sayımızla yine karşınızdayız.

Ocak; ateş yakılan yer, ev, yuva sözcükleriyle bağlantılı olup ocakların yakıldığı, günlerin dışarıda çalışarak, avlanarak değil daha çok evlerde geçirildiği soğuk ay anlamını taşımaktadır.

Soğuktan dolayı boş zamanlarımızı çoğunlukla evlerde geçirdiğimiz Ocak ayında, canınız fazla sıkılmasın diye dergimizi her zamankinden daha zengin ve kapsamlı tutmaya çalıştık.

Nedense yerinizde duramaz oldunuz! Ama siz de haklısınız, zira televizyon seyretmekten, sosyal medyada dolaşmaktan sıkıldınız artık. O zaman sıra merakla beklediğiniz 19. sayımızın içeriğine geldi. Bunun için bi zahmet alt satıra geçin!


Geçen sayımızda Suat Yalaz’ın “Bir Garip Bencileyin adlı sergisinin Kadıköy Karikatür evinde 8 Aralık–8 Ocak arasında olacağını duyurmuş ve kaçırmamanızı önermiştik. Sizi bilmiyoruz ama biz gittik, gezdik ve çok keyif aldık. “Oradaydık” köşemizde işte bu izlenimlerimizi anlatıyoruz.  
Popüler gündemde;  Deniz Gezgin’in “Doğa Defteri 2019” adlı kitabı sayesinde yılın en soğuk üç günü olan Bocuk, Zemheri ve Karakoncolos hakkında bilgi sahibi oluyoruz.  Ardından Bulgar, Türk ve Anadolu halk kültürlerinde kış cini olarak tanınan Karakoncul’u yakından tanıyoruz.

İçimizden Biri Söyleşileri” Bölümümüzde bu ayki konuğumuz bilimkurgu öykülerinin ustası Gökçe Mehmet Ay. Sadece bilimkurgu ve fantastik severlerinin değil tüm okurlarımızın keyif alacağı tarzdan bir söyleşi sizleri bekliyor.

 Yakup Kamer bu ay  “Çizgi Roman ve Çocuk Dergileri” konusunu  “Uzman Görüşü” bölümünde masaya yatırıyor ve operatör  bir titizliğiyle inceliyor.

Gökçe Mehmet Ay’ın bilim kurgu tefrikası “Pençelerimizde Alev” adlı bölümüyle tüm heyecanıyla devam ediyor.

Cimcime Türkçede ilk olarak, 1980'li yıllarda Milliyet Çocuk Dergisi'nde yayımlanmaya başlamıştı. O dönemde çocuk olanlar Cimcime'nin kahkaha dolu maceralarını hatırlayacaklardır. Elvan Adıgüzel “Çocuk Dergileri Sözlüğü” bölümünde sizleri yıllar sonra yeniden Cimcime ile buluşturuyor.

Kısa öykülerin ustası Tayfun Öneş bu ay “Bazen anılar bana uğrar bazen de ben onlara” adlı hikâyesiyle sizlerle.

Aynur Kulak “Dosya“ da Edger Allan Poe’nun yüz yaşına girmesini işliyor. Bu durumda da söz ister istemez üstadın Morgue Sokağı Cinayetleri öyküsünde yarattığı ilk polisiye roman karakteri olan C.Agust Dupin e geliyor. Hepinize keyifli okumalar. Bu bölümün ardından Eskimeyen Öyküler  Bölümünde yüz yaşına girmesi şerefine Edgar Allan Poedan muhteşem bir öyküye yer veriyoruz: Sfenks”. Dipnot bölümünde Edgar Allan Poenun mezarına 61 yıldır gül bırakan gizemli ziyaretçinin peşine düşüyoruz.

Fantastik şiirde bu ay Yusuf Gürkandan Karanlık Orman var. Hepinizin bizim gibi keyifle okuyacağınızı umuyoruz.    
  
Onur Ataç Hayat Kaçık bir uykudur Adlı öyküsüyle aramızda.

Kitap İnceleme Bölümünde Aynur Kulak bir kez daha bizlerle. Bu ay Eduardo Galeano’nun Sel yayıncılıktan çıkan Yürüyen Kelimeler adlı kitabını büyüteci altına alıyor.

Ardından 12 Ocak 2019 Tarihinde kaybettiğimiz çizgi roman çizeri ve karikatürist Özcan Eralpi saygıyla anıyoruz.

Bu kadar okumaktan sıkıldık diyorsanız gözünüz aydın, zira sırada Galeri var. Bu ay konuğumuz Alman illüstratör ve ressam Heinrich Kely...

Onun birbirinden essiz illüstrasyonlarıyla rahatladıysanız sizi Mehmet Berk Yaltırakın korku tefrikası Varokların Gecesinin 19. bölümüyle yalnız bırakabilirim.  Aman çenelerinizin takırdamasına engel olun. Zira komşular sesten  şikayetçiler!

Biliyorum gerildiniz. Bu yüzden araya hemen Temel Reis giriyor. 17 Ocak 1929da Elzie Crisler Segar tarafından yaratılan Temel Reis karikatürü ilk kez bir gazetede yayınlandı. Bizler de bunun anısına Temel Reise bir selam göndermek istedik.  

Hala rahatlamadıysanız Yeşil gözlü büyücüden yardım istemek zorundayız.  “Mesut Ekener” ustamızın yazıp çizdiği “Göktuğ- Yeşil Gözlü Büyücü” bu sayımızda da bizlerle.

“Yeni çıkan yayınlarda” Marşandiz’in 15. sayısına selam çakıp radarımızı Tarkan’a çeviriyoruz. Evet, yanlış duymadınız Tarkan yeniden aramızda.

Homeros Hüsnü hayranlarına müjde; Atilla Bilgen “Pandoranın Kutusu” adlı öyküsüyle bizleri yeniden Homeros Hüsnü ile buluşturuyor.

“Geçmiş güzel günler galerisinde” sırada Cemal Nadir Güler’den  Ak ile Kara ile hasret gidermemizin ardından

hiç mola vermeden Aynur Kulak’ın misafiri oluyoruz. Bu ayki deneme yazısında “Edebiyat ile İllüstrasyon” konusunu araştırıyor.

“Yeni çıkanlarda” sırada Samim Kacagöz’ün Kalpaklılar’ı var.

Tanıtım yazısını yazan parmaklarımız yoruldu ama dergimiz hala bitmedi. Kolay mı Ocak ayındayız ve sıcacık evimizde vakit geçirmenin tek yolu Hayal-et e dergi.

“Yeni Çizgi Roman Okumalarında” Bu ay Reha Ülkü Çizgi romanda banal x elit ve ergen x yetişkin.” adlı araştırmasının ikinci bölümüyle aramızda.

Sırada Tevfik Emre var. Bu ay “Tatil Listesi.” Adlı öyküsüyle aramızda. Hepinizin okumaktan keyif alacağını umuyoruz.

“Geçmiş güzel günler galerisinde” Max  var.

19 sayımızın arka kapağında ise büyük ustamız  “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.
Her güzel şeyin bir sonu vardır.

Bu ay tam 96 sayfayla karşınızdaydık. Ama görüyorsunuz yine bitti. Gelecek ay yine birlikte olalım derken kapak ve öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e sonsuz teşekkürler diyoruz. 

Ayrıca Hayal-et’in 19 sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.  

Hepinize iyi okumalar.                                  

 Hayal’et Resimli Mecmua

Öykü,inceleme,deneme,çizgi roman,illüstrasyon vb. çalışmalarınızı 


e-posta adresimize gönderebilirsiniz.



Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isteyenler için linkimiz:https://yadi.sk/i/uCeBHtykwnukjw


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isteyenler için linkimiz:https://yadi.sk/d/tEky_W4mDudVaw


Hayal’et Resimli Mecmuayı ISSUU dan  okumak isteyenler için linkimiz:https://issuu.com/hayaletedergi/docs/hayalet_resimli_mecmua__say__19




Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 18






Aylardan Kasım ve biz 18. sayımızla huzurlarınızdayız.
Ayları geriden takip etme huyumuzdan ödün vermediğimize göre keyfe kederliğimiz galiba giderek istikrarlaşıyor!

Kasım ayında yazın sıcağı, kalabalığı ve kışın o buz gibi soğuğu yoktur. Kasım’da çay vardır, kahve vardır, ıhlamur vardır, cama vura yağmur vardır ve Hayalet derginin 18. sayısı vardır. Aralık ayında bu fırsat kaçırılır mı?

18. sayımızın içeriğinde neler var diye merak ediyorsanız artık bir alt satırı okuma zamanınız gelmiştir demektir.

Dergimize gücümüz yettiğince “Duyduk duymadık demeyin!” diye haykırarak başladık. Okuyanlar okumayanlara acilen duyursun;  Suat Yalaz’ın “Bir Garip Bencileyin” adlı sergisi 8 Aralık-8 Ocak arasında Kadıköy Karikatür evinde. Bizce kaçırmayın.

Ardından M.Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde Dostoyevski’nin cümlesiyle karşılaşacaksınız. Aman kendinizi çok kaptırmayın, zira okunacak daha onlarca sayfamız var.

Dede Korkut’un Unesco dünya kültür mirası listesine kabul edildiğinin müjdesini alır almaz sıra;

 “Oradaydık” bölümümüze gelecek ve  “Çizgi Romanı Yaşatanlar Orijinal Çizimler Sergisi” izlenimlerimizi okuyacaksınız.

 “İçimizden Biri” bölümündeki konuğumuz Babıali Ustalarından Mesut Ekener.  Mizah dergilerinin müptelasıysanız bu söyleşiyi kaçırmayın.

Gökçe Mehmet Ay bilim kurgu tefrikası Uzay Akıncıları  “Yuvasını Kaybeden!” bölümüyle bizi yine bilinmeyenlere götürecek.

     Bu ayın dosyasında;  Hakan Karaaslan çağdaş anime ve manganın babası Osuma Tezuka’yı incelerken Okan Kasnak’ın büyütecinde ağaçkakanın babası Walter Lantz bulunuyor.

     18. Sayımızda yaşadığı dönemde bir koltuğunda iki değil tam dört karpuz taşımış olan karikatürist, oyuncu, gazeteci, şovmen Altan Erbulak’ı saygıyla anıyoruz.

     Birçok önemli süper kahraman yaratmış olan Amerikalı yazar Steve Ditko’nun anısı önünde saygıyla eğildikten sonra;

  Mehmet Berk Yaltırık  Varkolakların Gecesi” adlı korku tefrikasının 18. bölümüyle çenelerimizi takırdatmaya devam edecek.

     “Süheyl Toktan” “BD Humor” araştırmasına “Kaptanın küfür defteri ve Hüsn-ü tabir” bölümüyle devam ediyor.

Erbay Kücet  “Çizgiler roman olursa” adlı araştırmasıyla aramızda.

 “Mesut Ekener” ustamızın yazıp çizdiği “Göktuğ- Yeşil Gözlü Büyücü” bu sayımızda da bizlerle.

Bu ay kaybettiğimiz Stan Lee ve Stephen  Hillenburg’u çizgi dünyasından haberlerde saygıyla anıyoruz.

Atilla Bilgen’in deli tefrikası “Bir güncenin delisi!” bu ay son bölümüyle bizlere veda ediyor.

Sine Haberde efsane Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in kurduğu “Köy Enstitüleri’ni anlatan  “Yücel’in Çiçekleri” adlı belgesel film var.

Aynur Kulak aramıza yeniden döndü ve kitap incelemesinde Robert Musil’in “Aptallık üzerine” adlı kitabını yazdı.

Reha Ülkü bu sayımızda  “Çizgi romanda banal x elit ve ergen x yetişkin.” adlı araştırmasıyla dergimize renk kattı.

Eskimeyen öyküler bölümünde bu ay Sait Faik Abasıyanık’ın “Söylendim durdum” adlı öyküsünü devamında da usta yazarımızın kısa bir biyografisini okuyabilirsiniz.

Tayfun Öneş’in kısacık öyküsünün illüstrasyonu Mehmet Kaan Sevinç’e ait.

Tevfik Emre bu ay  “Kedi Kusmuğu”   adlı öyküsüyle aramızda.

Sonlara gelirken size duyduk duymadık demeyin diye seslenerek 48. Orhan Kemal roman armağanına katılım süresinin başladığını hatırlatıyoruz.

 Durun daha bitmedi;

Tarihte bir gün sayfamızda Nellie Bly var.

18 sayımızın arka kapağında ise büyük ustamız  “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.

Tam 84 sayfa

Kapak ve öykü illüstrasyonları Mehmet Kaan Sevinç

     Grafik Tasarım Gülhan Sevinç

     Hayalet Sayı 18’nin oluşmasında değerli katkıları ile destek veren tüm arkadaşlarımıza çok  teşekkür ederiz.

                                    Hayal’et Resimli Mecmua

e-Posta Adresimiz- hayaleteposta@gmail.com





 PDF İndirme Linki - https://yadi.sk/i/V6ReDeR4jEJbHg







Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 17



Aylardan Kasım olsa da biz hala Ekim’deyiz!
Dedik ya keyfe kederiz…

17 sayımızla hepinize MERHABA.

Her zamanki gibi okurken keyif almanızı umut ederek kolları sıvadık. Elimizden geleni yaptık, gelemeyeni başka sayılara ayırdık, ama illaki bir yerlerde yine de sürçü lisan eylemişsizdir. Affola diyerek girelim söze ve bakalım bu sayımızda neler var?

    İçimizden Biri” söyleşilerimizde bu ay Atilla Bilgen var. Keyifli bir muhabbet oldu. Kaçırmamanızı öneririm.

Gökçe Mehmet Ay’ın bilim kurgu tefrikası  “Uzay Akıncıları” tüm heyecanıyla devam ediyor.

            Bu sayımızın dosya konusu “Şirinler” Dile kolay altmış yıldır onlarla birlikteyiz. Çizeri Pieerre Cullifort ve Şirinler hakkında merak ettiğiniz her konu 17. sayımızda.   
   
           
Ekim doğumlu “Bela Lugos” “Ed Wood” “Edmondo De Amicis” ve Ursula K. Le Guin’i  bu sayımız aracılığıyla saygıyla anıyoruz.

            “Süheyl Toktan” “BD Humor” araştırmasına “Postmodern çizgide atomik stil ve retro fütürizm” incelemesi bu sayımızda da devam ediyor.

            Mehmet Berk Yaltırık’ın korku tefrikası “Varkolakların Gecesi” 17. bölümünde bizleri yorgan altında saklanmaya mecbur ediyor!

            “Mesut Ekener” ustamızın yazıp çizdiği “Göktuğ- Yeşil Gözlü Büyücü” tüm heyecanıyla bu sayımızda.

            “Atilla Bilgen’ın deli tefrikası “Bir Güncenin Delisi” bu sayı dokuzuncu bölüme ulaştı.

            Sinema dünyasından haberler Gülhan D Sevinç’in kıvrak kalemiyle bize ulaşıyor.

            Elvan Adıgüzel Çocuk dergileri sözlüğünde bu ay Ersin Burak’ın yönetmenliğinde yayınlanan “Günaydın Arkadaş Dergisi’ni inceliyor.

            Selçuk Gökhan Kalkanoğlu’nun fantastik tefrikası “Hırlı” bu sayımızda final yapıyor....

Yeni çıkan kitaplar bölümünde  Ege Görgün’ün  “Ters Ninja” adlı kitabı var.

Reha Ülkü ”nün Yeni Çizgi Roman Okumalarında “Çizgi Romana Dip Not Koymak ve Çapraz Medya” incelemesi bu sayımızda bitiyor.

Kısa öykülü illüstrasyonda yeni bir Tayfun Öneş öyküsü var…

Genç öykücümüz Çağrıl Taştan ise “Kara Hayaller” adlı öyküsünün ikinci bölümüyle  aramızda.

Oradaydık” Bölümünde Ümit Kireççi sayesinde “Avcılar Toplantısına” sızıyor  “Çizgi Roman ve Western” gurubuyla tanışıyoruz.

Eskimeyen Öykülerde bu ay Füruzan’dan  “Taşralı Fürüzan Öyküsü” devamında da usta yazarımızın kısa bir biyografisini  okuyabilirsiniz.

Bu sayımızda Tevfik Emre aramıza katıldı. Ona hoş geldin derken sizi “İyi Polis” öyküsüyle baş başa bırakıyoruz.

Sonlara gelirken size duyduk duymadık demeyin diye seslenerek 17-18 Kasım’da CMK da gerçekleşecek “Çizgi Romanı Yaşatanlar” sergisini hatırlatıyoruz.

Durun daha bitmedi;
Sözüm Meclisten İçeri sayfamızda İvo Andriç
Popüler Gündem Hallowen
Ve
Popüler Kültürde Orson Welles-Dünyalar Savaşı

Çizgi Roman Haberlerinde Spirou İnsan Hakları Savunucusu
Ve
Jean-Pierre Gibrat’ın  Raven’in Uçuşu adlı çizgi roman albümü ile 2018 Harvey Ödülü adaylığı haberleri de var.


17 sayımızın arka kapağında ise büyük ustamız  “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.

Tam 100 sayfa,..Yazı ile (yüz sayfa)…

Kapak ve öykü illüstrasyonları Mehmet Kaan Sevinç

            Grafik Tasarım Gülhan Sevinç

 Hayalet Sayı 17’nin oluşmasında değerli katkıları ile destek veren tüm arkadaşlarımıza çok      teşekkür ederiz.

  Dergimizi PDF formatında indirip okumak isteyenler için linkimiz-                https://yadi.sk/i/S4ojADn0P_d0qw


 Dergimizi CBR formatında indirip okumak isteyenler için linkimiz- 

Dergimizi FLASH formatında  okumak isteyenler için linkimiz-




e-Posta adresimiz-

hayaleteposta@gmail.com




İyi okumalar…  

Hayal’et Resimli Mecmua





Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 16




Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba…

2018 Eylül ayında 16.sayımızla tekrar birlikteyiz.


Bu sayımızın içeriğinde neler var diyecek olursanız;
Her zamanki gibi okurken çok büyük keyif alacağınızdan emin olduğumuz dopdolu bir sayı oldu yine…


 İçimizden Biri’’ söyleşilerimize yeniden başladık… Bu sayımızda Mehmet Berk Yaltırık ile sohbet ettik… Önümüzdeki sayılarımızda yine dergimize yazıp çizdikleri ile değerli katkıları olan dostlarımızı sizlere tanıtmaya devam edeceğiz.



Bu sayımızın ’ Dosya’’ konusu; 102 yıl önce 1916’da doğan ve anısına doğum günü olan 13 Eylül’ün tüm dünyada Roald Dahl Günü olarak kutlanan Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın yazarı.


 Bilim Kurgu’’ tefrikamız ’’Uzay Akıncıları’’ tüm heyecanı ile devam ediyor. Ayrıca tefrikanın yazarı Gökçe Mehmet Ay’ın size bir sürprizi var, dergiyi okuyunca göreceksiniz.


Ümit Kireççi Eskişehir’in medarı iftar ’ Zahiri’’nin kurucusu iflah olmaz çizgi roman tutkunu ’’Çıldır’’ kardeşlerin merakla beklenen yeni projesine dair Emrah Çıldır ile bir röportaj yaptı…


Mehmet Berk Yaltırık’ın kaleme aldığı Korku Tefrikası Varkolakların Gecesi 16. Bölümü ile kanımızı dondurmaya devam ediyor.


BD-Humor’da Süheyl Toktan üstadımız Ligne Claire (Temiz Çizgi)nin ustalarını tanıtmaya devam ediyor.


Ayrıca Atilla Bilgen’den keyifle okuyacağınız yeni bir öykü ’’Bahtsız Bedevi’’bu sayımızda.


Çizgi ustası Mesut Ekener ağabeyimizin yazıp çizdiği ’’Göktuğ’’un ’’Yeşil Gözlü Büyücü’’ tüm heyecanı ile bu sayımızda da devam ediyor.


Çocuk dergileri konusunda uzman araştırmacı Elvan Adıgüzel’in hazırladığı ’’Çocuk Dergileri Sözlüğü’’nün bu sayımızda tanıttığı geçmiş günlerin dergisi ’’Kırmızı Fare’’.

Normal bir kişinin güncesi olur ama deliler söz konusu olduğunda delinin güncesi olmaz olsa olsa ancak güncenin delisi olur…
Atilla Bilgen’in kaleme aldığı ’’Bir Güncenin Delisi’’ 8.bölümü ile devam ediyor.


Sansürsüz Redkit..? de ne demek şimdi diyecek olursanız yanıtı dergi sayfalarımızda…


Yine genç öykü yazarı arkadaşlarımızdan Selçuk Gökhan Kalkanoğlu’nun kaleme aldığı ’’Fantastik Tefrika Hırlı’’ 11. Bölümü ile devam ediyor.


Kısa Öykülü İllüstrasyonun öykü yazarı Tayfun Öneş


Reha Ülkü ’’Yeni Çizgi Roman Okumaları’’ başlığı altında çizgi roman dünyasını farklı bakış açısı ile irdelemeye devam ediyor.Bu sayımızdaki bölüm başlığı ’’Çizgi Romana Dip Not Koymak ve Çapraz Medya’’


Dergimizin genç öykü yazarlarından Çağrıl Taştan ’’Kara Hayaller’’ adlı yeni öyküsünün 1. Bölümü bu sayımızda başladı.


Neil Gaiman sanatçı adaylarına demiş ki ’’İyi Sanat Yapın’’ Zen Pencils imzalı bir çizerde Neil Gaiman’ın bu önerisini almış ve güzel bir çizgi roman yapmış…
Bizim Kayıp Rıhtımdaki genç arkadaşlarımız Neil Gaiman’ın bu söyleşisini ve Zen Pencils’in çizgi romanını bir güzel tercüme etmiş… Daha fazlası tabi ki https://kayiprihtim.com adresinde…
Konuya dair link ise dergimiz sayfalarında.


Eskimeyen Öyküler de Tarık Buğra’nın ’Oğlumuz’’ başlıklı öyküsünü
Ve devam sayfalarımızda bu büyük ustanın kısa bir biyografisini okuyabilirsiniz.
Dip Not Tarık Buğra… 


Değerli ustamız Mesut Ekener ağabeyimizin bir başka kılıçlı kahramanı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık maceraları arka kapağımızda devam ediyor…


Durun daha bitmedi;
Yeni Çıkan Kitaplar sayfalarımızda Onur Selamet’in ’’Ölü Dalgıcın Sonbaharı’’ adlı kitabının ve H.Adil Dönmez ’in ’’Başvekilin Mahdumu’’ adlı kitabının tanıtım yazılarını okuyabilirsiniz.


Galeri’de bir manga ustası ’’Masumane Shirow’’ var.


Ani-Magazin sayfalarımızda Disney karakterleri aramızda yaşasaydı konulu keyifli bir görsel şov var.


Sine-Haberde kısa metrajcıların ilgisini çekebilecek bir duyuru var.


Popüler Gündem konumuz ise 24 Eylülde kutlanan Çizgi Roman günü


Sözüm Meclisten İçeri sayfamızın bu sayıda ki konuğu büyük yazar Lev Tolstoy



Hayalet e-Dergiyi PDF formatında indirip okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.


Hayalet e-Dergiyi PDF formatında indirip okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.


Hayalet e-Dergiyi FLA formatında ISSUU'dan okumak  için aşağıdaki linki tıklayınız.



Hayalet e-Dergi Sayı 16 nın içeriğinin oluşturulmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Hepinize iyi okumalar...


Hayalet Resimli Mecmua






Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 14-15





Hayalet e-Dergiyi PDF formatında indirip okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.
https://yadi.sk/i/sIr_8fkR3Xi8eo

Hayalet e-Dergiyi FLA formatında ISSUU'dan okumak  için aşağıdaki linki tıklayınız.
https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_dergi_nisan-mayis_sayi_14-1

Hayalet e-Dergi Sayı 14-15 in içeriğinin oluşturulmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Hepinize iyi okumalar...

Hayalet Resimli Mecmua






Hayal'et  Resimli Mecmua Sayı 13



Herkese iyi okumalar…

Hayal’et Resimli Mecmua

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF Formatında indirip okumak için: 

Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR Formatında indirip okumak için: https://yadi.sk/d/qDDvQdMS3UJKVV

Hayal’et Resimli Mecmuayı ISSUU dan Flas Formatında okumak için: https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_resimli_mecmua_mart_2018__s


Hayal’et Resimli Mecmua Mart 2018 Sayı:13 ün oluşmasında değerli katkıları ile destek veren tüm dostlara çok teşekkür ederiz.



Takip etmek isteyenler için Facebook sayfa linkimiz:

https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks


Hayal’et Resimli Mecmua

e-Posta adresimiz:hayaleteposta@gmail.com





Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 12


2018 yılının ilk ve en önemli çizgi roman bilgi yarışması
 “THANOS’U NASIL BİLİRSİNİZ?” Bu proje; Gerekli Şeyler Yayıncılık
sponsorluğunda, Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP),
Hayal-Et e-Dergi, Kahramangiller, Kayıp Rıhtım ortaklığıyla
gerçekleşmektedir.
Detaylı bilgiler sayfalarımızda.

Oradaydık…1-4 Şubat tarihleri arasında “İstanbul Kongre Merkezinde” “Herkes İçin Oyun ve Dijital Eğlence” Sloganıyla gerçekleştirilen Gaming İstanbul’du…
Hayalet derginin fantastik şairi ve gamer’ı Yusuf Gürkan’ın GİST 2018 izlenimleri bu sayımızda.

Orada olduğumuz diğer etkinliklerde; “Hikmet Yamansavaşçılar KARABALA İmza Günü”, Büyülü Dükkan, çizgi roman etkinlikleri kapsamında Mizah çizgi romanı sanatçısı Emrah Ablak’ın “Hamsi’yi Beklerken” imza günü ve Rotary Kulübü “Yaratıcı
Yazı Akademisi” Şişli Belediyesi Gülbağ Bilim Evi’nde Ümit Kireççi konuk oldu ve izlenimlerini ‘’Oradaydık’’ başlığımız altında yazdı.

TARKAN YENİDEN OKURLARIYLA BULUŞACAK
14 Nisan 1967’de Hürriyet gazetesinde tefrika halinde yayınlanmaya başlayan ve daha sonra dergi olarak basılan “Tarkan” uzun yıllar sonra yeniden okurlarıyla buluşacak haberi Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdür Tuncay Dağlı’nın kaleminden bu sayımızda.

08 Şubat 2016’da aramızdan ayrılan değerli ustamız, ağabeyimiz TevfikYener Çakmak anısına Kadıköy Karikatür Evi’nde ÇİZGİLERİYLE
ANIYORUZ YENER ÇAKMAK KARİKATÜRLERİ başlıklı bir sergi düzenlendi.


Çarşaf Mizah Dergisinin usta karikatürist ve çizgi roman çizeri
Mesut Ekener ağabeyimizin 70 li yıllarda Kara Murat dergisinin içinde yayınlana ''Göktuğ'' isimli çizgi romanını yeni okuyucularımızla buluşturuyoruz.

Çizgi roman dünyamızın belki de en çok ihtiyaç duyduğu şey
yapılanma ve organizasyon olagelmiştir. Tek tabanca çalışan sanatçılar ve onlarla iletişim kuramayan okurlar… Haklar, hukuklar, dostluklar ve kötü gün, iyi gün iletişimi.
Çizgi Roman Okurları Derneği (ÇRODER) bu organize olmaların bir
başlangıcı olabilir. Veya en azından bir şeylere ön ayak olabilir.
Ümit Kireççi ÇRODER’e sordu onlar yanıtladı:

Biz de “Hasbi TembelEr” ve “Bizim Aile” olarak bilinen karikatür
bantlarının yaratıcısı ve çizeri olan Amerikalı sanatçı Mort Walker incelemesi Okan Kasnak’ın kaleminden Çizgi Roman İnceleme sayfalarımızda.

Dip Not ’da İlker Genç HASBİ TEMBELER(BEETLE BAILEY)incelemesi yer alıyor.

BU DA MI OFSAYT? Başlıklı Atilla Bilgen’in yeni Öyküsünü bu sayımızda okuyabilirsiniz.

Bazı sözler okunur, bazıları dokunur!... Emrullah Çıta’nın bir birinden güzel illüstrasyonları eşliğinde devam ediyor.

 
İyi ki doğmuşlar
Yazdıklarıyla, çizdikleriyle, filmleriyle hayatımıza renk katan,
hayal gücümüzü zenginleştirenlere selam olsun...
Şubat ayında doğanlar…

Bu sayımızda aramıza katılan yeni öykü yazarımız Tayfun Öneş’in FOTOĞRAF başlıklı Öyküsünü okuyabilirsiniz.
KAFADAR AYILAR:MODERN DÜNYA AYILARI VE SAKİN MACERALARI başlıklı
Çizgi Film İncelemesi Yusuf Gürkan’ın kaleminden.

Üstat Süheyl Toktan BD Humor sayfalarımızda Postmodern Çizgide Atomik Stil ve Retro Fütürizm başlıklı yazısında Ligne claire (Net çizgi)ve Atom Stili ekolünü kaleme aldı.

Gökçe Mehmet Ay’ın Bilim Kurgu Tefrikasının bu sayımızdaki başlığı Mekiğe Doğru.

Bu sayımızda yeni başladığımız İllüstrasyon ustalarını tanıtıtacağımız Galeri sayfalarımızın ilk konuğu NORMAN PERCEVEL
ROCKWELL.

Mehmet Berk Yaltırık’ın Korku Tefrikası VARKOLAKLARIN GECESİ
Bölüm 13 ile bu sayımızda da tüm ürkünçlüğü ile devam ediyor.

Takvimler 7 Şubat 1727 tarihinde neyi gösteriyordu..?

Resimli Resmi Tarih sayfalarımızda geçmişte gerçekleşen ilkleri okuyabilirsiniz.

Film İnceleme...
Hayalet Resimli Mecmuanın grafik tasarımcısı Gülhan D Sevinç bu sayımızdan itibaren Film İnceleme yazılarıyla da dergimize renk katmaya devam edecek.

Selçuk Gökhan Kalkanoğlu’nun HIRLI başlıklı Fantastik Tefrikası 8. Bölümü ile devam ediyor.

Mehmet Berk Yaltırık’ın Kanlı Kavak adlı öyküsünü Mehmet Kaan Sevinç’in çizgileri ile bu sayımızdan itibaren çizgi roman olarak okuyacaktınız ama öyküdeki uğursuzluk çizgilere de sirayet etti ki geri kalan 3 sayfa dijital ortamda silinerek uzaya uçtu…
Şimdilik tek sayfa ile yetineceksiniz ,devamını önümüzdeki sayı okumaya devam edeceksiniz diyeceğiz ama eğer çizimlerin başına başka bir uğursuzluk gelmezse…

Bu sayımızda başladığımız yeni bir köşemiz daha var Türk Dergiciliğinin Öncüleri... Resimli Ay dergisi…

Eskimeyen Öyküler sayfamızda Yakın dostu şair Cemal Süreya’nın
“Edebiyatımızın Mareşali” olarak tanımladığı, değerli yazar Muzaffer
Buyrukçunun BEN BU İSTANBUL’U SEVMİYORUM başlıklı yazısı ve kısa yaşam öyküsünü okuyabilirsiniz.

Atilla Bilgen’in Deli Tefrikası BİR GÜNCENİN DELİSİ  tüm ilginçliği ile bu sayımızda da devam ediyor.

Bu sayıdaki Ayraç illüstrasyonu Eren Ersoy imzalı…Atıl Kurt..!

Reha Ülkü’nün yazı dizisi Yeni Çizgi Roman Okumaları serimiz devam ediyor. Bu sayımızdaki konu başlığı BATMAN VS SUPERMAN:İNSAN VS İNSANÜSTÜ =İNSAN VS TANRI.

Çağrıl Taştan’ın geçen sayı başlayan Bilim Kurgu Tefrikası bu sayımızda MECANOİD başlıklı ikinci bölümü ile sona eriyor.

Fantastik şair Yusuf Gürkan’ın bu sayımızdaki fantastik şiirinin başlığı CENNETTEN DÜŞMÜŞ ŞÖVALYENIN KÜLLERİ.

Bu sayımızda yine yeni bir sayfamız var Şiirli İllüstrasyon…

Arka kapağımızda yine bir çizgi roman klasiği Mesut Ekener ustamızın tek sayfalık çizgi romanı Zalim Zühtü

Grafik Tasarım:Gülhan Sevinç

Hayal’et Resimli Mecmua Şubat 2018 Sayı:12 nin oluşmasında değerli katkıları ile destek veren tüm dostlara çok teşekkür ederiz.
İyi okumalar
Hayal’et Resimli Mecmua

Takip etmek isteyenler için Facebook sayfa linkimiz:
https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks

Hayal’et Resimli Mecmua
e-Posta adresimiz:hayaleteposta@gmail.com

PDF Formatında indirip okumak isteyenler için :


Flash Formatında  ISSUU'dan okumak isyenler için:




Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 10-11



Merhaba...
Hayal'et e-Mecmua Aralık/Ocak-Sayı:10/11 paylaşımda.

Her ne kadar ''her ayın dibinde masa üstünüzde'' desek de en azından ikinci ayın bitiminde yine birlikteyiz.

Neyse gelelim bu sayımızın içeriğine...




Oradaydık sayfalarımızda;
Çizgi Diyarından dostlarımızın ustamız Suat Yalaz ziyareti, Kadıköy Karikatür Evinde ki '’Çizgi Roman Söyleşileri’’ Mehmet Kaan Sevinç söyleşisi ve Ersin Burak ustamızın Venüs Sanat Galerisinde ki ''Ersin Burak Çizgileri’’ sergisine dair notları ve fotoğraflar var.

Gökçe Mehmet Ay’ın yazdığı Bilim Kurgu Tefrikası ''Arinek’in Mağarası’’ adlı bölüm başlığı ile tüm heyecanı ile devam ediyor .

Reha Ülkü’nün kaleme aldığı ’’Yeni Çizgi Roman Okumları’nın’’ bu sayı başlığı  ALEGORILER,METAFORLAR,MECAZLAR, TEŞBIHLER:ESTETIKO-POLITIK OKUMALAR.

''Resimli Resmi Tarih’’ sayfalarımızda çizgi roman, sinema ,kitap vb konulara dair ilklerin bilgilerini okuyabilirsiniz.

Atilla Bilgen’in ''BİR GÜNCENİN DELİSİ’’ başlıklı tefrikası 5. Bölümü ile devam ediyor.

Ve Anıl Şahal dostumuz uzun bir aradan sonra ''Çocuk’’ adlı çizgi romanı 2. Bölüm ile aramızda.

Fantastik Şair Yusuf Gürkan’ın bu sayımızdaki dizelerinin başlığı ''Sonsuz Kış Krallığı’’

Okan Kasnak ''Çizgi Roman İnceleme’’ de ülkemizde pek bilinmeyen, orijinal adı ''Les Tuniques Bleues’’ olup dilimize Mavi Ceketliler olarak çevrilen Belçika orjinli çizgi romanı yazdı.

Çağrıl Taştan heyecanla okuyacağınız yeni bir bilim kurgu tefrikaya başladı  bölüm adı ''Carpe Diem’’.

Tanıyan herkesin çok sevdiği değerli  ustamız  #Sinan Gürdağcık ağabeyimizi özlemle anıyoruz.

Mehmet Berk Yaltırık’ın ''Varkolakların Gecesi’’ 11. Bölümü ile okuyanların kanını dondurmaya devam ediyor.

Bu sayımızda ''Ayraç’’ illüstrasyonu Eren Ersoy’dan.

Süheyl Toktan üstadımız konusu İstanbul’da geçen çizgi romanları tanıtmaya devam ediyor. Bu sayımızda Çizgi romanda İstanbul konuğu  ''Largo Winch’’

Son Gulyabani, korku öyküleri usta yazarı Mehmet Berk Yaltırık  YERLİ KORKU EDEBİYATININ YIL SONU BEREKETİ başlığı altında ''Gölgeli Öyküler, Anadolu Korku Öyküleri Serisinin yeni kitabı Yılgayak ve Karanlık Yılbaşı Öyküleri’’ kitaplarını okurlarımıza öneriyor.

Selçuk Gökhan Kalkanoğlu’nun Fantastik Tefrikası ''Hırlı’’ 7. Bölümü ile devam ediyor.

Eskimeyen Öyküler ’de bu sayımızda korku edebiyatının büyükbabası  #Edgar Alan Poe’nun ''Sfenks’’ adlı öyküsünü okuyabilirsiniz.

Ve yine Süheyl Toktan üstadımızdan başka bir harika yazı dizisi; Çizgi romanlardan sinemaya uyarlanan filmleri tanıtıyor. Sinemada Çizgiroman'ın bu sayımızda ki konu başlığı ''Jessii’yi Öldürmek İsteyen Kim ? ve Çekoslovak sinemasına kısa bir bakış’’…

Atilla Bilgen dostumuzdan tek sayılık bir öykü ''Başından Ayrılanlar!’’

Çizgi Film İnceleme bölümümüz deyse Yusuf Gürkan ''Çılgın Alev Saçlı Çocuğun Maceraları -Johnny Test’’i izledi ve yazdı.

''BAZI SÖZLER OKUNUR, BAZILARI DOKUNUR!’’ sayfamız daysa  Emrullah Çıtanın her biri tablo güzelliğindeki illüstrasyonlarını keyifle izlemeye devam ediyoruz.

İyi ki doğmuşlar..!

Ve sürpriz bir #Mırnav macerası.

Grafik Tasarım:Gülhan Sevinç

 Hayal’et e-Mecmua Aralık/Ocak Sayı:10-11 in oluşmasında değerli emeklerini esirgemeyen tüm dostlara teşekkür ederiz.

İyi okumalar
Hayal’et e-Mecmua


Hayal’et e-Mecmua

Takip etmek isteyenler için Facebook sayfa linkimiz:
https://www.facebook.com/Hayalet-e-Dergi-657309587810169/?ref=bookmarks

Hayal'et e-Mecmua-Aralık/Ocak-Sayı:10/11 i

PDF Formatında indirip okumak isteyenler için :

https://yadi.sk/i/ueIUELfh3RxsHm


Flash Formatında  ISSUU'dan okumak isyenler için:

https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_dergi_aral__k-ocak_say___10



Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 8-9



Merhaba…

Yeni sayı, yeni ekip arkadaşları ve yeni adımızla tekrar sizlerle birlikteyiz.

-Oradaydık… ’ Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin düzenlediği “Arkadaşları GalipTekin’i Anlatıyor” etkinliği efsane iki sanatçının sunumu ve geniş bir katılımcı kitlesiyle gerçekleşti. En Kahraman Rıdvan ve Tipi Tip gi bi ölümsüz çizgi roman dizilerinin yaratıcısı sanatçı Bülent Arabacıoğlu ile başta Stero Seyfi olmak üzere birçok çizgi roman dergisini kültür hayatımıza kazandırmış olan sanatçı Ergün Gündüz katılımcılara usta sanatçı Galip Tekin’in bilinmeyen yönlerini aktardılar.’’ Ümit Kireççi’nin kaleminden.

-Oradaydık… Kitapseverleri bir araya getiren 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarına giden arkadaşımız Atilla Bilgen aslında ‘‘Bİ KİTABA BAKIP ÇIKACAKTI’’ama öyle olmadı..!
Fotoğraflar-Hasan Ali Dalkılıç

- Çizgi Roman Okurları Derneği… Ülkemizde bir Çizgi Roman Okurları Derneği olduğunu biliyor muydunuz…?
Çizgi Roman Okurları Derneği ‘‘19 Nisan 2017 tarihinde Avukat Abdülhalik Yücesoy (Haluk abi, profesör) başkanlığında bir grup çizgi roman severin, çizgi romanın ve unsurlarının içinde bulunduğu sorunlara çözüm geliştirebilmek, var olan sistem eksikliğine bir düzen getirebilmek, çizgi romanın geleceği için bir yol haritası oluşturabilmek adına çalışmalarda bulunmak üzere kurulmuş bir oluşumdur.’’

-Öykü… ‘’GURBETTEKİ YAVUKLU’’Oğuz Özteker’in kaleminden…

-Çizgi Roman İnceleme… Tunç Pekmen VALIANT ÇİZGİ ROMANLARI hakkında bilmediklerimizi yazdı

-Öykü… ‘‘İKİ ÜLKE: ELRA (Bölüm 4)’’ Çağrıl Taştan’ın kaleminden…

-Fantastik Şiir… ‘‘ KARA KANATLI TANRIÇA “NOKTURNİS” fantastik şair Yusuf Gürkan’dan…

-Dosya… konumuz ‘‘RIDLEY SCOTT’UN İZİNDEN PROMETHEUS VE ALIEN’’ Melahat Yılmaz’ın kaleminden…

-Öykü… Hırlı (Bölüm VI) Selçuk Gökhan Kalkanoğlu kaleminden…

-Çizgi Roman’da İstanbul’da bu sayı‘‘ Karakulak’ın Doğusu’’adlı çizgi roman var.Süheyl Toktan inceledi ve yazdı…

-Kitap İnceleme… ‘‘Joseph Thomas Sheridan Le Fanu’’nun CARMILLA adlı kitabının incelemesi Melahat Yılmaz’ın kaleminden…

-Dip Not… ‘‘Joseph Thomas Sheridan Le Fanu’’nun kısa biyografisi Tuğba Turan’ın tercümesiyle…

-balik unutur kagit unutmaz…#uysadadedimuymasada Balık Hafıza anımsadıklarını not etti…

-BD Humor Ecole… sayfalarımızda Süheyl Toktan üstadımız ‘‘ Marcinelle ve Ecole de Bruxselles (Linge Claire)’’konu başlığı altında Journal de Spirou, Journal de Tintin ve Pilote dergilerini yazdı…

-Tefrika… ‘‘BİR GÜNCENİN DELİSİ (4)’’ Atilla Bilgen’in kaleminden…

-BAZI SÖZLER OKUNUR,BAZILARI DOKUNUR! … Emrullah Çıta’nın fırçasından ve dizelerinden…

-Yeni Çizgi Roman Okumaları ‘‘ADALETSİZLİK:TANRILAR ARAMIZDA:CİLT ÖZETLERİ’’ Reha Ülkü’nün kaleminden… 

-Öykü…  ‘‘O.I. – BAŞLANGIÇ’’ Tuğba Turan’ın yeni öyküsünün başlangıcı…

-Oyun İnceleme… ‘‘Painkiller: Hell and Damnation’’ Yusuf Gürkan’ın kaleminden…

-Mitolojik Tefrika... ‘’HERMES DOLANDIRICILARIN ŞAHIYDI!’’ Atilla Bilgen’in kaleminden…

-Korku Tefrika... ‘’VARKOLAKLARIN GECESİ (Bölüm 11)’’ Mehmet Berk Yaltırık’ın kaleminden…

-Dip Nostalji... ‘’TURİST AMCA (Max L’Explorateur)’’  İlker Genç’in kaleminden…

-Bilim Kurgu Tefrika... ‘’ KUZEY ‘’ Gökçe Mehmet Ay’ın kaleminden…

-Sinema... Hasan Nadir Derin Bu yıl 24.sü düzenlenen Adana Film Festivali izlenimlerini yazdı…

-Çizgi Roman…Kamu Spotu tadında tek sahifelik çizgi roman ‘’Sisteki Sesler’’ yaz-çiz MkaanS

-Grafik Tasarım… Gülhan Sevinç…

İllüstrasyonlar…MkaanS…

Hayalet’in Gölgesi Ekim-Kasım 2017 Sayı 8-9’un oluşmasında değerli katkıları ile destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

İyi okumalar…

Hayalet’in Gölgesi e-Mecmua

Hayalet’in Gölgesi e-Mecmua pdf format linki-







Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 6-7 



Yine dopdolu yine müthiş bir içerik ile geç de olsa güç de olsa birlikteyiz.
Bu sayılarımızın içeriğine gelince;
En başta malum ‘’Sözüm meclisten İçeri’’ hemen karşı sayfasındaysa ‘’Oradaydık’’ neredeydik ‘’Beyoğlu  Sahaf Festivali’’ izlenimlerini Ümit Kireççi yazdı ve fotoğrafladı.

Ersin Burak ‘’Nartların Ülkesi Kafkasya’’ resim sergisi duyurusu. Sergi 14 Ekime kadar devam ediyor, sergi açılışına gidemediyseniz hala gidip görmeniz için zaman var. Kaçırılmayacak bir sergi…Müthiş bir görsel şölen.

Çizgi Roman İnceleme... “Injustice Efsanesi” ve Süperman  Heracles  Farklılığına Kısa Bir Bakış Ümit Kireççi’nin kaleminden.

Yazar Neden Yazar... Özlem Ertan ikinci romanı “Benim Güzel Ölülerim” adlı fantastik bir romanının yazılım sürecini bizlerle paylaştı.

Ustaya Veda... ‘’Vaya con dios, Azpiri’’ Lorna adlı çizgi roman kahramanının yazar ve çizeri İspanyol sanatçı Alfonso Azpiri 70 yaşında 18 Ağustos tarihinde Villalba/İspanya’da vefat etti. Mehmet Kaan Sevinç’in kaleminden.

Çizgi Film İnceleme… South Park 13 Ağustos 1997 yılından itibaren yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyon komedi dizisi. ‘’Bizi kasabalarına onlarla arkadaş olmak için bekliyorlar.’’ Melahat Yılmaz anlatımıyla.

Öykü... ‘’Düm düm teke tek’’ Sezin Mavioğlu’nun yeni öyküsü.

Fantastik  Şair Yusuf Gürkan’ın bu sayımızdaki şiiri ‘’Alacakaranlık Günahların Cenazesi’’ başlığını taşıyor.

Dosya…’’26 ağustos 1972 yılında gazete bayilerine gidenler, daha önce hiç karşılaşmadıkları renkte bir dergiyle karşılaştılar.’’ Okan Kasnak Oğuz Aral’ın efsaneye dönüşen “Gırgır” dergisini yazdı.

Çizgi romanda İstanbul… sayfalarımızda üstat Süheyl Toktan Güzel Rus kontesi Sophaletta’nın Odesa’dan İstanbul’a uzanan trajik öyküsünü kaleme aldı.

Yeni Çizgi Roman Okumaları... ‘’Çizgiroman olarak Sandman ve yazar olarak Neil Gaiman, çok tuhaf
handikaplar barındırıyor.’’ Reha Ülkü Bu savını ‘’HIPER-TEKST VE ÇAPRAZ MEDYA OLARAK SANDMAN ÇİZGİROMANI’’ başlığı altında açılımlıyor.

Üstat Süheyl Toktan ‘’Sinemada Çizgi roman’’ deyince aklınıza hemen taytlı, pelerinli uçan kaçan DC,Marvel uyarlamaları değil günlük hayatın içindeki çizgi roman olgusunu malzeme edinen o alemin sanal olmayan gerçek kahramanlara değinen bir film aktarıyor bizlere..! ‘’How To Murder Your  Vife’’

Kitap İnceleme... Aynur Kulak’ın kaleminden Lars FR. H. Svendsen’in Korkunun Felsefesi adlı kitap incelemesi bu sayımızda.

Mitolojik Tefrika... “Kız dedin de aklıma geldi abiciğim. Şimdi Zeus’a çapkın mapkın diyorduk, ama Aplollon o konuda babasını bile solladı. Neden dersen?” Neden olduğunu merak ediyorsanız cevabı Atilla Bilgen’in ‘’Teco Coşkun’a Dönüşen Apollon!’’ başlıklı öyküsünde.

Bazı sözler okunur, bazıları dokunur!... Emrullah Çıta’nın enfes illüstrasyonları ile devam ediyor.

Oyun İnceleme... Çobanlıktan başlayan Gotik bir yolculuk ARCANIA-GOTHIC 4 İncelemesi Hayalet e-Derginin gameri  Yusuf Gürkan’ın kaleminden.

Mehmet Berk Yaltırık’ın Korku dolu Tefrikası ‘’Kız Meselesi’’ 5. Bölümü ile kazasız belasız nihayete erdi.

Çizgi Roman İnceleme... Happy  Birth Day- Spider Man 55 yaşında dersek ne dersiniz..!

Bilim Kurgu Tefrika... ‘’Zırhımın pistonları Hekate sabahında tam güçte açıp kapanıyor, sokağı titreten adımlarla Baş Sözcü’nün sarayına koşuyordum.’’ Tekin Yüzbaşı ve Akıncı Timinin Hekate Gezegenindeki maceraları soluk soluğa devam ediyor. Gökçe Mehmet Ay’ın kaleminden.

Dip Nostalji... ‘’Konu her zaman aynıdır: Kedi fareyi sever. Fare tuğla ile kediyi vurur. Köpek fareyi cezaevine atar.’’ Artık unutulmaya yüz tutmuş ama aslında unutulmaz çizgi kahramanlarına saygı duruşunda bulunacağımız ve yeni başladığımız Dip Nostaljinin ilk misafirleri  George Herriman ve  Krazy Kat’in maceraları. Mehmet Kaan Sevinç’in kaleminden.

Unutulmaz Öyküler... Muzaffer İzgü’nün kaleminden “EY OKUYUCU… OLAYLAR BÖYLE Mİ GELİŞTİ SANIYORSUN” DEVLET BABANIN TONTON ÇOCUĞU.

Ustaya Veda... Dipnot… Muzaffer İzgü’nün Hayatı ve Eserleri.

Grafik Tasarım Gülhan Sevinç

Hayalet Ağustos-Eylül 2017 Sayı 6 ve 7’nin oluşmasında değerli katkıları ile destek veren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

İyi okumalar.

Hayalet e-Dergi


Hayalet e-Dergi PDF formatında indirip okumak için:



Hayalet e-Dergi CBR formatı linki


Hayalet e-Dergi ISSUU formatı linki








Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 4




Evet geciktik, bir hayli geciktik. En başta belirtmiştik zaten ‘’keyfe’ keder’’ bir dergi olacağımızı.
Ama gecikmemizin nedeni keyif değil keder dendi.

Hayatımızdaki, yanımızda yöremizdeki güzel insanları kaybetmenin kederi ‘’mücbir ‘’ sebeplerimiz dendi…

Mücbir sebeplerin yanına bir de mecbur sebepler eklenince  Temmuz ayının ortalarına kadar sarktı, hatta çeyrek bile geçtik…

Ne demişti şair ‘’Ölüm Allah’ın emri de…Şu ayrılık olmasaydı’’
Kedersiz, mutlu keyifli bir yaz geçirmeniz dileğiyle iyi okumalar…

Bu sayımızın içeriğine gelecek olursak;


Sözüm meclisten içeri, popüler kültür vb sayfalarımızı ‘’Geronimo’’ anısına ‘’Kızılderililere’’ ayırdık.

Okan Kasnak Animasyonun Tesla’sı Ub İwerks’i araştırdı ve yazdı.

İlk öykümüz Oğuz Özteker’den  ‘’Mülakat’’.

Bande Dessine konusunda uzman olan Süheyl Toktan üstadımız ülkemizde pek bilinmeyen ve geçtiğimiz Mayıs ayında vefat eden Les Petite Hommes'in çizeri Pierre Seronu yazdı.

Okan Kasnak yine bu Haziran ayı başında vefat eden bize Batman'ı sevdiren aktör Adam West'e ait bir yazıyı bizim için tercüme etti.
İllüstrasyon Eren Ersoy

Sezin Mavioğlunun bu sayımızdaki öyküsünün başlığı Çingeneyle Pazarlık.

Çizgi Fanzin Sayı 5 çıktı.Yine çizgi roman dolu.

Süheyl Toktan üstadımız Çizgi Romanlardaki  İstanbul'u tanıtmaya devam ediyor. Bu sayımızda ‘’Müezzinin Şarkısı’’ var.

Haberiniz olsun TBD  nin 2017 Bilim Kurgu Öykü  yarışması başvuruları başladı.

Bu sayımızda aramıza yeni katılan Seda Cebeci’nin öyküsünün adı ‘’Kaşkariko’’

Yeni Çizgi Roman Okumalarında Reha Ülkü’nün bu sayıdaki konusu ‘’American Gods’’

Takvimler 5 Haziran 1851 i gösteriyorken  ‘’Harriet Beecher Stowe’’nin yazdığı ‘’Tom Amca’nın Kulübesi’’ adlı romanının günlük bir gazetede tefrika edilmeye başlandığını  biliyor muydunuz ?

‘’Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş’’ başlıklı sayfalarımızda çok yakın bir zamanda yitirdiğimiz çizgi ustaları Ragıp Derin, Galip Tekin ve Şenel Yeşilot’u anıyoruz.

Uzay 1999 ve Görevimiz Tehlike dizilerinin başrol oyuncusu Martin Landau’ nun oyunculuğa başlamadan önce bir gazetede beş yıl boyunca çizgi roman çizerliği yaptığını biliyor muydunuz…
Ve bir ustaya daha veda ettik George Romero.

Melahat Yılmaz ‘’Kitaptan Sinemaya’’ sayfamızda  ‘’Where the Wild Things Ar’’ kitabının yazarı Maurice Bernard Sendak’ı anlatıyor.

Aynur Kulak bu sayımızda Wilham Golding’in ‘’Geçiş Ayinleri’’ kitabını inceledi ve yazdı.

Eren Ersoy’un yazıp çizdiği ,heyecanla okuyacağınız  tek sayılık çizgi romanı İçgüdü… Baş rolde kim var dersiniz?

Yazar neden yazar köşemizde  Timuçin Tecim ‘’İstanbul Balat’la Başlar’’kitabının yazılım sürecini anlattı bizlere.

‘’Evvel Zaman İçinde’’ köşemizde usta çizer Yakup Kamer ‘’Beyaz Guaj’ın Önemi’’ başlıklı yazısında çizerleri geçmiş  günlere götürüyor.

Atilla Bilgen ‘’Babasının Oğlu Apollon’’ başlıklı öyküsüyle Mitoloji Dünyasından günümüze  olan yolculuğunu sürdürüyor. …

Bazı sözler okunur,bazı sözler dokunur. Emrullah Çıta’dan  yine tablo güzelliğinde bir illüstrasyon ve dokunaklı sözler.

Özgün Uysa’dan tek sayfalık çizgi roman’’ Conan’’

Yusu Gürkan oyun incelemesi   ‘’Need for Speed-The Run’’ ile bizleri geçmiş günlere götürüyor.

Bir Mehmet Berk Yaltırık klasiği ‘’Kız Meselesi’’ 4 cü bölümüyle macerasına devam ediyor.

Gökçe Mehmet Ay’ın Bilim Kurgu Tefrikası  ‘’Q uezlac ‘da Plazma Çığlığı’’ tüm heyecanı ile  bu sayıda da devam ediyor.

İllüstrasyon Çizimleri: Eren Ersoy,Haluk Sarıteke,Mehmet Kaan Sevinç
Grafik Tasarım:Gülhan Sevinç

Hayalet Dergi Haziran /Temmuz  2017 Sayı 04  ün içeriğinin oluşturulmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.
İyi okumalar.

Hayalet e-Dergi

Hayalet e-Dergi PDF Format  Linki









Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 3


Hayalet e-Dergi Mayıs 2017 Sayı 3 yayında.

Merhaba 3. sayımızla yine beraberiz.

Kapak konumuz Star Wars ve Tenten

Sözüm Meclisten İçeri sayfalarımızda unutulmayan Star Wars filmlerinden replikler var.

Popüler Kültürde yine Star Wars var.


Duyuru:Öykü yarışması

Çizgi Roman:Özgün Uysal'dan ''Evrensel Sevgi'' başlıklı tek sayfalık bir çizgi roman


İlk çizgi roman incelememizde Okan Kasnak Asteriks'in genç çizeri Didier Conrad'ın çizdiği Beyaz Kaplan'ı (White Tiger)yazdı.



26 Mayıs 1897 de ne olduğunu merak ediyorsanız...Sayfa 11 de.


İlk öykümüz Oğuz Özteker'den ''Laleli Köyün Kemancısı''


BD Humor'da üstad Süheyl Toktan geçtiğimiz ay hayata veda eden Spirou ve Tintin dergilerinin çizerlerinden Belçika ekolünün önemli çizerlerinden ''Jidehem''i yazdı .



Reha Ülkü Yeni Çizgi Roman Okumaları'nda ''Manga ve Anti-Tiyatro''yu yazdı.



Sıkı bir Tenten kolleksiyoncusu ve Tenten uzmanı Çağrı Çalışır ''Herge ve Türk İşi Tenten''leri yazdı.


Ve hemen ardından ''Çizgi Romanda İstanbul ''sayfalarımızda Süheyl Toktan'ın kaleme aldığı ''Tenten İstanbul'da Ya da Altın Postun Esrarı'nı okuyabilirsiniz.


Dip Not'ta Herge ve Tenten tanıtım yazısı var.


Durun çizgi roman incelemelerimiz henüz bitmedi.
Son zamanlarda çizgi roman piyasasında yeni bir rüzgar estiren Hikmet Yamansavaşçılar'ın yazıp çizdiği ''Karabala'' efsanesini Ümit Kireççi'nin kaleminden okuyabilirsiniz.


Ve devamında ''Karabala'' çizgi romanından bir tablo güzelliğindeki sayfaların yer aldığı ön okuma var.



Fantastik şairimiz Yusuf Gürkan'ın bu sayıdaki mısralarının başlığı ''Alacakaranlık Günahların Cenazesi''



Özgün Uysal üstadımızdan okuyan herkesi çok duygulandıracak Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ümüze ithafen çizdiği tek sayfalık bir çizgi roman daha ''Kalbimizdesin''


Usta Yoda diyor ki ''Bir şeyi yapmayı deneme,yap ya da yapma''



Bu sayımızın Dosya konusu ''George Lucas ve Yeni Başlayanlar İçin Yıldız Savaşları.''Melahat Yılmaz'ın bu inceleme yazısı gerçek bir başvuru kaynağı.



Eskimeyen Öyküler'de Rıfat Ilgaz'ın ''Kurban Kanı'' adlı öyküsü var.

Dip Not'ta Rıfat Ilgaz'ın biyografisi ve devamında unutulmaz ''Hababam Sınıfı'' var.



''Bu gün sizi gerçekten kızdırabilecek 15 klasik çizgi roman hikayesi'' başlıklı konuyu Meryem Yavuz bizler için tercüme etti.



Atilla Bilgen'in bu sayımızda yer alan öyküsünde mitolojinin dibine vurmuş kahramanı ''Homeros Hüsnü'' yeni macerası ile yine bizlerle.


Ustalara Saygı sayfalarımızda efsane kahraman ''Tarkan''ın yaratıcısı Sezgin burak ustamız;

ve devamında

Yüzbaşı Volkan ile Kaptan Venüs'ün yaratıcısı Alfa Yayınlarının kurucusu Ali Recan ustalarımızı yad ettik.


Bir dönemler Ali Reca'nın sağ kolu olan Sezai İdi ve Alfa Yayınlarının ilk dönemlerinde yer alan Mehmet Kaan Sevinç'in geçmiş güzel günlere dair anılarını okuyabilirsiniz.


Emrullah Çıta'nın ''Bazı Sözler Okunur Bazıları Dokunur'' sayfasında yine bir tablo güzelliğindeki illüstrasyonu ve şairane sözü yer alıyor.



Duyduk duymadık demeyin...Beykent Çizgi Roman Eskizleri etkinliği 3-4 Haziran'da BEYLICIUM AVM de. Ayrıca Katılımıcılara özel çizgi roman hediyeli çekilişi var.


Fantastik şairliğinin yanı sıra sıkı bir gamer olan Yusuf Gürkan bu sayımızdan itibaren oyun incelemeleri yazacak.
Bu sayımızdaki konusu 90'ların sonundan ve 2000'lerin başından çeşitli video oyun anıları.


Mehmet Berk Yaltırık'ın Tefrikası Kız Meselesi 3 bölümde de tüm heyecanı ile devam ediyor.


Bu sayımızda Honore De Balzac'ın ''Sarrasine'' hikayesi Aynur Kulak'ın kaleminden Kitap İnceleme  sayfalarımızda.


Dip Not'ta Honore De Balzac'ın biyografisini okuyabilirsiniz.


Ve Sezin Mavioğlu'nun keyifle okuyacağınız yeni öyküsü ''Yağmur Ve Kadın''


Gökçe Mehmet Ay'ın Bilim Kurgu Tefrikası'nın bu sayıdaki macerasının adı ''Sızma Görevi''


Grafik Tasarım:Gülhan Sevinç

İllüstrasyonlar Mehmet Kaan Sevinç

Hayal'et e-Dergi Mayıs 2017 Sayı 3 ün oluşmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.


İyi okumalar.

Hayalet e-Dergi

Hayalet e-Dergi Mayıs 1017 Sayı 3 PDF Format Linki
https://yadi.sk/i/BJSpZvyC3JiD4p


Hayalet e-Dergi Mayıs 1017 Sayı 3 ISSUU Linki
https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_e-dergi_mayis_2017_sayi_03




 Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 2



Eeee atalar ne demiş ’geç olsun güç olmasın’ biz de atalar böyle söylemişse vardır bir bildikleri dedik, riayet ettik.
Ayın son günü de olsa dergiyi yetiştirdik.

Bu sayımızda neler yok ki..!
Ön kapağımızda Homer ve Bart Simpsons yer alıyor.

Funda Özlem Şeran Oradaydı… Gitmesek de, görmesek de bizim için bu sene 54’ncüsü gerçekleşen Bologna Çocuk Kitapları Fuarı 2017 izlenimlerini yazdı ve güzel fotoğraflarla renk kattı. 

Ve yine Funda Özlem Şeran son çıkan ’Korkak Burçak ve Düğün Alayı’ adlı iki kitabının yazılım sürecini kaleme aldı.

Bir başka kitabın yazılım süreci de Fatih Yürür ’ün kaleminden Kıyametin Sineması: Post Apokaliptik Filmler Kitabı Nasıl Yazıldı?

Okan Kasnak Çizgi Roman incelemede 75 yıldır Nesiller Boyu Süren Macera: SPİROU VE FANTASİO’yu kaleme aldı.

İlk öykümüz Oğuz Özteker’den ’Kaza Deyip de Geçme’ tiraji komik bir öykü.

Efsane Dergiler-Efsane Editörler sayfamızda bir döneme damgasını vuran ’Akbaba Mizah Dergisi’ yayıncısı, editörü Yusuf Ziya Ortaç
ile geçmişteki ünlü çocuk dergisi’Doğan Kardeş ile Hayat,Ses dergileri’nin editörü Şevket Rado’ya selam durduk.

BD Humor’da Süheyl Toktan 60’ıncı yaş kutlamalarının yapıldığı Gafların ötesinde ’Gaston Lagaffe’nin nasıl başladığına dair incelemesi yer alıyor.

Ve ikinci öykümüz Gökçe Mehmet Ay’dan yine müthiş bir bilim kurgu öyküsü’Dönüşüm v-1.2’

Bu sayımızda ’Çizgi Romanda İstanbul’ sayfalarımızda bir dönem Milliyet Çocuk Dergisinde maceralarını keyifle okuduğumuz ’Aristokratlar‘ adlı çizgi romanın İstanbul’da geçen macerasını yine üstadımız Süheyl Toktan inceledi ve yazdı.

Fantastik mısraların şairi Yusuf Gürkan bu sayımızda ’Elveda Kuzeyin Leydi si’ diyor.

Melahat Yılmaz, sapsarı renkleriyle artık bir fenomene dönüşen The Simpsons’un  30 senelik macerasını yazdı.

Yeni Çizgi Roman Okumalarında Reha Ülkü ’Kabuktaki Hayalet ve
Irkçılık ’konusunu ele aldı.

Eskimeyen Öykülerde bu sayı Peyami Safa’dan ’Maaş Cüzdanı’ adlı öykü yer alıyor.

Atilla Bilgen ’Acıların Çocuğu DIONYSOS!’ adlı öyküsü ile mitoloji dünyasından aktarımlara devam ediyor.

’Ustalara saygı’ sayfalarımızda her ikisi de Nisan doğumlu olan iki değerli ustamız yer alıyor.
Bir Mizah Dehası Suavi Süalp ve tiyatrocu –karikatürist Savaş Dinçel

Mehmet Berk Yaltırık’ın korku ve gerilim tefrikası ’Kız Meselesi’ ikinci bölümüyle devam ediyor.

Kitap İnceleme sayfalarımızın bu sayıdaki kitabı Eduardo Galeano’nun’Tepetaklak’ Tersine Dünya… Aynur Kulak imzasıyla.


’Bazı Sözler Okunur Bazı Sözler Dokunur’ Emrullah Çıta bu sayımızda da yine müthiş bir illüstrasyonu yine çok dokunaklı sözler ile birleştirdi.

Ve son öykümüz Sezin Mavioğlu’nun ‘’Vapur’’ başlıklı öyküsü. Vapura kimler biner, kimler iner ,ya göremediklerimiz..!

Ve ayrıca ‘’Sözüm Meclisten İçeri, Çok Güzel Hareketler Bunlar, Tarihler 19 Nisan 1841 tarihini gösteriyordu, Ayraçlar.

Dip Notlarda; Peyami Safa-Cingöz Recai, Bir Mizah Dehası,Eduardo Galeano yer alıyor.

Bu sayımızda arka kapağımızdaki çizgi dünyasının ünlü karakterleri-En Kahraman Rıdvan-Tarkan-Kaptan Swing - Tom Braks’ın kankası Tonton.

Grafik tasarım Gülhan Sevinç
İllüstrasyonlar Mehmet Kaan Sevinç

İyi okumalar.
Hayalet e-Dergiyi PDF formatında okumak için: https://yadi.sk/i/YjeR5joU3HW9QH

Hayalet e-Dergiyi Flash formatında okumak için: https://issuu.com/hayalete-dergi/docs/hayalet_dergi_nisan_2017_say___02

Hayalet e-Dergiyi CBR formatında okumak için:

Hayalet e-Dergi Facebook takip sayfa linki:


Hayal'et Resimli Mecmua





Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 1



Merhaba…
Yepyeni bir e-derginin ilk sayısı ile sizlerle birlikteyiz…Umarız beğenilerinize layık  oluruz.
Yine yazdık çizdik yazılıp çizilenleri bir araya getirip pdf formatında bir e dergi olarak sizlerle paylaşalım dedik.

Hayalet’in bu ilk sayısında neler kimler var derseniz;

Öyküleriyle-
Atilla Bilgen  ‘’Sen Neymişsin Be Zeus!’’
Meryem Yavuz ‘’Kemik Yiyen’’
Sezin Mavioğlu ‘’Adem Baba Çıkmazı’’
Oğuz Özteker ‘’Nostalji’’

Tefrikalarıyla-
Mehmet Berk Yaltırık ‘’Kız Meselesi’’ ve ‘’Yedikuleli  Mansur nasıl Yazıldı ?’’
Gökçe Mehmet Ay ‘’Tsolket Hilesi’’

Çizgi Roman İncelemeleriyle-
Hüsnü Çoruk ‘’Hayatım Çizgi Roman’’
Süheyl Toktan ‘’BD Humour’’ ve Çizgi Romanda İstanbul’’
Reha Ülkü’’Yeni Çizgi Roman Okumaları’’
Ümit Kireççi ‘’Uzumaki’’

Kitap İncelemesiyle-
Aynur Kulak ‘’Tutku-Jeanette Winterson’’


Fantastik Şiiriyle-
Yusuf Gürkan ‘’Üzgün Ruhun İntikam Yemini’’

Kitaptan Sinemaya İncelemesiyle-
Melahat Yılmaz ‘’Kelebek ve Dalgıç’’

İllüstrasyon ve Sözlerin Birleşiminde
Emrullah Çıta ‘’Bazı Sözler Okunur,Bazıları Dokunur!’’

Ve ayrıca…
Sözüm Meclisten İçeri
Popüler Kültürde..?
Oradaydık
Dosya-Mike Hammer
Eskimeyen Öyküler-Hüseyin Rahmi Gürpınar ‘’Kedi Yüzünden’’
Mart’ın Müjdeleri
Ustalara Saygı-Mustafa Eremektar (Mıstık)

Bitmedi…
Ve de Dip Notlar,Ayraçlar…

Grafik Tasarım-Gülhan Sevinç

İllüstrasyonlar-Mehmet Kaan Sevinç

Hayalet Mart 2017 Sayı 1 in oluşmasında emeği geçen bütün dostlara çok teşekkür ederiz.


Hayalet e-Dergi

Hayalet e-Dergi Flash Tabanlı Format Linki

Hayalet e-Dergi PDF Format Linki

Hayalet e-Dergi CBR Format Linki


AyrıcaHayalet e-Dergi Mart 2017 Sayı 01 - Books on Google Playden okumak isterseniz


Google Books'a da 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder